Invazie de CĂPUŞE la Timișoara! 30 de persoane au ajuns la spital în ultimele şase zile. Ce ne recomandă medicii

Arad: Sezonul căpuşelor a început cu cel puţin o lună mai devreme, din cauza căldurii

În primele șase zile ale lunii iunie, nu mai puțin de 30 de timișoreni au ajuns la spital după ce au fost mușcați de căpușe. ”Este vorba de pacienți de toate vârstele, atât copii, cât și adulți. Extragerea insectei se face la chirurgie, în unitatea noastră sanitară, aceste persoane s-au prezentat pentru tratament profilactic”, a precizat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumologie ”Victor Babeș” Timișoara.

De asemenea, luna trecută, circa 70 de timișoreni au fost înțepați de căpușe, motiv pentru care specialiștii trag un semnal de alarmă.

Căpușele stau ascunse în iarbă și pot ajunge foarte ușor pe piele. Așadar, o plimbare prin parc sau un picnic la iarbă verde se pot transforma în experiențe neplăcute.

Medicii îi sfătuiesc pe oameni să aibă grijă atunci când aleg să meargă în astfel de locuri și să se protejeze. Astfel, se recomandă purtarea de pantaloni lungi, îmbrăcăminte de culoare deschisă pentru a vedea insecta, încălțăminte fără decupaje și evitarea contactului cu animalele.

Mai pot fi folosite și substanțele ce se aplică pe piele, prin pulverizare (spray) sau unguente, care prin mirosul lor îndepărtează insectele, inclusiv capușele.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Invazie de CĂPUŞE la Timișoara! 30 de persoane au ajuns la spital în ultimele şase zile. Ce ne recomandă medicii

  1. Dacă se făcea dezinsecţie în oraş, nu se ajungea în situaţia asta. Noi riscăm boli grave şi chiar moartea şi nu răspunde nimeni pentru treaba asta, autorităţile locale fiind total depăşite de situaţie. Este de necrezut în ce haos general a ajuns Timişoara.

    1. Eu zic sa stai doar in casa, ca riscul de moarte e foarte mare :)))). Capusele au fost si vor fi, doar ca presa face un mare scandal din povestea asta.

  2. Oameni buni, e foarte simplu si comod sa dai vina pe autoritati. Capuse exista in toata Europa centrala si sud-estica, nu exista metoda de desinsectie eficace. In primul rand trebuie noi sa ne ferim, si sa avem grija de copii, autoritatile sanitare ar trebui sa distribuie brosuri cu material informativ despre capuse, cum ne ferim, cum actionam in caz ca… etc. Bolile pe care le transporta capusele sunt diferite, ceea ce insa nu rezulta din articolul de mai sus. Unele nu sunt de loc periculoase, altele transmit asa-zisa „meningo-encefalita de vara timpurie” care se manifesta ca o raceala si exista si un vaccin contra ei. Cea mai periculoasa boala este „borrelioza” care trebuie urgent tratata cu antibiotice altfel poate provoca imbolnaviri foarte grave sau chiar si moartea. In caz de, fuga la medic !!!

  3. Eu mă tăvălesc zilnic prin iarba parcurilor timișorene, dar căpușe încă nu am văzut de jumătate de secol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *