Incident grav într-un spital din Timișoara: un medic, conferențiar universitar, l-a luat la bătaie pe șeful său, pentru că a îndrăznit să îl pună absent!

Incident grav într-un spital din Timișoara: un medic, conferențiar universitar, l-a luat la bătaie pe șeful său, pentru că a îndrăznit să îl pună absent!

Incident grav într-un spital din Timișoara: un medic, conferențiar universitar, l-a luat la bătaie pe șeful său, pentru că a îndrăznit să îl pună absent!

După dezvăluirile făcute la începutul lunii martie de către ziarul nostru urmate de revocarea din funcția de șef de secție a medicului care și-a ajutat tatăl să fie plătit degeaba timp de doi ani, se părea că situația tensionată din cadrul Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara (SCMUT) fusese depășită și că lucrurile începeau să reintre în normal.

A fost, însă, doar liniștea de dinaintea furtunii, pentru că tânărul medic rămas fără funcția de conducere, Răzvan Drăgoi (foto stânga), nu s-a putut acomoda cu noul său statut de subaltern.

Am intrat în posesia unor adrese semnate de noul șef interimar al secției de balneologie, medicul Armand Gogulescu (foto dreapta), și depuse la registratura Spitalului Municipal, în cursul lunilor mai-iunie, al căror conținut îl vom reda în continuare.

Program de voie

Astfel, în data de 22 mai 2024, medicul Gogulescu îi aducea la cunoștință managerului SCMUT, Daniel Malița, următoarea situație: “În zilele de 7, 8, 9 și 10 mai am constatat că dr. Drăgoi Răzvan Gabriel nu a venit la lucru și am așteptat de la acesta un mesaj de informare sau un eventual concediu medical pentru zilele menționate. În lipsa acestora, l-am pus absent în zilele respective și am semnat, fapt sesizat dumneavoastră prin adresa nr. 518 din 10.05.2024. În data de 14,05.2024 dimineața, cu ocazia verificării condicii de prezență am constatat că peste cele înscrise de mine în condică dr. Drăgoi Răzvan s-a semnat. Față de cele semnalate mai sus, vă rog să luați măsurile legale ce se impun”.

Incident grav într-un spital din Timișoara: un medic, conferențiar universitar, l-a luat la bătaie pe șeful său, pentru că a îndrăznit să îl pună absent!

N-a fost singura sesizare din 22 mai adresată de medicul Armand Gogulescu lui Daniel Malița, care, în aceeași zi, l-a mai informat pe managerul spitalului următoarele: “La verificarea condicii de prezență am constatat că în dreptul dr. Bitang și dr. Crișan zilele de 13 și 14 au fost tăiate, iar semnătura mea falsificată de către dr. Drăgoi Răzvan. Această situație nu este întâmplătoare deoarece aceste persoane au făcut sesizări împotriva dr. Drăgoi. Atașez prezentei poze sugestive după condica lunii mai”.

Incident grav într-un spital din Timișoara: un medic, conferențiar universitar, l-a luat la bătaie pe șeful său, pentru că a îndrăznit să îl pună absent!

 

Falsuri pe bandă rulantă la Spitalul Municipal Timișoara

Obișnuit să mușamalizeze și alte cazuri flagrante de falsificări ale condicii de prezențe din clinica de balneologie, managerul Spitalului Municipal Timișoara, Daniel Malița, s-a făcut că plouă și n-a reacționat în nici un fel, lăsându-l pe Răzvan Drăgoi să-și facă în continuare de cap. Lucru care s-a și întâmplat, de altfel, dovadă fiind o nouă adresă întocmită în data de 18 iunie de către șeful de secție Armand Gogulescu și depusă pe masa managerului:

“Luni, 17.06.2024, la verificarea prin sondaj a angajaților prezenți la lucru conform graficului aprobat, am constatat că dr. Drăgoi Răzvan Gabriel nu a venit la lucru pe secție și în consecință l-am trecut absent cu roșu în condică. Ulterior m-am deplasat la sediul ambulatoriului pentru a face aceeași verificare și am constatat că singurul care lipsea de la lucru a fost tot dr. Drăgoi Răzvan Gabriel și am consemnat și aici absența în condica de prezență. În această dimineață, la ora 8.40, dr. Drăgoi Răzvan Gabriel nu era încă prezent la serviciu, dar aproximativ la ora 10.15, când am verificat din nou condica, mai sus-numitul se semnase pe ziua curentă cu ora 8.00 și peste înscrisurile mele din ziua anterioară. Având în vedere cele de mai sus, precum și cele precizate în referatul nr. 566 trimis în ziua de 22.05.2024, precizez că până azi dr. Drăgoi Răzvan a acumulat 5 zile de absențe nemotivate. Atașez prezentei copie după condicile de prezență. Față de cele semnalate mai sus, vă rog să luați măsurile legale ce se impun”.

Incident grav într-un spital din Timișoara: un medic, conferențiar universitar, l-a luat la bătaie pe șeful său, pentru că a îndrăznit să îl pună absent!

 

Sat fără câini

Senzația că Spitalul Municipal Timișoara este un fel de sat fără câini, în care managerul face afaceri cu firma paravan a tatălui său, directorul de îngrijiri se trezește cu biroul percheziționat de către Direcția Generală Anticorupție, iar falsificarea condicii de prezență devine, iată, un fapt banal, s-a transformat în certitudine în aceeași zi de marți, 18 iunie 2024, când în clinica de balneologie s-a produs un eveniment extrem de grav.

Într-o sesizare trimisă de această dată prin intermediul unui cabinet de avocatură, șeful clinicii, medicul Armand Gogulescu, îi aduce la cunoștință managerului spitalului, Daniel Malița, “abaterile disciplinare, etice și deontologice majore” săvârșite în ziua de 18 iunie de către medicul Răzvan Drăgoi.

Cităm din documentul ajuns în posesia noastră: “În data de 18 iunie 2024, în jurul orelor 11.00, în timpul programului de lucru, în cadrul Clinicii de medicină fizică și balneologie, am fost agresat fizic, amenințat și denigrat de către dl. Drăgoi Răzvan Gabriel, în prezența pacienților, a cadrelor medicale, precum și a unor inspectori din cadrul SPIAAM Timiș (n.r. – Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale). Incidentul a debutat pe holul clinicii, unde am fost urmărit de d-l Drăgoi, care a ales un moment în care să mă atace cu violență fără persoane de față, însă, atacat fiind în pragul ușii cabinetului meu, d-l Drăgoi m-a împins cu putere în ușă bufnitura produsă alertând pacienții din saloane și personalul medical, prin zgomot. Atacul a continuat în interiorul biroului meu, unde am încercat să ajung către ieșire pentru a solicita ajutor. Am fost bruscat, trântit, luat de piept, lovit, însă am avut prezența de spirit de a încerca să ies din altercație fără a riposta similar, tocmai pentru a nu degenera și escalada incidentul. Concomitent, am fost înjurat și denigrat, într-o modalitate pe care nu doresc să o reproduc aici, de asemenea amenințat cu bătaia care <să mă doară și să mă învețe minte>, <hai să mergem până la capăt> și altele… Am strigat după portar, acesta a sunat la Poliție, am reușit să ies pe hol pentru a cere sprijin, convins fiind că în prezența martorilor agresorul nu va desfășura tot arsenalul violent. Ulterior m-am adresat serviciului IML Timișoara”.

Urmează, în sesizare, o expunere a paragrafelor din legislația incidentă care incriminează acțiunile medicului Răzvan Drăgoi, de la art. 193 Cod penal (Lovirea sau alte violențe), la art. 247, 248 și 251 din Codul muncii (abaterea disciplinară, respectiv răspunderea disciplinară a angajatului), fiind menționate, totodată, și articolele din Regulamentul intern al Spitalului Municipal Timișoara în care sunt sancționate fix fapte de genul celor săvârșite de către personajul respectiv.

Iată și finalul sesizării depuse de medicul Armand Gogulescu: “Precizez că nu aș fi putut să-mi imaginez niciodată că, într-o clinică universitară, între noi colegii, persoane educate, să întâlnesc un astfel de comportament violent de la un angajat cu responsabilități, atât pe linie didactică, cât și în cadrul spitalului. Arăt că sunt absolut bulversat, manifestarea d-lui Drăgoi fiind de nedescris, incalificabilă, fără control, o agresiune nebunească, acesta a mototolit condica de prezență, a distrus ușa cabinetului, mi-a smuls și trântit telefonul mobil, era transfigurat la față, susținând că nu-i pasă de poliție, de nimeni… Prin urmare, potrivit normelor de conduită de care noi toți ținem seama în relațiile de muncă, vă rog să NU tolerați un astfel de comportament. În consecință, vă rog să analizați sesizarea formulată atât din prisma leziunilor fizice, dar mai ales morale care mi se aduc, dar, mai mult, din perspectiva lezării imaginii Spitalului Clinic Municipal Timișoara. Vă rog să-mi comunicați de îndată măsurile luate împotriva persoanei reclamate, d-l dr. Drăgoi Răzvan Gabriel. Vă solicităm să aveți în vedere, de asemenea, sesizările anterior formulate împotriva d-lui dr. Răzvan Gabriel Drăgoi, privind abateri disciplinare”.

 

Medicul agresat, Armand Gogulescu, a depus aceeași sesizare și la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara (UMFT), acolo unde agresorul, doctorul Răzvan Drăgoi, este conferențiar în cadrul Departamentului XVI Balneologie, recuperare medicală și reumatologie.

I-am solicitat medicului Răzvan Drăgoi, prin SMS și pe WhatsApp, un punct de vedere referitor la actul de agresiune pe care l-a comis asupra colegului său, dar n-am primit nici un răspuns până la momentul publicării acestui articol, urmând să îl prezentăm ulterior, în cazul în care îl vom primi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

11 thoughts on “Incident grav într-un spital din Timișoara: un medic, conferențiar universitar, l-a luat la bătaie pe șeful său, pentru că a îndrăznit să îl pună absent!

 1. Oare cum de se permite un asemenea comportanent într-o instituție de stat,cu atat mai mult cu cât aceasta instituție este și un spital de prestigiu. Cum e posibil ca asemenea oameni sa aibă un asemenea comportament; mai ales ca sunt și cadre universitare. Ce pot să-i învețe pe tinerii studenți aceste specii de oameni cum sa se bată, cum za mintă sau cum sa fure,ca de salvat viețile noastre nu se pune problema.
  Acest manager care nu ia nici o decizie in aceasta situație pentru a indrepta lucrurile,oare de cine ascultă și tratează cu indiferență conducerea
  acestui spital.
  Păcat ca sunt lăsați încă la conducerea acestui spital oameni de joasă speță cum este acest Malița cu directoarea de ingrijiri medicale care este cea care conduce defapt acest spital,și mai ales cei care pretind ca ne tratează și ca ne învață copii l. Eu nu mi aș lăsa copilul sa mi-l învețe cineva cu un asemenea comportament.
  Am și o întrebare pentru cei care au frâiele acestui spital: CÂT MAI LĂSAȚI SA SE DISTRUGĂ ACEST SPITAL AL ORAȘULUI???

 2. “Baby” alias conferențiarul Răzvan Drăgoi e protejatul dnei Gidea cum să ia atitudine Malita?! Nu îndrăznește să facă un pas fără ca ea să își dea acordul; poate ne spune dnul Lațcău și dnul Fritz încotro se indreapta acest spital sub această comanduire….un spital care cândva a avut o imagine și o prestanță deosebită….pacat domnilor edili, mare pacat

 3. Un produs perfect al societatii „inalte” din zilele noastre : avid dupa bani,fals in acte publice ,bataus….vai si amar de noi cu asemenea doctor !!
  Si mai si preda cica e cadru universitar–vai de mama lui.
  Solutia ?

  Simplu : retragere drept de practica, obligat la returnarea sumelor insusite prin fals in acte publice si condamnarea cu EXECUTARE pentru infractiunile economice,nu porcariile care le da justitia azi (pedepse cu suspendare, si alte abureli care sunt frectie la piciorul de lemn pt asemenea ticalosi!)

  Dar asta intr-o tara normala–-vai si amar de Romania !!!!

 4. Cum au ajuns acești oameni sa predea la facultate? Cum se vor putea uita în ochii studenților, dar ce exemplul dau ei viitorilor medici?
  Cât de josnic pot ajunge acești oameni care cred ca șefia este lăsată moștenire cu testament copiilor care sunt incompetenți.
  Cât de adânc este putregaiul în țara asta?
  Cate ar mai trebui sa se întâmple ca uni manageri de spitale sa înțeleagă ca spitalele NU SUNT PROPRIETATE LOR si sunt ale comunității și ei nu sunt acolo doar sa își umple conturile și să își facă afacerile proprii; sunt puși în fruntea acestor spitale sa asigure toate cele necesare celor care au nevoie de serviciile oferite din spitale. Sa se ocupe ca medici și personalul care lucrează în spitale sa fie profesioniști desăvârșiți nu persoane care dau mii de EURO să își cumpere posturile, iar dacă îndrăznești să întrebi ceva sau sa i rogi sa te ajute și ai întrerupi bârfa sau cafeaua sa te ferească sfântul de ce îți aud urechile.
  Voi instituții publice care vegheati la bunăstarea acestor incompetenți care nu fac decât sa fure și sa distrugă acest spital.
  Alo Primărie ce mai așteptați sa îndepărtați putregaiul din acest spital unde angajările se fac pe bani și sunt ca la piață cine da mai mult.
  Ne mirăm ca studenții buni pleacă din țară unde sunt respectați și apreciați nu ca la noi nu au loc de cei care au primit funcția drept moștenire.
  Apropo dar directoarea Gidea stă liniștită, sau așteaptă DNA-ul?

 5. Ce fel de exemplu este acest individ pentru studenții lui și mai ales ca este și coordonator de medici rezidenți?! Cel mai probabil ca nu îl duce nici intelectul ….de aceea a ajuns ușor de manipulat de directoarea Gidea; UMF Timișoara nici o reacție, nimic?! Așteptăm cu mare interes să vedem când îl faceți Profesor Universitar pentru comportament etic desăvârșit ca doar managerul Malita fiind membru proaspăt ales în Consiliul Etic al UMF se va face ca nici nu a văzut și nici nu a auzit!!!!!!

 6. Managerul SCMUT nu doar ca e obișnuit să mușamalizeze !!!! El insusi este un exemplu de absenteism de la locul de muncă….nu vine la spital cu zilele, spitalul funcționează din INERTIE doar pentru ca mai are 2-3 șefi de servicii care știu să își țină în mână subalternii; acesta este un spital cu mare potențial, cu specialități, specialiști și dotări care ar produce bani pentru a cumpăra jumate de spital nou……dar cu cine?!…cu Malita și Gidea încă un pic și nu o să mai fie bani nici pentru hrana pacienților, nici pentru medicamente și nici pentru salarii

 7. Nici cu gogulescu nu mi rușine . Zeci de ani venea la servici doar odată pe săptămână când era vizită mare și raport de gardă , și se semna în condica . Nu îl cunoștea nici pacienți . Și toată lumea a tăcut . Acum .,,? Ură și invidia personală căci unul a urcat mai sus pe scară au făcut circul ăsta fără bani . În rest se lucrează .

 8. Ar fi necesară verificarea activității (și a prezenței la program) medicilor în toate spitalele publice din Timișoara, comparativ cu numărul de pacienți externați de ficare medic și salariile lunare primite. Sunt medici care figurează cu maxim 1 – 3 pacienți pe lună și o valoare per intervenție realizată infimă (datele pot fi solicitate în baza Legii nr. 544/2001).

 9. Domnule Fritz lasă demolările puțin deoparte și ocupate puțin și de Sp.Municipal .Fă puțină curățenie și acolo,am stat 8 h în upu ,timp în care am primit o perfuzie cu un algocalmin .Schimbă conducerea puțin ,fă ceva pentru binele nostru că de asta te-am votat și ti-am dat pâinea în mână pentru alți 4 ani .Vrem spitale cu personal pregătit și medicamente ,fără șpagă ,fără cunoștințe.Ia atitudine Dl.Fritz

 10. Candva de neimaginat, dar acum aproape banal ce se poate intampla in acest oras sufocat de tupel tuturor loazelor ragatene de prima sau a doua generatie.

  Esti la mila celor smecheri, care sunt peste lege, oriunde te-ai afla.

  Este trista si total demna de rusine la adresa sistemului de sanatate experienta prin care a trecut domnul Gogulescu, dar cine se aseamana se aduna, el isi exploateaza si batjocoreste angajatii de ani de zile fara nicio consecinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *