Condicile de prezență cu semnătura falsificată a unui medic din Timișoara sunt ținute în sertar de managerul spitalului și de șefii din primărie

Condicile de prezență cu semnătura falsificată a unui medic din Timișoara sunt ținute în sertar de managerul spitalului și de șefii din primărie

Condicile de prezență cu semnătura falsificată a unui medic din Timișoara sunt ținute în sertar de managerul spitalului și de șefii din primărie

În urmă cu trei săptămâni am publicat articolul “Un grup de medici dintr-un spital din Timișoara își acuză șeful că și-a ajutat tatăl, coleg cu ei, să fie plătit timp de doi ani fără să lucreze”, iar o primă consecință a fost îndepărtarea din funcția de șef al Clinicii de Balneologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara (SCMUT) a protagonistului articolului, doctorul Răzvan Drăgoi, al cărui tată, medicul primar Mihai Drăgoi, a fost pontat fictiv vreme de vreo doi ani și a încasat un venit total de câteva zeci de mii de euro fără să fie prezent la serviciu.

Decizia luată de managerul Spitalului Municipal, Daniel Malița, a fost provocată, evident, de dezvăluirile făcute de ziarul nostru, pentru că, în realitate, superiorul ierarhic al lui Drăgoi nu-și dorea altceva decât mușamalizarea fraudei comise la Balneologie, nicidecum recuperarea prejudiciului și pedepsirea vinovaților.

Așa cum am scris în primul articol pe acest subiect, Daniel Malița avea pe birou încă din luna noiembrie 2023 concluziile fără echivoc ale comisiei de disciplină, membrii acesteia propunându-i managerului SCMUT inclusiv formularea unei plângeri către parchet. Doar că, timp de cinci luni, Daniel Malița nu doar că nu s-a adresat organelor de cercetare penală, dar nu a catadicsit să răspundă nici măcar comisiei de disciplină, sperând, probabil, că politica struțului îl va scoate din impas. Ghinion.

Dar domnul Malița nu a ținut în sertar doar concluziile comisiei de disciplină, ci și probele indubitabile care dovedesc frauda de la Balneologie, și anume condicile de prezență cu semnătura falsificată a doctorului Mihai Drăgoi, tatăl șefului Clinicii de Balneologie, Răzvan Drăgoi!

Copii ale acestor condici de prezență – cele care au mai rămas, pentru că o parte dintre ele au dispărut după acuzațiile formulate în mod oficial de grupul de medici de la Balneologie – au ajuns în 1 martie 2024 și la conducerea Primăriei Municipiului Timișoara, instituția în subordonarea căreia se află Spitalul Municipal și, implicit, Clinica de Balneologie.

La fel ca managerul SCMUT, Daniel Malița, nici șefii din primărie care au intrat în posesia acestor probe clare nu s-au adresat procurorilor, nimeni nepărând interesat de recuperarea unui prejudiciu de circa 100.000 de euro (salariile încasate în absență plus taxele plătite de angajator, Spitalul Municipal, către stat) și de sancționarea vinovaților.

În aceste condiții, poate că publicarea acestor probe va determina o nouă sesizare din oficiu a vreunuia dintre parchetele din Timișoara, iar dacă acest lucru se va întâmpla, n-ar fi exclus ca la audieri să fie invitați și “samaritenii” care au vrut să fie bine, ca să nu fie rău…

Vă prezentăm, în continuare, cum a “evoluat” semnătura tatălui șefului Clinicii de Balneologie, de la lună la lună în anii 2022 și 2023, în funcție, probabil, de colegul căruia îi revenea sarcina să imite “autograful” doctorului Mihai Drăgoi…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

11 thoughts on “Condicile de prezență cu semnătura falsificată a unui medic din Timișoara sunt ținute în sertar de managerul spitalului și de șefii din primărie

 1. Nu cred ca suma de recuperat e semnificativa pentru Malița care învârte miliardele prin firmele tatalui, Fritz si Lațcău primesc sprijin financiar in campania electorală din partea managerului….si uite așa o mana spală pe alta si amândouă “își bat joc de Spitalul Municipal care cel mai probabil va deveni doar un “spital electoral”

 2. Aloo primaria se aude pe la voi ce se petrece prin spitalele din subordine! Viceprimarul Lațcău nu are urechi si ochi pentru aceste nereguli sau nu se poate pune rau cu comunitatea care il sustine.
  Sunteti si voi partasi la aceste nereguli? Eu vreau sa cred ca nu.

 3. Domnule manager, sunteti o pata de imagine pentru Spitalul Municipal; sunt angajatul acestei instituții de peste 25 ani, am prins multi manageri, dar ce traim acum pe mandatul d-voastră întrece orice imaginație: ati tăiat sporuri; nu aprobați achiziționarea de paturi pentru bolnavi pentru înlocuirea celor defecte in anumite sectii, pacientii nu beneficiază de stentare deși avem angiograf si medici angajați care încasează leafa ar lucra dar nu au cu ce, nu aprobați lucrări minime de igienizare, in serviciul de radiologie”dezvoltat”de d-voastră pacientii internați azi au acces la RMN sau CT peste 3 luni…, scoateți posturi la concurs doar de epidemiologi si ăla il anulati/amânați/ reprogramați de mai bine de 1 an; ….in tot spitalul e un haos si o debandada creată de d-voastră si Dna Gâdea;…spitalul nu se manageriază in 2;…. lăsați-neeeee!!!! ne dorim un management competent care sa dezvolte spitalul iar pacientii sa vina cu încredere si angajații sa fie apreciați pentru munca lor

 4. Eu spun că e interesant de verificat și proiectul de prevenție a cancerului la sân, derulat cu ajutorul mamografului, cu pacienti fictivi, prin care au întrat bani în buzunarul domnului manager, dar și al acoliților acestora: consoarta (dna. dr. Malița – alt conflict de interese cras, doamna având un rol privilegiat în cadrul spitalului), al șefei de secție, dar și al asistentei șefe.
  Aceștia (grup infracțional?!) sifoneaza sume importante prin diverse mecanisme de ani de zile! Ar păcat ca domnul manager să ajungă la „răcoare” fără prieteni!

 5. Domnul manager împreună cu soția oferă investigații imagistice contra cost (în principal RMN-uri) de o grămadă de ani! Acest fapt este știut de toată lumea!

  1. Va referiti la banii luati de manager cand era sef de sectie?
   Sau de directoarea Gidea pentru posturile de asistenti sau regiatratorii veniti pe filiera de apartenenta religioasa?

 6. Domnule primar Fritz si d-le Ruben, Timisoara infloreste si SPITALUL MUNICIPAL APUNE, cine sunteti d-voastra sa decideti soarta acestui spital si a pacientilor; impreuna cu managerul Malita si Dna Gidea ,, FURATI VIITORUL ACESTUI SPITAL”

 7. Pai nici sotul sefei de personal Paduraru, cunoscuta presei si DNA cu antecedente de anagajari cu diplome false a sotului, cumnatei) NU SEMNEAZA CONDICA DE PREZENTA, e angajat fictiv in acest spital imediat la o luna de la titularizarea pe post a sotiei, prin grija nemijlocita a managerului care a declarat ca sunt prietenii lui; ….interesant cum managerul institutiei se inconjura numai de ,,penali”

 8. Ar fi de verificat informația conform căreia managerul Spitalului Municipal Timișoara a obținut un calificativ satisfăcător la evaluarea anuala a primăriei Timisoara .
  Cf legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public ar trebui sa fie o informație publica, dar evident ca nu este asa.
  Prin starea de silentio stampa a pmt, este tot mai evident ca regimul malita e un furnizor de „cash flow” pozitiv atat pentru pentru aparatul politic USR cât și pentru firmele conectate la bugetul local

  Contractul de management se menţine, în perioada de valabilitate a acestuia, pentru managerii spitalelor publice care au obţinut calificativele Foarte bine, Bine şi Satisfăcător. Pentru managerii care au obţinut calificativul Satisfăcător de două ori în cursul derulării unui mandat, contractul de management al acestora încetează înainte de termen în condiţiile art. 184 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 95/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

  https://www.ms.ro/ro/transparenta-decizionala/acte-normative-in-transparenta/ordin-pentru-aprobarea-procedurii-privind-dispozitivele-medicale-%C8%99i-dispozitivele-medicale-pentru-diagnostic-in-vitro-fabricate-%C8%99i-utilizate-doar-%C3%AEn-cadrul-institu%C8%9Biilor-sanitare/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *