Managerul Spitalului Municipal Timișoara, Daniel Malița, este cercetat penal pentru contractele încheiate cu firma paravan controlată de tatăl său

Managerul Spitalului Municipal Timișoara, Daniel Malița, este cercetat penal pentru contractele încheiate cu firma paravan controlată de tatăl său

Managerul Spitalului Municipal Timișoara, Daniel Malița, este cercetat penal pentru contractele încheiate cu firma paravan controlată de tatăl său

Reacția Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara (PCAT) a fost instantanee după dezvăluirile făcute de ziarul nostru în articolul “Managerul unui spital din Timișoara încheie contracte de milioane de lei cu o firmă paravan controlată de tatăl său”, publicat în urmă cu două săptămâni. Fix în 13 martie, ziua în care am făcut dezvăluirile – într-adevăr, o zi cu ghinion pentru protagoniștii articolului -, procurorii de la PCAT au întocmit un proces-verbal de sesizare din oficiu, care, a doua zi, a reprezentat prima piesă a dosarului penal proaspăt deschis cu numărul 26/300/P/2024.

De unde știm acest lucru? Chiar de la parchetul sus-menționat, care ne-a răspuns la întrebarea formulată de noi săptămâna trecută prin care ne interesam dacă a existat vreo autosesizare în legătură cu posibilele fapte de corupție prezentate în articolul respectiv.

Continuăm să cităm din răspunsul primit de la PCAT: “În cauză prin ordonanța nr. 26/300/P/2024, din data de 15.03.2024, s-a dispus declinarea competenței de supraveghere a urmăririi penale în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301, alin. 1 din Codul penal, de către managerul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Daniel Malița”.
Managerul Spitalului Municipal Timișoara, Daniel Malița, este cercetat penal pentru contractele încheiate cu firma paravan controlată de tatăl său

Infracțiunea de “folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane” este vechea infracțiune de “conflict de interese” și sună astfel: “Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică pe o perioadă de 3 ani”.

Într-o distonanță totală cu reacția promptă a procurorilor, administrația Fritz n-a schițat nici un gest după ce am publicat probele din care reiese, negru pe alb, cu ce se ocupă managerul unui spital aflat sub tutela Primăriei Municipiului Timișoara…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

18 thoughts on “Managerul Spitalului Municipal Timișoara, Daniel Malița, este cercetat penal pentru contractele încheiate cu firma paravan controlată de tatăl său

 1. Asta e una din infracțiuni; eu zic sa se mai caute in istoric;….firmele paravan care au lucrat pentru “taticu” cand s-a construit spațiul actualului RMN din locația Al Odobescu 3 a SCMUT, spațiul PET-CT-ului din locația Gh.Dima 5 a SCMUT etc

  1. Nu-i mai satură Iuda de bani!
   După ce au salarii de regi, mai au pretenții și de la pacienți, să fure din contracte, după genocidul din plandemie,o să plătească foarte mult, punând în practică protocolul Dracului!
   Trebuie introdusă de urgență, pedeapsa capitală, și cu asemenea indivizi, trebuie îngrășat pământul scump al patriei noastre!

  1. Când VA HOTĂRÂTI SA SCRIEȚI DESPRE AVEREA DOBÂNDITĂ DE TĂTUCUL LUI MARE DRUMAR,…???
   CÂND VA HOTĂRÂTI SA VERIFICAȚI CUM S-AU FĂCUT NUMIRILE DE ȘEF SECȚIE ORL OFTALMOLOGIE ETC…???
   … ORI II ESTE FRICA CUMVA CUIVA DE COZILE DE TOPOR DIN SERVICII CARE II SUSȚIN DIN UMBRA..?????

 2. Cum sa nu il ajute pe taticu,. doar functia i se potriveste de minune. Lupul paznic la stana.
  Dar doamna manager Gidea nu-l sfatuie bine.
  Cum sa il tradeze primaria doar se ajuta intre ei ca fratii. Toti sunt o adunatura de hoti.

 3. ” Țara noastră este mare cine fură ăla are” este o vorbă din popor. Au fost crescuți și învățați cu hoția nu cu munca cinstită. La fel ca si argații lor seful Constantinescu, șefa de personal cate face tot ce i se cere și mulți alții.
  Ar fii interesant de verificat si angajările de la spital. Ar fi ………

 4. Ar fi interesant de verificat mai amănunțit aceste lucrări cum ar fi interesant de verificat si angajările de la ei. Poate vrea și primaria adevărul dar………

 5. Un spital de renume îngenunchiat de acest personaj; credeți ca pe Fritz sau Lațcău ii interesează soarta acestui spital sau nu au auzit ce se întâmpla in aceasta instituție; ei se duc in privat sau in străinătate; păcat mare păcat domnilor politicieni!!!!!!!

 6. Ilegalitati facute la nivel de vagabonteala impreuna cu aprobarea inginerilor din serviciu. Il rugam pe domnul RUBEN LATCAU sa lase mai moale interesele pentru partid.

 7. Este cu adevarat ingrijorator sa auzim despre astfel de practici de coruptie la nivelul unei institutii atat de importante precum un spital municipal. Daca informatiile dezvaluite de presa se dovedesc adevarate, este inacceptabil ca managerul spitalului, Daniel Malita, sa fie cercetat penal pentru contractele incheiate cu firma paravan a tatalui sau. Este incurajator sa vedem ca Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara a intervenit prompt si a deschis un dosar penal in aceasta privinta. Este important sa existe consecinte pentru astfel de fapte, pentru a preveni astfel de cazuri in viitor. Totusi, este dezamagitor sa constatam ca administratia locala nu s-a pronuntat in vreun fel in aceasta privinta. Ar fi fost de asteptat ca o institutie importanta precum Primaria sa ia masuri imediate pentru a rezolva aceasta situatie si pentru a asigura transparenta si integritatea in functionarea spitalului. Ramanem in continuare cu ochii pe aceasta situatie si cu speranta ca vor exista masuri concrete pentru a preveni astfel de abuzuri in viitor.

 8. Referitor la același manager, mâine va fi gratulat cu osanale din partea lui Do.nimic fritz la clinici cu ocazia recepționarii buncărului de radioterapie făcut de oprea….poate ajunge și presa sa comemoreze furtul de identitate.

 9. Verificați și angajările făcute pe bani din ultimii ani! Cu ajutorul asistentei șefe și a șefei de secție!

 10. Nu văd nici o referire la lucrurile bune făcute în acest spital. Comentează doar frustrații ?, Într-un spital care trebuia predat de mult la REMAT, colectivul medical ajută pacientul să înfrângă moartea. Bravo si Mulțumesc SCMUT !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *