Imagini dramatice. O mamă merge pe străzi cu fiica sa moartă în brațe

Elizabeth Díaz

O fată de 19 ani care suferea de malnutriție a murit în brațele mamei sale după ce medicii din Venezuela nu au putut să o îngrijească, din cauza lipsei de curent electric din spital.

Sfâșiată de durere, mama sa, Elizabeth Díaz, și-a purtat fiica moartă care cântărea doar 10 kilograme pe străzi, până la morgă.

Potrivit Daily Mail, medicii i-au spus că nu o pot trata, pentru că spitalul lor nu are curent electric, și au sfătuit-o să meargă urgent la alt centru medical situat în Las Lomas.

Diaz a povestit că, pe drumul spre spital, fiica sa a avut convulsii, iar situația s-a înrăutățit până când a simțit că trupul ei s-a liniștit de tot.. Adolescenta a murit în brațele mamei, câteva clipe mai târziu.

Situația financiară dificilă a femeii nu i-a permis să organizeze o ceremonie funerară așa cum și-ar fi dorit pentru fiica sa.

Imaginile șocante ale morții acestei tinere au devenit virale pe rețelele de socializare, atrăgând atenția asupra faptului că, în Venezuela, criza economică a atins un nivel dezastruos și că regimul condus de președintele Nicolas Maduro nu reușește să asigure necesitățile de bază ale poporului: mâncare, apă și medicină.

Liderul opoziției, anchetat pentru sabotaj

Procurorul general al Venezuelei, Tarek William Saab, a anunţat marţi deschiderea unei anchete împotriva liderului opoziţiei, Juan Guaido, suspectat de implicare în “sabotarea sistemului electric”, informează AFP, potrivit Agerpres.

Venezuela s-a confruntat începând de joi după-masa cu o pană de curent la scară naţională. Marţi, ministrul informaţiilor, Jorge Rodriguez, a afirmat că alimentarea cu energie electrică s-a reluat în toată ţara. AFP nu a putut verifica informaţia, din cauza lipsei comunicaţiilor, dar a confirmat că în capitala Caracas curentul a revenit intermitent şi a precizat că persistă dificultăţile în alimentarea cu apă.

Regimul preşedintelui ales, Nicolas Maduro, susţine că Statele Unite au efectuat o serie de sabotaje împotriva principalei hidrocentrale a ţării, pentru a justifica o intervenţie militară.

Guaido, autoproclamat şef al statului şi recunoscut ca atare de multe ţări occidentale, a acuzat puterea de la Caracas că a provocat pana de curent prin neglijenţă şi corupţie.

Uniunea Europeană se opune oricărei “evoluţii militare” în criza din Venezuela

Uniunea Europeană (UE) se opune oricărei “evoluţii militare” în criza din Venezuela, “venind atât din interiorul cât şi din exteriorul ţării”, a declarat marţi în Consiliul de Securitate al ONU şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, transmite AFP.

Uniunea Europeană a făcut apel şi la sfârşitul lui februarie la “evitarea unei intervenţii militare” în Venezuela, într-o aluzie la ameninţările cu recurgerea la forţă lansate de SUA pentru a-l determina pe preşedintele Nicolas Maduro să renunţe la funcţie.

Marţi, în cadrul unei reuniuni consacrate relaţiilor dintre ONU şi UE, Federica Mogherini a subliniat că Europa se opune şi unei acţiuni militare “venind din interiorul” ţării, într-o aparentă referire la riscul unei preluări a puterii de către armata venezueleană.

“Nicio evoluţie militară, din interiorul ţării ori din exterior, nu este acceptabilă. O soluţie nu poate şi nu trebuie să fie impusă din exterior”, a insistat şefa diplomaţiei UE.

Criza din Venezuela, a explicat Mogherini, are “cauze politice şi instituţionale, nu este vorba de o catastrofă naturală, iar soluţia trebuie să fie una paşnică, politică şi democratică” , a conchis ea.

Confruntarea dintre Maduro şi opozantul venezuelean Juan Guaido continuă de la sfârşitul lui ianuarie cu noi repercusiuni politice, economice şi umanitare şi fără să se întrevadă vreo soluţie, iar conflictul creează puternice divizări şi la ONU, SUA, majoritatea Europei şi mai multe ţări latino-americane susţinându-l pe Guaido, în timp ce Maduro se bucură în continuare de susţinere din partea Rusiei, Chinei, Cubei, Iranului, Coreei de Nord sau Siriei, care denunţă o ingerinţă occidentală în afacerile interne venezuelene.

Washingtonul – prima capitală care l-a recunoscut pe Guaido în fruntea ţării, după ce acesta s-a autoproclamat preşedinte interimar pe fondul gravei crize economice şi umanitare care afectează deja de câţiva ani Venezuela – a anunţat luni retragerea întregului personal diplomatic de pe teritoriul acesteia.
În replică, marţi, MAE venezuelean a asigurat că autorităţile de la Caracas le-au ordonat diplomaţilor americani să plece în 72 de ore, întrucât prezenţa lor “reprezintă un risc pentru pacea, unitatea şi stabilitatea ţării”.

Noua escaladă a survenit în urma celei mai grave pene de electricitate din istoria Venezuelei care a creat haos în spitale şi a determinat, între altele, blocarea exporturilor la principalul terminal petrolier al ţării. Responsabilul unei organizaţii neguvernamentale medicale a anunţat luni pe Twitter că 24 de oameni au murit în spitalele publice de la începutul penei de curent, de care preşedintele Maduro a afirmat că se face responsabilă administraţia de la Washington.

“Donald Trump este în cea mai mare măsură responsabil pentru atacul cibernetic asupra sistemului de electricitate venezuelean”, a acuzat Maduro luni seara într-un discurs de la palatul prezidenţial Miraflores. Marţi, curentul revenise în mare parte din ţară, după şase zile de întrerupere, conform stirileprotv.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *