Există şi timişeni fericiţi… Într-o comună, metrul cub de apă costă doar 1,5 lei

Într-o comună din Timiş, tema edilitară a reabilitării sistemului de alimentare cu apă a fost, în ultimii ani, la ordinea zilei. Acum, investiția se află foarte aproape de finalizare, iar acest lucru înseamnă nu doar rețea nouă, ci și contorizare la fiecare gospodărie, căminele fiind postate pe domeniul public.

De asemenea, sistemul a fost dotat cu o stație de tratare a apei potabile cu ozon, dar și cu un al cincilea foraj de mare adâncime. Prin aceste dotări se îmbunătățește și calitatea apei, dar și debitul asigurat populației din comuna Denta.

Citeşte şi: Accident cumplit în Timiş! Doi tineri AU MURIT. Şoferul era DROGAT

O altă problemă, tot din domeniul gospodăririi apei, este referitoare la sistemul de scurgere al apelor pluviale. Administrația comunală intenționează să aloce fonduri de la bugetul local, pentru șanțuri, rigole și accese în gospodării.

Citeşte şi: La Surduc se întâmplă MINUNEA!

În privința asigurării gestiunii alimentării cu apă, primăria a optat pentru varianta serviciului propriu de gospodărire comunale, care, pe lângă această activitate, o mai cuprinde și pe cea de salubrizare a localităților componente.

Citeşte şi: Este OFICIAL! Sala polivalentă se face în Giroc

Acest serviciu este încadrat cu șase salariați și a fost dotat cu toate utilajele necesare pentru colectarea deșeurilor, respectiv cu 1.600 de tomberoane distribuite gratuit populației, cât și pentru alte lucrări edilitare.

Citeşte şi: IUBITA SECRETĂ a premierului

În aceste condiții de operare proprie, la Denta, metrul cub de apă poate fi livrat cu numai 1,5 lei, ceea ce este în avantajul beneficiarilor. În alte comune din Timiş, precum şi în Timişoara, metrul cub de apă se apropie de 3 lei sau este chiar mai scump.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns