După nouă ani de batjocură, un șef din Primăria Timișoara ar putea rămâne fără o parte din atribuții

Primaria Timisoara 2

În două articole succesive publicate recent de „Renașterea bănățeană” – „Angajat ilegal, în martie 2016, de primărie, un doctor fără drept de practică profesează în inima medicinei timișorene!” și „Primăria Timișoara își bate joc de rețeaua de medicină școlară!” – v-am prezentat situația aberantă în care se află, de nouă ani încoace (!), Serviciul Public de Asistență Medicală Școlară, aflat în „grija” Primăriei Municipiului Timișoara (PMT).

Ajunsă – nu știm cum, că din organigrama publicată pe site-ul primăriei nu reiese nicicum acest lucru – pe mâna șefei Serviciului de Resurse Umane al municipalității, Rodica Aurelian, rețeaua de medicină școlară (adică medicii și asistentele medicale care își desfășoară activitatea în cabinetele din grădinițe, școli și universități) a fost penetrată de impostori, de absolvenți de medicină „la privat” fără drept de practică, pe mâna cărora timișorenii își lasă copiii pe durata orelor de școală!

rodica aurelianMai mult, concursurile de recrutare în vederea ocupării posturilor vacante de medici și asistente medicale din rețeaua de medicină școlară, organizate de municipalitate, sub „atenta supraveghere” a aceleiași doamne de la Resurse umane, Rodica Aurelian, sunt – repetăm, de nouă ani încoace! – o veritabilă parodie, o sinistră bătaie de joc.

Candidaților la respectivele posturi nu le sunt verificate cunoștințele din domeniul medical de către comisii alcătuite din specialiști, ci sunt „ascultați” doar din Legea administrației publice locale sau din Codul de conduită a personalului contractual din instituțiile publice de către comisia de concurs compusă din funcționari ai primăriei în frunte cu, bineînțeles, Rodica Aurelian.

Practic, medicii și asistentele medicale au de parcurs aceeași bibliografie de concurs precum candidații la un post de… îngrijitor animale la Zoo!

După publicarea celor două articole, l-am contactat pe viceprimarul Dan Diaconu, cel care are în subordine Serviciul Public de Asistență Medicală Școlară însă doar teoretic, pentru că, practic, așa cum spuneam mai sus, șefa Serviciului Resurse Umane stăpânește rețeaua de medicină școlară, iar dumneaei, la rândul ei, răspunde doar în fața primarului Nicolae Robu.

dan diaconu 3Domnul Dan Diaconu ne-a declarat că a creionat câteva măsuri de restabilire a normalității în cadrul respectivului serviciu, măsuri pe care le-a înaintat edilului-șef.

Punctual, dezideratele pe care și le-a propus viceprimarul Diaconu sunt următoarele: 1. funcționalizarea serviciului prin ocuparea cât mai rapidă a posturilor din organigrama aprobată (este vorba de postul de director și de un întreg compartiment financiar-contabil administrativ, așa cum sunt prevăzute de ani buni în organigramă, dar în realitate lipsesc cu desăvârșire – n.r.); 2. studierea oportunității funcționării Serviciului într-o structură mai largă cu atribuții în domeniul sanitar; 3. crearea unui grup de lucru împreună cu organizațiile competente în domeniu – Colegiul Medicilor, Colegiul Medicilor Dentiști, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România pentru funcționarea serviciului (adică entitățile care au fost ignorate total până acum de trupa veselă de la Resurse Umane – n.r.); 4. corelarea metodologiilor și bibliografiei de concurs cu Ordinul 860/2015 al Ministerului Sănătății, respectiv cu alte elemente de legislație specifică; colaborarea în definirea tematicii de concurs cu organizațiile competente în domeniu (în sfârșit, medicii și asistentele medicale vor avea o bibliografie diferită de cea a îngrijitorilor de animale de la Grădina Zoologică – n.r.).

De asemenea, viceprimarul Dan Diaconu ne-a precizat că, în memoriul adresat lui Nicolae Robu, pe lângă acest plan de măsuri, a solicitat și verificarea aspectelor concrete prezentate în cele două articole publicate de „Renașterea bănățeană„, referitoare la angajările ilegale făcute de Serviciul de Resurse Umane în rețeaua de medicină școlară.

În ce ne privește, așteptăm organizarea următorului concurs de recrutare pentru ocuparea posturilor vacante de medici și/sau asistente medicale, pentru a vedea dacă măsurile anunțate de viceprimarul Diaconu au fost sau nu puse în practică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “După nouă ani de batjocură, un șef din Primăria Timișoara ar putea rămâne fără o parte din atribuții

  1. serviciul cadre al PMT este CEL MAI NETRANSPARENT din toata primaria timisoara !
    in special in ce priveste organizarea concursurilor de recrutare si…promovare !
    COANA AURELIAN , PUPILA LUI NEA JEAN ISI FACE DE CAP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *