Două operaţii deosebite, realizate la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara

Două operaţii deosebite, realizate la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara

Două proceduri intervenţionale deosebite au fost realizate, vineri, la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, fiind primele de acest gen din 2021.

Prima, implantarea unei Valve Cardiace Aortice Percutan (TAVI), la unui pacient in varsta de 74 de ani, diagnosticat cu stenoza valvulara aortica severa si factori de risc pentru operatia clasica, continuand programul inceput in 2018.

Cea de a doua, o procedura paleativa, dilatarea valvei aortice, cu ajutorul unui balon introdus percutan, la un pacient aflat in stare critica, cu endocardita valvulara. Prin aceasta procedura se amelioreaza starea pacientului pana la interventia chirurgicala.

„Interventiile fost efectuate cu succes de catre o echipa complexa de cardiologi interventionisti, chirurgi cardiaci, medici anestezisti, echocardiografisti si personal medical special: conf. dr. Cristian Mornos, dr. Daniel Brie, dr. Stefan Mot (Cluj), proctor din partea firmei Medtronic, dr. Oprisan Gabriel, dr. Ani Mornos, prof. dr. Marian Gaspar, coordonator de program.

Costul unei astfel de proceduri este foarte mare, de 25. 000 Euro, dar este acoperit de catre Ministerul Sanatatii prin Programele Nationale specifice, repartizate la Centrele de Cardiologie, care au competenta necesara pentru implantarea acestor valve.

Aceste proceduri se efectueaza atat in spitalele publice, cat si in cele private, unde pacientul mai plateste o parte din cheltuielile de spitalizare.

Asteptam pacientii cu stenose aortice sa fie investigati si selectati de catre Echipa Heart Team pentru aceasta procedura, programul fiind sustinuta de catre conducerea Institutului, manager conf. dr. Constantin Luca, director medical dr. Adina Bucur, prof. dr. Marian Gaspar, seful Sectiei de Chirurgie Cardiaca, Ministerul Sanatatii, si de catre tot personalul implicat in tratarea pacientilor cardiovasculari din cadrul Institutului”, a comunicat Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *