Universitatea de Vest din Timișoara analizează reluarea cursurilor, în format clasic, din semestrul al doilea

uvt 2

Universitatea de Vest Timişoara (UVT) analizează reluarea cursurilor în format clasic, din semestrul al doilea, în urma întrunirilor executive şi a dezbaterilor desfăşurate, joi, organizate de către preşedintele României, Klaus Iohannis, privind modalitatea de reluare a cursurilor în sistemul de învăţământ, din luna februarie, a anunţat, vineri, rectorul UVT, Marilen Pirtea.

CITEȘTE ȘI: Minoră din Cluj răpită de un tânăr din Lugoj! Cum a reușit fata să scape

În cadrul acestor discuţii a fost propusă reluarea activităţilor din învăţământul preuniversitar în formatul clasic, în mai multe scenarii, sub rezerva celor mai recente evoluţii epidemiologice. În paralel, a fost făcută o trimitere la activitatea universităţilor, care vor dezbate şi vor decide maniera în care se vor alinia la scenariul după care funcţionează şi procesul didactic în învăţământul preuniversitar.

„Pe tot parcursul anului trecut, am căutat să păstrăm în activitatea UVT formatul clasic, al activităţilor faţă în faţă, dar condiţiile crizei pandemice nu ne-au permis să rămânem în activităţi clasice, ci doar, cel mult, în sistem hibrid, şi acesta pentru o scurtă perioadă de timp. Am avut în vedere, permanent, de la începutul crizei pandemice, nevoia firească de normalizare a programului universitar, pentru reluarea cursurilor faţă în faţă. Sperăm ca evoluţia epidemiologică să ne permită revenirea la formatul clasic al activităţilor UVT, de la începutul următorului semestru”, arată Marilen Pirtea, într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

Pentru pregătirea reluării activităţii în formatul clasic, în cadrul comunităţii academice a Universităţii de Vest din Timişoara vor fi organizate consultări în cadrul fiecărei facultăţi, pentru a dezbate şi pentru a adopta cele mai oportune decizii cu privire la formatul în care se vor desfăşura activităţile didactice în semestrul al doilea.

În zilele următoare vor fi consultate cadrele didactice şi studenţii din fiecare facultate componentă a UVT cu privire la modalitatea de desfăşurare a activităţii didactice în semestrul al doilea, iar structurile de conducere ale facultăţilor vor analiza rezultatele acestui proces de consultare precum şi situaţiile şi condiţiile de reluare a cursurilor şi seminarelor.

O decizie a UVT va fi exprimată înainte de data începerii semestrului al doilea. Deciziile luate vor avea în vedere ansamblul condiţiilor pandemice şi de securitate medicală, pentru ca revenirea în spaţiile universităţii să se realizeze sub semnul deplinei siguranţe pentru studenţi, profesori şi cercetători.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *