Două copile din Timișoara așteaptă cu disperare o mână de ajutor de la oameni cu suflet mare

necsuleu

Două copile cu mâinile înghețate de parcă ar fi ieșit din basmul Frozen, își mănâncă prânzul la o măsuță mică, așezate pe două scaune fără spătare.

Poartă cizme îmblănite în casă, pentru că pe jos nu e parchet, iar covorul este pus direct pe ciment. Peste primul covor a fost așternut un altul, mai gros, pentru a le oferi fetelor puțin confort la joacă.

CITEȘTE ȘI: Florin Călinescu: „Maria Grapini bate orice record la capitolul cretinism“. Ce spune timișoreanul despre Tudorel Toader

Chiar și așa, tot e frig. Dar nimic nu le poate lua junioarelor veselia de pe chip. Valentina are cinci anișori, iar sora ei, Izabela, trei.

 

Cea mică nu a prins curent electric în casa în care locuiește, dacă vă puteți închipui că un astfel de lucru se poate întâmpla în 2019, în orașul care, în curând, va fi pe buzele tuturor europenilor.
necsuleu raluca
Ei bine, totul a început în 2014, când reprezentanții Primăriei Timișoara au decis să nu mai prelugească contractul de închiriere cu Raluca Necșuleu, iubitul acesteia și tatăl bărbatului – tot atunci a fost întrerupt și curentul electric.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! O anonimă ajunsă șefă este protejată de mafia angajărilor din Primăria Timișoara

Cei trei, împreună cu fetițele, stau într-o locuință socială.

Tatăl și bunicul fetelor locuiesc acolo din 1999, iar Raluca, mama celor două copile, din 2012.

În anul 2014, vecinii s-au opus prelungirii contractului de închiriere, unul dintre motive fiind că în curte se adunaseră foarte multe gunoaie. E drept, și asta o recunoaște și Raluca, de atunci lucrurile s-au mai schimbat, gunoiaele au dispărut, iar problema este ținută sub control.

Cu toate acestea, cei cinci ar fi trebuit să părăsească imobilul, să-și ia bunurile și să plece în căutarea unui cămin.

CITEȘTE ȘI: Mort live pe facebook, la 180 km/h, aproape de locul unde 9 români au pierit la fel, în Ungaria (video)

N-au făcut-o. În schimb, au luptat în instanță și au câștigat o locuință socială, adică primăria este obligată să le asigure un acoperiș deasupra capului, fie că este acesta pe care îl au acum, fie că e altul.

Dar de cinci ani nu s-a întâmplat nimic, iar cei cinci au rămas doar pe o listă.

”Am tot întrebat și ni s-a spus că trebuie să fim înscriși pe o listă prioritară pentru a primi o locuință socială și, deși am fi un caz prioritar, nu suntem pe acea listă, pentru că nici nu am știut de existența ei”, spune Raluca.

Tocmai pentru că nu au nici un contract de închiriere nu au nici documnetele de identitate care să le permită să-și găsească un loc de muncă plătit cât să se poată descurca.

”Avem buletine provizorii. Nimeni nu ne ia în serios”, spune Raluca. Din păcate, acești oameni au ajuns doar un număr pe o listă de la primărie, uitată, probabil, în vreun sertar.

În spetele acelui loc pe care îl ocupă pe acea listă însă stau cinci suflete nevoite să-și ducă traiul fără curent electric, fără un serviciu rezonabil, fără perspective pentru cele două copile.

Din când în când, spre această familie își îndreaptă atenția oameni de bine. Ei au reușit să treacă de această iarnă cu ajutorul lemnelor oferite de voluntarii care au participat, în ianuarie, la acțiunea organizată de Ștefan Iulian Cojocnean.

CITEȘTE ȘI: Fetiţă din Timiş, în lacrimi de ziua de naştere, după ce hoţii i-au furat câinele din curte

Atunci s-au strâns din parcuri crengile sau copacii rupți din cauza zăpezii. Au fost donați 74 de saci cu lemne care au ajutat 11 suflete.

”De atunci avem lemnele. Ne-am ajutat de ele. Acum probabil va veni căldura și nu vom mai avea, cel puțin o perioadă, problema asta”, spune Raluca.

În timp ce timișorenii reușesc să dea o mână de ajutor, atunci când este nevoie, autoritățile au, se pare, alte probleme.

Până una alta, cele două fetițe merg uneori prin vecini să vadă câte un program de desene animate.

Nu mai vorbim de necesitatea mamei de a avea o mașină de spălat care să-i ofere timp pe care să-l petreacă cu junioarele sau de alte ustensile necesare în gospodărie, care ne fac viața mai ușoară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Două copile din Timișoara așteaptă cu disperare o mână de ajutor de la oameni cu suflet mare

  1. Sper sa nu gresesc dar am și eu o întrebare
    De ce nu se angajează cei 2 bărbați?
    Cred că se pot angaja și cu buletinul provizoriu
    Firmele din TM și lângă plâng după forța de muncă

Lasă un răspuns