EXCLUSIV! O anonimă ajunsă șefă este protejată de mafia angajărilor din Primăria Timișoara

Diversele posturi de șefi și șefuleți într-o instituție devenită stat în stat, Primăria Timișoara, se dau în circuit închis. Numirile preferențiale în funcții de conducere, prin dispoziție de primar, ale slujbașilor pupincuriști reprezintă regula, iar concursurile pe post, excepția. Nu că, în cazul excepțiilor, concursurile ar fi pe bune… Aranjamentele sunt la vedere – am dezvăluit recent dedesubturile “concursurilor” pentru ocuparea funcțiilor publice de conducere la Direcția de asistență socială și Direcția de evidență a populației, ambele fiind structuri ale primăriei -, dar reacția parchetelor din Timișoara este nulă.

Teoria ca teoria, dar practica ne omoară

Procurorii timișoreni ies pe treptele instituției, protestează delicat față de măsurile care afectează independența justiției, afișează coli de hârtie cu mesaje tranșante și își suspendă activitatea.

CITEȘTE ȘI: Mort live pe facebook, la 180 km/h, aproape de locul unde 9 români au pierit la fel, în Ungaria (video)

OK, în teorie stați bine cu lupta împotriva corupției, dar ce-ar fi să o transpuneți și în practică? Acum, după ce ați smuls un nou set de aplauze din partea publicului, vă faceți timp să intrați și în Primăria Timișoara? Pe rând sau în grup, nu contează, important e să spargeți gheața. O igienizare morală a instituției de pe bd. C.D. Loga nr. 1 e absolut necesară, fiindcă somnul de voie al procurorilor a ridicat la maximum tupeul impostorilor din primărie, o mostră din acest tupeu urmând să v-o prezentăm în cele ce urmează.

La apogeul carierei

În octombrie 2017, Serviciul Resurse Umane condus de Rodica Aurelian, “cea mai bună angajată” a lui Nicolae Robu, după propria mărturisire a primarului (în fapt, o funcționară ajunsă fraudulos șefă, există o decizie definitivă a instanței de judecată care sancționează ilegalitatea, numită de Robu, ca o culme a cinismului, și șefă a comisiei de ETICĂ din primărie!!!), scotea la concurs patru posturi de director de creșă. Cerințele: studii universitare de licență absolvite cu diplomă, studii superioare de lungă durată absolvite cu diploma de licență sau echivalentă – specialitățile economice, drept sau administrative; vechimea în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției – minimum 2 ani.

Una dintre cele patru fericite câștigătoare a unui post de director a fost doamna Nineta Tenczler, care după zeci de ani în care a fost o simplă funcționară în Primăria Timișoara, ajungea la apogeul carierei: directoare de creșă!

Totuși, statornicia în ceea ce privește locul de muncă nu reprezintă criteriul decisiv pentru propulsarea într-o funcție de conducere, iar aspectul ăsta reiese clar din lecturarea anunțului concursului: trebuie să ai anumite studii – științe economice, juridice sau administrative – și o vechime minimă de doi ani în posturi compatibile cu studiile.

Calificată în alt domeniu

Or din parcursul profesional al doamnei Tenczler, cel vizibil pe internet, nu reieșea că s-ar fi calificat pentru a fi admisă să participle la concursul de recrutare din octombrie 2017.

Primul reper în acest sens îl reprezintă o hotărâre a Consiliului Local Timișoara (CLT) din 25 ianuarie 1994, în care o regăsim pe Nineta Tenczler membru în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome URBIS Timișoara.

Apoi, într-o altă hotărâre a CLT, din 26 noiembrie 1996, doamna Tenczler era menționată ca inspector obiective publice, membru în Comisia municipală pentru probleme de mobilier urban.

În declarațiile de avere depuse pe site-ul primăriei în anii 2004, 2005 și 2007, Nineta Tenczler figura ca referent de specialitate la Serviciul energetic, pentru ca, din 2009 până în 2016 să îndeplinească funcția de referent de specialitate, iar apoi consilier în cadrul Direcției tehnice a primăriei.

Hodoronc-tronc, în 2017 ajunge să ocupe funcția de consilier la Serviciul resurse umane (?!), direct sub comanda Rodicăi Aurelian, care, mulțumită probabil de prestația veteranei, a propulsat-o în același an în postul de director de creșă!

Inginer agricol, pus director de creșă…

Doar că, așa cum am arătat, din parcursul profesional al Ninetei Tenczler nu reieșea că ar fi acumulat, până la concursul din octombrie 2017, cei doi ani de vechime în specialitatea studiilor economice, juridice sau administrative, posturile ocupate de dumneaei de-a lungul vremii fiind exclusiv posturi ce implicau cunoștințe tehnice.

De altfel, surse din primărie ne-au informat că Nineta Tenczler ar avea o calificare de subinginer în construcții și că ar fi absolvit și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB), două specialități care nu au nici o legătură cu studiile cerute la concursul pentru ocuparea postului de director de creșă.

N-am putut găsi documente care să ateste veridicitatea calificării în construcții, dar am descoperit, pe internet, că Nineta Tenczler este absolventă, în 2011, a USAMVB, specializarea Ingineria și protecția mediului în agricultură, forma de învățământ… la distanță.

Recapitulând: ce legătură au studiile efectuate de Nineta Tenczler și funcțiile deținute anterior, de referent de specialitate la Serviciul energetic sau Direcția tehnică cu pregătirea de specialitate cerută la concursul din octombrie 2017?! Și, totuși, comisia de recrutare a admis dosarul acestei doamne, în care ar fi trebuit să se afle “copiile diplomelor de studii şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări”.

Omerta din primărie, combătută în justiție

Pornind de la aceste considerente, un timișorean cunoscut pentru asiduitatea cu care luptă pentru transparentizarea primăriei, Lucian Mugur Serdean (medic stomatolog de profesie), suspectând faptul că doamna Tenczler nu ar îndeplini condițiile respective, a solicitat primăriei, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, să-i comunice curriculum-ul vitae (CV) al proaspetei directoare de creșă, pentru a vedea dacă studiile doamnei cu pricina sunt similare cu cele prevăzute de regulamentul concursului de recrutare.

În stilul clasic, primăria l-a trimis pe petiționar la plimbare, dar omul era obișnuit, așa că, dat afară pe ușă, s-a reîntors pe geam: a făcut reclamație administrativă, demers care a avut același “succes”, iar mai apoi a dat în judecată municipalitatea, solicitând instanței să o oblige să-i remită o copie a CV-ului doamnei Nineta Tenczler.

Municipalitatea pierde în instanță

În 7 februarie 2018, Tribunalul Timiș “obligă pârâtul Municipiul Timişoara la comunicarea către reclamant, în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, a informaţiei solicitate la data de 13.11.2017, respectiv CV-ul d-nei Tenczler Nineta Daniela, cu respectarea dispoziţiilor privind protecţia datelor cu caracter personal” (www.portal.just.ro).

Unii judecători nu înghit aberațiile primăriei și o obligă să fie ceea ce urăște cel mai mult: transparentă

Evident, primăria, decisă să facă tot ce poate ca să ascundă ilegalitățile comise, a atacat hotărârea tribunalului, însă Lucian Mugur Serdean a câștigat și la Curtea de Apel Timișoara, care, în 15 mai 2018, a respins ca nefondat recursul municipalității.

Ca atare, Primăria Timișoara urma să scoată de la secret CV-ul Ninetei Tenczler și să i-l prezinte domnului Serdean, obturând doar datele cu caracter personal, gen data și locul nașterii, adresa sau numărul de telefon.

N-are studii, dar are „hobii”

Doar că, dând dovadă de un tupeu inimaginabil și sfidând pe față instanțele judecătorești, funcționarii primăriei i-au trimis omului, pe mail, o hârtie mâzgălită în bătaie de joc. Scris cu pixul, cu toate rubricile obturate, atât cele conținând datele cu caracter personal, cât și cele privind pregătirea școlară și cea profesională a Ninetei Tenczler – apropo, nu există în acest „document” rubrica „Studii”, detaliu elocvent pentru bătaia de joc a discipolilor lui Nicolae Robu -, „CV”-ul pe care vi-l prezentăm în exclusivitate reprezintă oglinda fidelă a profesionalismului omniprezent în Primăria Municipiului Timișoara.

Serviciul Public Creșe condus de distinsa manelistă Patricia Chelbu-Goje și capodopera pe care a reușit să o producă

Agramați – observați că rubrica „hobby” apare drept „hobii”! -, slab sau deloc pregătiți pentru funcțiile pe care le ocupă, fie ele de execuție sau de conducere, cu o coloană vertebrală din plastilină, pupincuriști până în măduva oaselor, piloșii care au împânzit primăria au ajuns să se șteargă la fund cu sentințele judecătorești.

Legea tăcerii, respectată cu sfințenie

Marți la prânz, i-am făcut o vizită doamnei Nineta Tenczler, la creșa Făt-Frumos, pe strada G. Musicescu, încercând să aflăm direct de la sursă dacă are sau nu studiile necesare pentru ocuparea funcției de director.

Previzibil, doamna Tenczler a refuzat să ne răspundă, îndrumându-ne către directoarea Serviciului Public Creșe, distinsa manelistă Patricia Chelbu-Goje (am prezentat detalii în articolul <<Meritocrație” în administrația locală: din „boss” într-un club de manele, șef în Primăria Timișoara>>), dacă dorim să aflăm ce pregătire are.

La creșa Făt-Frumos n-a ajuns directoare Ileana Cosânzeana, ci Nineta Tenczler

I-am explicat frumos funcționarei plătite din bani publici că tânăra sa șefă nu se conformează unei hotărâri judecătorești, așa că îi oferim ocazia să facă lumină cu privire la studiile universitare pe care le-a făcut.

În afară de „Eu am vechime în primărie de 27 de ani” (foarte bine, dar asta nu o califică pentru funcția de director de creșă) și de „Eu am absolvit două facultăți” (din nou irelevant, putea să absolve și șase facultăți, dacă acelea nu sunt compatibile cu funcția pe care o ocupă), Nineta Tenczler a respectat cu strictețe legea tăcerii, singura lege obligatorie în Primăria Municipiului Timișoara. Restul sunt opționale.

Premieră penală la Timișoara?

Lucian Mugur Serdean nu va lăsa lucrurile așa și se va adresa unui executor judecătoresc pentru ca acesta să oblige primăria să pună în aplicare decizia instanței.

Iar dacă sfidarea funcționarilor municipalității va continua, timișoreanul le va face plângere penală, pentru comiterea infracțiunii de nerespectare a hotărârilor judecătorești, prevăzute de articolul 287 Cod penal și pedepsite cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă.

Probabil că Nicolae Robu e în extaz, fiindcă Primăria Timișoara este pe cale să bifeze încă o premieră națională: primii funcționari publici din România condamnați din cauza unui curriculum vitae!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

11 thoughts on “EXCLUSIV! O anonimă ajunsă șefă este protejată de mafia angajărilor din Primăria Timișoara

 1. Da’ ducă-se cu frății ei cu tot și cu șefa ei și cu “șefa la șefa” ei, mama lor de paraziți, că sunt mai rău ca râia, nu mai scapi de ei.

 2. Trăim în România si asta ne ocupa tot timpul , totul este ceva normal , obișnuit , si asa va fi inca 1000 de ani , asa este încă de pe vremea fanarioților.

 3. Ce sä mai zic; se pare cä in Romänia totul este pe dos.
  Este un lant al släbiciunilor care defapt ca si constructia unui lant,,,verigä in verigä „
  se tin una alta 😔Cred cä se subintelege.
  Sä nu ne minunäm cäci noua generatie isi terminä Studiile in Romänia si pleacä din tarä unde pot sä dobindeascä in Post pe merit si nu minärii……

 4. Sanie cu zurgäläi…..
  Deci pot sä ii multumesc lui Dumnezeu cel putin de trei ori pe zii cäci am plecat acum 30 de Ani din Romänia.
  Este tara unde ne-am näscut, studiat si ne-am format cä oamnei de care in ziua de azi ,, profitä ‚„o altä tarä.
  Este bine, nu este räu aici.
  Cine doreste este capabili si reuseste poate sä träiascä oriunde in lume.
  Päcat este cäci de multe ori Romänii din asfel de motive päräsesc tara😒😒😒
  Pe de altä parte ne pare räu ce se intimplä in Romänia si faptul cä nici mäcar noua generatie nu are nici o sansä sä se afirme si sä isi dovedeascä adevärata pregätire si competenta de a lucra in domeniul profesiei.
  Romänia a devenit locul ideal ptr. Excroci, coruptie si mizerie cu carul.
  Sunt mindrä cäci in suflet voi fii mereu Romäncä dar as fii putut foarte bine träi in Romänia…. mi s-a adeverit defapt cäci am luat o decizie bunä.
  Timisoara Orasul sufletului meu de altä datä nu mai este.
  Domino…… dacä cade prima piesä vor cädea si celälalte.
  Sper din suflet ca dreptatea sä cistige si in acest caz.

Lasă un răspuns