„Meritocrație” în administrația locală: din „boss” într-un club de manele, șef în Primăria Timișoara

primaria timisoara 10

În vara anului trecut, într-o declarație dată site-ului www.pressalert.ro, cu referire la numirea într-o funcție de conducere, fără concurs, cu statut de interimar, a unei tinere în vârstă de 23 de ani, primarul Nicolae Robu afirma:

„Nu trebuie să ai neapărat experiență, eu am încredere în tineri”. Sigur, la prima vedere, poziția primarului față de promovarea tinerilor – fie și în funcțiile publice de conducere, pentru care, în mod normal, legea cere experiență – era una destul de dificil de contestat.

Cine se scoală de dimineață ajunge departe. Dacă are și spate

Doar că așa-zisa deschidere către noua generație a lui Nicolae Robu este una de fațadă, din fraza respectivă lipsește un cuvânt: „anumiți”.

Da, domnul primar are încredere în anumiți tineri, nu în toți. Are încredere doar în cei „recomandați” de grupul său de sfetnici, gen Rodica Aurelian sau Ionuț Nasleu, doar acei tineri ajung departe, respectiv, în funcții de conducere, restul se opresc la poarta primăriei.

salam udrea chelbu facebook
Videoclipul cu Florin Salam și Sorin Udrea a fost realizat de Patricia Chelbu-Goje, care acumula astfel experiența necesară pentru a fi instalată de excentricul primar Nicolae Robu în funcția de șefă a Serviciului Public Creșe

Așa s-a întâmplat și în cazul prezentat de noi în toamna lui 2017 – vezi articolul O tânără anonimă a ajuns, peste noapte, șefă în Primăria Timișoara, publicat în 17 octombrie 2017 – și preluat apoi și completat, în vara trecută, de site-ul media menționat mai sus.

Parașutată, la doar 23 de ani, fără concurs, în funcția de șef interimar al Servicului Public Creșe, Patricia Chelbu-Goje se află și acum în aceeași postură. De asemenea, nici până la această oră – deși au trecut un an și trei luni!! – Primăria Timișoara nu ne-a răspuns la întrebările care vizau contextul în care tânăra cu pricina a ajuns șefă peste noapte. Cam asta este „transparența” instituției pe care o conduce Nicolae Robu, cel care clamează, de câte ori i se ivește ocazia, că nu are nimic de ascuns. Are.

De la videoclipuri cu maneliști și interlopi, la șefia Serviciului Public Creșe

Revenim la doamna Patricia Chelbu-Goje și la „atuurile” care o recomandau – în afară de argumentul „tinerețe” – pentru cocoțarea, fără concurs, în funcția de șefă a Serviciului Public Creșe.

patricia chelbu facebook retusata
„Patricia Adriana” de pe Facebook este una și aceeași cu Patricia Chelbu-Goje din viața reală

Cu doi ani înainte ca primarul Nicolae Robu să semneze dispoziția de numire a tinerei în cauză, dintr-o proaspătă angajată pe un post de inspector de specialitate II în funcția de șefă a creșelor, www.pressalert.ro publica articolul Interlopii din Timişoara îşi dădeau dedicaţii cu un poliţist prin intermediul manelistului Salam. Vezi ce dedicaţie mărturisire a făcut omul legii (10 august 2015). Cităm din articolul respectiv: „Interlopii din Timişoara chefuiesc cu Poliţia la masă şi îşi dau dedicaţii prin intermediul manelistului Florin Salam – reiese dintr-o înregistrare video realizată azi noapte şi postată pe pagina de Facebook a clubului Crystal.

Salam apare în înregistrare avându-l în stânga sa pe liderul interlop Sorin Udrea, trimis în judecată de DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat, iar în dreapta alţi apropiaţi ai lui Udrea (…)”.

E rândul nostru să completăm articolul de pe www.pressalert.ro: la acel moment, clubul de manele Crystal îi aparținea lui Marius Chelbu, fost boxer, soțul Patriciei Chelbu-Goje, viitoarea șefă a Serviciului Public Creșe (conform surselor noastre, localul a fost vândut, în urmă cu un an și ceva, unui prieten).

Mai mult, videoclipul respectiv, în care apar manelistul Florin Salam și Sorin Udrea (între timp condamnat definitiv la șase ani și opt luni de închisoare cu executare), a fost realizat de însăși doamna Patricia Chelbu-Goje, așa cum reiese din propria ei pagină de Facebook, secțiunea „Clipuri video făcute de Patricia”, unde sunt postate zeci de asemenea producții. De altfel, la acea vreme, Patricia Chelbu-Goje se identifica cu Crystal Club, tânăra doamnă ocupându-se cu promovarea clubului de manele pe Facebook și cu prezentarea invitaților aduși să întrețină atmosfera, toți unul și unul.

Spre edificare, o scurtă selecție a „artiștilor” preferați de actuala șefă a Serviciului Public Creșe al Primăriei Municipiului Timișoara: Adrian de la Severin, Ionuț Prințul Banatului, Piticu de la Timișoara, Sorin Talent, Ciprian Fermecătoru, Marius Olandezu, Denis Spaniolu, Răzvan de la Pitești, Cristian de la Craiova, Tony de la Ploiești, Nicușor Guță (fiul lui Nicolae Guță) și, nu în ultimul rând, Florin Salam.

Și tot apropo de anturajul select în care se învârte deținătoarea unei funcții publice de conducere în Primăria Municipiului Timișoara, doamna Patricia Chelbu-Goje, vă mai dezvăluim că, într-un alt clip video realizat acum doi ani de actuala șefă a Serviciului Public Creșe, manelistul Costel Biju le dădea întâlnire fanilor săi „la Timișoara, la Club Crystal, alături de frații noștri Chelbu Marius, Udrea Sorin (…)”.

Cam astea sunt atuurile pe care le avea în vedere primarul Nicolae Robu atunci când a desemnat-o pe Patricia Chelbu-Goje în funcția de șefă interimară a Serviciului Public Creșe.

Metamorfoză subită pe Facebook

Înainte de a încheia subiectul, câteva precizări. Legătura dintre familia Chelbu și localul de manele Crystal Club am descoperit-o pe internet: un comunicat de presă din noiembrie 2015 al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat releva faptul că, printre cluburile și barurile depistate, în urma unui control, că nu posedau autorizația de securitate la incendiu se afla și SC AMC Pajulette SRL – Crystal Club din Calea Aradului nr. 48. Verificând firma respectivă (AMC Pajulette) la Oficiul Registrului Comerțului, am aflat că asociat majoritar în firmă era Marius Cosmin Chelbu, soțul Patriciei Chelbu-Goje.

patricia chelbu adrian de la severin
Adrian de la Severin și colegii săi s-au declarat și ei „frați” cu soțul șefei Serviciului Public Creșe

Ciudat, dar, în același timp, sugestiv este faptul că, în toamna lui 2017, imediat după ce am început să solicităm informații oficiale primăriei cu privire la ascensiunea fulgerătoare a tinerei șefe a Serviciului Public Creșe, Patricia Chelbu-Goje și-a modificat pagina de Facebook, în locul numelui de familie apărând doar „Patricia Adriana” (al doilea ei prenume), pagină de Facebook existentă și la momentul redactării acestui articol, pe care se află postate și videoclipurile de prezentare a pleiadei de iluștri maneliști enumerați mai sus, clipuri realizate, cum spuneam, chiar de actuala șefă a Serviciului Public Creșe din PMT.

De când am mediatizat neașteptata și absolut nemeritata ei ascensiune în cadrul Primăriei Timișoara, tânăra Patricia Chelbu-Goje a devenit mult mai discretă pe pagina de Facebook…

Fraierii din Senatul României versus șmecherii din Primăria Timișoara

Tot ciudat, dar la fel de sugestiv este și faptul că, dintre toți șefii de direcții, servicii și birouri, interimari sau plini, doar șefa Serviciului Public Creșe, Patricia Chelbu-Goje, nu are depuse declarațiile de avere și de interese pe site-ul Primăriei Timișoara, deși dumneaei încasează bani publici încă de acum doi ani, din februarie 2017!

Contactați de noi, reprezentanții Primăriei Timișoara susțin că doamna Chelbu-Goje a fost angajată ca personal contractual și, ca atare, nu este obligată să depună declarații de avere și de interese.

Drăguță explicația primăriei, cu atât mai mult cu cât vine dinspre Serviciul Resurse Umane, condus de celebra Rodica Aurelian, funcționară care a ajuns șefă prin încălcarea legii…

 

personal contractual senatul romaniei
Pe site-ul celor care fac legile în țara asta sunt publicate declarațiile de avere și de interese ale personalului contractual cu funcții de conducere. În Primăria Timișoara, transparența este doar clamată, nu și pusă în practică

Doamna cu pricina și-a făcut un obicei din interpretarea legii după cum vor mușchii dumneaei, nu-i nici o noutate aici. Interesant este însă altceva: dacă în Primăria Timișoara șefii de servicii angajați ca personal contractual sunt exonerați de la depunerea declarațiilor de avere și de interese, în Senatul României – adică în fieful legiuitorilor țării! – lucrurile stau invers, aceștia fiind obligați să se conformeze prevederilor legii, așa cum se poate ușor observa accesând site-ul respectivei instituții.

Acum, din două, una: ori angajații Senatului României sunt niște fraieri, care își fac publică averea fără să fie obligați, ori în Primăria Timișoara există personaje care se bucură de tratament preferențial.

Nu de alta, dar când ai „frații” pe care îi ai, „orice om îi este teamă” să îți spună ceva, cum ar zice inegalabilul nostru premier, Viorica Vasilica…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “„Meritocrație” în administrația locală: din „boss” într-un club de manele, șef în Primăria Timișoara

  1. Primaria are „prieteni” (pe care-i pune in functii), dusmani (care intreaba despre bani), si Mertzan. Ca intr-o manea adevarata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *