O tânără anonimă a ajuns, peste noapte, șefă în Primăria Timișoara

primaria timisoara 4

Sistemul PCR (pile – cunoștințe – relații) funcționează șnur în Primăria Timișoara. Un nou membru a fost admis de curând în angrenaj: o tinerică în vârstă de vreo 23 de anișori a fost numită director al recent înființatului Serviciu Public Creșe Timișoara, entitate care funcționează într-unul dintre sediile Colterm, cel din strada Piatra Craiului nr. 3!

Pe site-ul primăriei, la secțiunea “Proiecte de hotărâre”, a fost postat luna trecută Proiectul privind aprobarea metodologiei de organizare şi funcţionare a serviciului mai sus menționat, toate anexele acestui proiect fiind semnate de directorul Patricia Chelbu-Goje. Fiindcă nu țineam minte ca Primăria Timișoara să fi scos la concurs un post vacant de director al serviciului respectiv, am căutat informații pe site-ul instituției.

Nici un rezultat, așa încât am contactat oficial primăria, printr-o solicitare formulată în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, solicitând următoarele lămuriri: data la care doamna Patricia Chelbu-Goje a susținut concursul pentru ocuparea postului de director al Serviciului Public Creșe Timișoara, respectiv, link-ul de pe site-ul www.primariatm.ro unde se pot vizualiza detaliile acestui concurs.

Noi am întrebat, noi am auzit, Direcția (Non)comunicare a primăriei ne-a promis că ne răspunde până în 9 octombrie, apoi s-a făcut că plouă, doar-doar lăsăm baltă subiectul. Finalmente, la insistențele noastre, ne-au anunțat că ne răspund în… 30 de zile. Până vine răspunsul lor, am trecut la treabă.

Citeşte şi: Un timişorean ţepuit îşi spune povestea: „Cum mi-am luat zece beri cu 12.200 de euro, crezând că-mi iau Suzuki Vitara”

Am luat la puricat site-ul municipalității și am descoperit-o, finalmente, pe doamna Patricia Chelbu-Goje candidată la un concurs organizat de PMT, în luna februarie a acestui an, dar nu pentru ocuparea postului de director al Serviciului Public Creșe, ci pentru cel de… inspector de specialitate II, un post de funcționar mărunt! Păi cum vine asta?! De ce nu a organizat conducerea primăriei concurs pentru postul de director, n-avea nici un pilos pe care să-l instaleze în funcția respectivă?

Sau exista pilosul, dar acesta nu îndeplinea condițiile cerute de lege, așa că l-au pus să dea concurs pentru un post mai mărunt pentru ca apoi să-l numească – folosind vechea stratagemă, “pe durată determinată” – în funcția de director al întregului serviciu?

Mda, probabil că această variantă este mai aproape de adevăr, fiind o explicație perfect veridică a modalității în care o puștoaică a ajuns, la doar câteva luni de la angajare, pe același palier cu veterani ai primăriei, șefi de servicii cu vechi state de plată în principala instituție a orașului. Sigur, până la urmă toate ipotezele noastre rămân doar speculații, atâta vreme cât primăria nu vrea să limpezească misterul…

Am mai reușit să aflăm că tânăra Patricia a absolvit de curând Facultatea de Drept, nefiindu-ne tocmai clar unde anume a acumulat dumneaei anul de experiență solicitat de angajator în momentul prezentării la concurs. Dar, cu siguranță, există și pentru asta o explicație…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

38 thoughts on “O tânără anonimă a ajuns, peste noapte, șefă în Primăria Timișoara

  1. Situația ma duce cu gândul la Culmea Atletismului!

   Alergi de unul singur și la sfârșit treci linia de sosire al doilea! 🙂

   1. vezi examenul-concurs de la prefectura pt funcția de secretar de primărie la PMT.
    la a treia încercare…parcă văd că se înscrie și cine trebuie(simona!?)…si obține postul.

  1. Merge exact la fel 🙂 Si ce propui: sa nu mai dezvalui nimic din ce se intampla in Primaria Timisoara, pentru ca nu e condusa de PSD? Te astept cu informatii veridice de la Consiliul Judetean Timis, sunt gata sa le pun in pagina! De comentat e simplu 🙂

   1. D.le Brindescu, nu e rolul cititorilor sa va trimită mail_uri cu informații de la CJT. Sunteți jurnalist de investigații, cu siguranță puteți găsi ceva și de la CJT. Cred ca aveți voie sa scrieți despre Cjt, nu? Nu am văzut niciun articol sau investigație a dvs despre CJT. De ce oare?

    1. https://renasterea.ro/consilierii-judeteni-ii-ard-la-buzunare-pe-timiseni-mai-rau-ca-privatii/
     Tot eu am scris si despre organizatia fantoma numita ATOP (Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica), care asigura venituri suplimentare cui trebuie.
     Habar n-aveti cate investigatii jurnalistice pleaca de la ponturi/informatii furnizate de cititori/surse. Stiu ca va streseaza ideea ca demasc coruptia si impostura din Primaria Timisoara, dar incercati sa va obisnuiti cu ideea 🙂

     1. Câtă vreme este pupila lui jean valjean șefă la resurse umane, jocurile din interior sunt de ea aranjate…! dm primar semnează ca…prefectul deciziile.
      părerea mea!

 1. Pai așa cum ai căutat la Primaria Timisoara de ce nu cauți și la Consiliul Județean? Sau nu te lasă șefii de când ați fost cumpărați de Cristesti?

  1. Gogule, nu vrei sa facem schimb? Scrie tu articole si comentez eu. Ai impresia ca m-am pus sa iau la puricat pe fiecare dintre sutele de angajati ai primariei ? Ai informatii concrete despre un functionar de la CJT? Scrie-mi pe adresa [email protected]. O sa vezi atunci daca ma lasa sau nu sefii. Hai, nu mai pierde timpul, astept sa-mi scrii!

 2. Si care-i baiu ca directia in cauza va fi condusa de o fata de 23 de ani?Stiti cati ani are viitorul prim minstru al Austriei? Va spun eu: 31 de ani.Baiu al mare e ca se „lucreaza” treburile astea pe sest…

   1. De ce sunteți rai? De unde știți ca domnișoara în chestiune nu a dat concurs și ca nu îndeplinește condițiile postului respectiv?
    Lăsați-ma pe mine sa fiu cel rău!
    Domnișoara a dat concurs cu siguranța oral și corespunde total cerințelor, de la brâu în jos!

 3. Mare jurnalist trebuie sa fi sa faci asemenea anchete…si apoi sa le publici. Tipic banatenilor, purtam grija altora, daca eu nu pot sa fac ceva atunci sa nu faca nici altii.

  1. Ia auzi ce tupeu grosier „Tipic banatenilor”
   O fi tipic dar „aia” adică bănățenii sunt aici acasă. Si ziarul acesta este Renașterea bănățeana nu renașterea de altundeva ca sa nu jignesc oameni cumsecade veniți prin partea locului.
   Nu ne retine nimeni aici cu forta, aici e Banatul, trenuri circula mereu. Curaj și salutari nasului!

 4. Foarte pertinent articolul, cu toate ca unii, din interes meschin sau din prostie crasa, critica astfel de anchete. Noapte buna, aveti grija sa nu va inecati cu osul pe care-l roadeti!

 5. Domnu Ciprian, daca stiai dinainte ca aceasta Patricie e fiica unui coleg de-al dumitale de la Radio Timisoara, dl Dolanga, si a directoarei de la UCECOM, nu-i asa ca nu ai mai fi scris?

   1. dle Ciprian aveti COHONES !
    vă rog să efectuați o investigație si la noul spital de copii, unde firma SULFATIM de apartament, doar încasează bani publici iar rezultatele, vb turcului IOC !!

   2. Oare acești postaci nu-și mai aduc aminte de zilele când timișorenii va susțineau să nu vă fie frică de nimic, iar acum tocmai cei de la primul post de radio, „Radio Timișoara Liberă” să vă bage pumnul în gură ??

 6. Anunț de publicitate în Renașterea Bănățeana:

  „Tânara, 23 ani, fara experienta în câmpul muncii, fără studii pedagogice, fără sa fi gestionat vreodată un buget public, doresc angajare la creșe private sau în instituții similare private sau de stat.

  Răspunsul unei instituții din domeniu: Stimata domnișoară, va oferim postul ce presupune următoarele responsabilități:
  • activitati de ingrijire, supraveghere si intretinere copii de varsta anteprescolara (3 luni- 3 ani)
  • ajuta in permanenta la activitatile de supraveghere si educare copii, respectand intru-totul indicatiile oferite
  • preia copiii in fiecare dimineata de la parinti, ii schimba in hainute si de asemenea preia si obiectele personale ale copiilor
  • ajuta copiii la olita sau WC dupa caz, ii schimba de scutece si haine daca e cazul, participa la servitul mesei, pregateste copiii pentru somn, contribuind la formarea deprinderilor igienico-sanitare si de comportare civilizata
  • va supraveghea in dormitor somnul copiilor
  • insoteste copiii la plimbare la orice iesire in curte a acestora
  • pastreaza in permanenta ordinea jucariilor in sali si in curte, fara a neglija in acest timp supravegherea copiilor
  • pastreaza in permanenta curatenia in baie si dormitoare in caz de necesitate
  • ajuta la curatarea locului de luat masa si stergerea scaunelor si a meselor
  • verifica in permanenta ca resturile de mancare, servetele, scutece de unica folosinta si/sau sticlutele-biberoane ale copiilor sa nu ramana imprastiate in dormitoare sau spatiile de joaca
  • pregateste in fiecare dimineata necesarul de servetele umede/uscate pentru ziua respective
  • pregateste in fiecare dimineata recipientele cu apa pentru copii
  • schimba lenjeriile si prosoapele de pe pat saptamanal si ori de cate ori este nevoie
  • dispusa la program de lucru suplimentar, daca este cazul
  • se ocupa de pregatirea mesei pentru copii
  • participa la activitățile zilnice caracteristice vârstei copiilor îndrumându-i si învățându-i

 7. Supărați-va ca sunt tineri la conducere! E rau de tot! Trebuie sa conducă bătrânii ca ei sunt viitorul țării, si toți ne-am născut bătrâni, niciunul nu a fost tânăr si nu si-a dorit sa aibă șanse! Cand esti tânăr stai acasa si aștepți sa fii bătrân ca sa ai un loc de munca si sa te realizezi! In loc sa apreciați tinerii si sa va doriți sa fie tineri peste tot, voi criticati! De ce? De ciuda ca voi nu ați avut nicio funcție si nicio șansa cand erați mai tineri!

  1. Atat ai inteles sau atat ai vrut sa intelegi din articol? Ti-a scapat faza cu inexistenta concursului pentru functia de director?

   1. Scuzați-l pentru ca nu are cum sa înțeleagă ca tânăr fiind, complet neintegrat în sistemul PCR, poate sta acasă mult și bine până la pensie în timp ce alți tineri fii si fiice de neo-pcr-isti vor lua toate posturile cele mai bune, mai ales la stat de unde aceștia își vor construi la sate vilele și grădinile mult visate.
    E lăudabil ca tânărul șomer „spume” se căznește sa ne ilumineze azi cu inteligenta dumisale dar nu cred niciun moment ca mult stimații pcr-iști îi vor ceda cu multa bunăvoința întâietatea la locurile călduțe din sistem doar pentru dumnealui are o problema cu bătrânii de azi.
    Haideți sa ne căznim și sa ne unim energiile împotriva sistemului PCR-ist iar o data la patru/cinci ani sa dam cu stampila tare și acolo unde trebuie. Nu stând indolenți la televizoare si calculatoare se rezolva problemele ci prin implicare în viata cetății zi de zi. Articolul de fata e cel mai bun exemplu: atitudine, informare, bun simt, adevăr.

    1. Deci tipul e filat rău .. eu am crezut ca glumeste dar cretinul derapat era serios … handicapatule … oamenii in vârsta așteaptă acasă cu sufletul la gura sa bată moartea la usa ? Tinerii sunt viitorul și de aceea se investește in tineret …

   2. Oare acești postaci nu-și mai aduc aminte de zilele când timișorenii va susțineau să nu vă fie frică de nimic, iar acum tocmai cei de la primul post de radio, „Radio Timișoara Liberă” să vă bage pumnul în gură ??

   3. Dacă n’ai timp, trimite pe cineva si la fosta RATT, să vezi aici corupție și corupți, mai ales la sectorul muzeu….De sus până jos numai incompetenți, tocatori de bani publici, oameni fără valoare, aduși și mentinuti pe posturi fără concurs. Credeam că noua conducere va face ordine, dar se vede că tot Goia și oamenii lui fac legea în societate.

 8. Cine poate oase roade!
  E frumoasa , e desteapta si e banateanca!
  Eu ii urez bafta Patriciei!

  Restul ( de comentarii ) le trecem la discutate si uitate 🙂 )))

 9. in data de 17.11.2017 se va tine un concurs de belit…la urs pt cei interesati si frustrati. Concusul va avea loc in parcarea din spate a primariei. Va rog sa veniti in nr cat mai mare. Multumesc

 10. A obtinut postul pe bani la fel ca si mama sa care cu bani a reusit sa puna mana pe postul de director la Ucecom, o scoala unde nu se fac ore doar se dau bani.

 11. D-soara…de fapt d-na Goje Chelbu Patricia este fiica d-nei directoare de la UCECOM Goje Mirela. Bineinteles ca are relații la Primăria Timișoara și posturile se obtin din pacate numai dacă ai „pile”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *