O nouă polemică pe tema viitoarei Săli Polivalente

Ședința în plen de ieri a Consiliului Județean Timiș părea să decurgă în deplină armonie politico-administrativă.

Proiectele au fost votate fără prea multe comentarii până când s-a ajuns la cel legat de demolarea construcțiilor aflate pe terenul din Giroc unde se preconizează că va fi construită Sala Polivalentă cu 16.000 de locuri. Liderul consilierilor județeni PNL, Nicolae Bitea, a anunțat că acest grup nu va vota proiectul.

Viorel Matei a propus ca, pentru a se termina discuțiile legate de amplasarea sălii și a stadionului, ar fi mai bine să se construiască pe terenul CJT de la Covaci – aflat în paragină – un complex sportiv, iar Marian Vasile a sugerat consultarea populației pentru a determina locul cel mai potrivit.

Președintele CJT, Călin Dobra, a explicat că amplasamentul de la Giroc a fost transmis Companiei Naționale de Investiții încă din anul 2014, acolo existând deja un plan urbanistic zonal.

În cele din urmă, proiectul a fost supus aprobării aleșilor, dar nu a întrunit numărul necesar de două treimi, întrucât este unul de patrimoniu.

„Din păcate, proiectul nu a trecut, dar aș vrea să luați în calcul faptul că, după aprobarea bugetului de stat, CNI va decide amplasamentul pentru Sala Polivalentă. Este o investiție de peste 50 de milioane de lei și ar trebui să vă gândiți foarte bine dacă suntem de acord cu locul propus de CNI”, a spus Dobra.

Întâmplarea de ieri cu proiectul de hotărâre legat de patrimoniu, pentru care nu s-au întrunit cele două treimi din voturi necesare, vine în continuarea celei de la începutul săptămânii, când la ședința de îndată a Consiliului Local Timișoara, patru proiecte de același tip nu au putut fi votate, pentru că aleșii PSD nu au venit la întrunire.

Jocul politico-administrativ se desfășoară în continuare, iar simplii cetățeni sunt nevoiți să păstreze speranța că nu vor exista, la un moment dat, și consecințe drastice pentru ei, cum ar fi, de exemplu, ratarea unor investiții importante.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
Ciprian 28 februarie 2019
Rusine PNL. Dati mina cu mina si sa facem sala polivalenta la Giroc. Ia vedeti unde este facuta polivalenta din Iași într-o comuna , la Cluj într-o comuna numai voi vreti sa supraaglomerate orașul. Domnilor penelisti luati exemplu de la straini toate stadioanelor, supermacheturile sunt facute la periferia nu va inteleg de ce vreti in oras.
Dan A. 28 februarie 2019
Au ramas 230.000.000 lei necheltuiti din bugetul de anul trecut, sa nu uitam.