De ce țările din estul Europei au suferit mai puțin decât cele din vestul continentului. Pericolul ascuns în statisticile epidemiei

Veronica Anghel, specialist în ştiinţe politice la Stanford, atrage atenţia, într-un material privind evoluţia epidemiei în Europa, că state din Est, precum România sau Ungaria au rezultate destul de slabe în lupta cu pandemia.

CITEȘTE ȘI: Bilanțul deceselor COVID-19 în România, actualizat: sunt 854 de victime. De ce alte boli sufereau cei care s-au stins

Ziarul britanic The Guardian analizează într-un amplu material evoluţia epidemiei şi ţările din Vestul şi Estul Europei, scoţând în evidenţă faptul că ţări precum Slovacia sau Austria au avut rate ale mortalităţii mult mai mici decât statele dezvoltate din Europa.Veronica Anghel, specialist în ştiinţe politice la Stanford, atrage însă atenţia că nu trebuie generalizat, iar state din Est, precum România sau Ungaria au rezultate destul de slabe în lupta cu pandemia.

„Să nu acordăm unor state din regiune mai multe merite decât se cuvine”, a declarat Veronica Anghel pentru The Guardian.Faptul că unele ţări au impus din timp măsuri de combatere a coronavirusului nu poate fi considerat un etalon pentru comportamentul autorităţilor în raport cu pandemia”, a mai spus acesta, care a declarat că într-adevăr, state precum Slovacia sau Cehia au sisteme sanitare bine puse la punct şi care beneficiază de fonduri suficiente. „Însă ţări precum România, Bulgaria şi Ungaria se află pe marginea prăpastiei. O creştere a numărului de cazuri va aduce sistemele medicale în colaps”, a spus Veronica Anghel, citată de Mediafax.

Jurnaliştii The Guardian analizează felul în care au reacţionat statele din Europa de Vest şi din Europa de Est la pandemie.Un motiv pentru care statele din Est au o rată a mortalităţii mai scăzută decât în ţările din Vest este acela că speranţa de viaţă este mai mică în zona estică. Media de vârstă fiind mai redusă în Est, şi reacţia la coronavirus a fost una mai bună.

Însă, remarcă ziarul britanic, autorităţile din Est au reacţionat mai prompt la prezenţa virusului, iar state precum Cehia şi Slovacia au impus restricţii chiar înainte de apariţia primelor decese.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
Victor 6 mai 2020
Cei mai multi chinezi traiesc in vestul Europei, unde se poate minca linistit ciini si pisici,broaste si ce mai au ei ca delicatese.
Dan 6 mai 2020
Pentruca a fost un program de vaccinare facut pentru cetatenii tarii nu pentru bani ci pur pentru sanatatea lor....