Ce mâncau romanii și care era protocolul respectat la masă. Informații interesante într-un proiect inedit, în Banat

muzeul proiect romani

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, instituție subordonată Consiliului Județean Hunedoara, derulează o serie de proiecte în mediul online, pentru a se menține aproape de public și pentru a atrage noi vizitatori virtuali. În aceste zile, instituția muzeală lucrează la un proiect destinat, în principal, copiilor.

CITEȘTE ȘI: De ce țările din estul Europei au suferit mai puțin decât cele din vestul continentului. Pericolul ascuns în statisticile epidemiei

Este vorba despre realizarea unei serii de materiale filmate, grupate sub denumirea de ”Viața la romani”, care vor fi încărcate pe canalul deținut de muzeul din Deva pe platforma Youtube. Muzeul devean și-a propus să încarce pe platformă câte un videoclip pe săptămână. Programul va începe cu materialul ”Viața la romani. E ora mesei”, care va dezvălui informații despre tipul de alimentație și protocolul alimentar al înaintașilor noștri.

”În paralel, se lucrează intens și la înscrierea muzeului devean pe platforma internațională ViMuseum.com, o platformă online dedicată tuturor muzeelor din întreaga lume. În secțiunea de promovare a MCDR se vor regăsi informații reprezentative despre instituția muzeală și imagini din expozițiile sale de bază. Platforma deține și un magazin online”, anunță Consiliul Județean Hunedoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *