Cum arată viața la țară a foștilor orășeni: „Am ajuns la concluzia că există ceva mai mult decât munca și cariera”

Cum arată viața la țară a foștilor orășeni: „Am ajuns la concluzia că există ceva mai mult decât munca și cariera”

Tot mai mulți români renunță la viața de orășean pentru a se muta la țară. Acolo deschid afaceri agricole, de multe cu ajutorul fondurilor europene și își schimbă total stilul de viață. Deși le este mai greu la sat, spun că nu s-ar mai întoarce niciodată la agitația orașelor, conform digi24.ro.

Bogdan și Oana locuiesc într-un sat de munte din Bihor. Au renunțat la meseriile lor care i-au dus în toată lumea, au cumpărat o casă cu 14 hectare de teren și s-au mutat la țară, cu cei doi copii ai lor, de 5 și 8 ani.

Bogdan – orășean mutat la țară: În timpul când am locuit în India am avut acces la un lider spiritual, am fost într-un așram și am ajuns la concluzia că există ceva mai mult decât munca și cariera.

6 din cele 14 hectare de pământ sunt cultivate. Bogdan a obținut o finanțare europeană de un milion de euro cu care cultivă aluni și zmeură pe 6 hectare de teren. A construit și o mică fabrică de conserve. În același timp, lucrează online.

Bogdan – orășean mutat la țară: Lucrez în continuare cu niște prieteni buni din Călărași, încercăm să dezvoltăm businessul de acolo remote, de aici, am o echipă faină care mă ajută. Deocamdată businessul de aici nu este self-sustainable și de aceea încă avem nevoie de surse de venit.

Copiii merg pe jos, un kilometru, până la școala din localitate, indiferent de vreme.

CITEȘTE ȘI: Un român din vestul țării, stabilit în Germania, frizerul vedetelor din Bundesliga

Oana – orășean mutat la țară: Cumva cred că veșnicia s-a născut aici la țară. Cred că pot să le ofer rădăcini bune, crescându-i în felul acesta.

În același sat din Bihor s-a mutat și Nicu. A venit de la Arad și acum face agricultură.

Continuarea pe digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *