Cu șefu’ la psihiatru: directorul unei instituții publice din Timișoara caută un criminal feroce care și-a tăiat salamul la locul de muncă

Cu șefu’ la psihiatru: directorul unei instituții publice din Timișoara caută un criminal feroce care și-a tăiat salamul la locul de muncă

Cu câteva luni înainte de intrarea Timișoarei în rolul de Capitală Europeană a Culturii, la Muzeul Național de Artă (MNArT) din Piața Unirii, penibilul și absurdul își dau mâna în continuare. Dar să intrăm direct în subiect, prezentându-vă o sesizare pe care un angajat al MNArT a trimis-o, joi, pe mail, conducerii Consiliului Județean Timiș, forul tutelar al muzeului.

Iată textul integral: “Mă numesc Jura Radu, lucrez ca gestionar în cadrul Muzeului Național de Artă Timișoara și vă relatez cele întâmplate în seara zilei de ieri 26.10.2022. Dl Petcu – directorul muzeului – a găsit un cuțit de bucătărie/servitul mesei pe unul din holurile din spatele Sălii Baroc. Ca urmare, a solicitat polițiștilor chemați la muzeu prelevarea de amprente de pe cuțitul în cauză și demararea unei anchete criminalistice. Dl. Petcu și-a argumentat demersul cu coincidența că aseară s-a desfăsurat Festivalul de Literatură în Sala Barocă, iar cuțitul era plasat în mod suspect în holul din apropierea sălii.

Holul respectiv e folosit pentru depozitarea unor piese de mobilier sau a unor lucruri folosite la evenimentele muzeului. Loc în care unii colegi se refugiază peste zi, în pauza de masă, având în vedere că muzeul este într-o totală reconfigurare iar spațiile destinate angajaților sunt aproape inexistente. Vă puteți imagina ce se va întâmpla în continuare? Anchetă, declarații, martori, probe video, sancțiuni disciplinare etc. Acest episod, dincolo de hilarul și absurdul situației, e relevant pentru atmosfera psihotică impusă de dl. director Petcu Filip”.

Într-un articol din seria dedicată evenimentelor petrecute de la instalarea în funcția de manager al MNArT a fostului lider sindical Filip Petcu, scriam cam așa: “De altfel, în Muzeul Național de Artă din Timișoara, mistificarea realității pare ceva banal. De la concursuri de angajare cu dedicație anulate la două ore după darea lor în vileag, la concursuri de angajare în care piloșii sunt ținuți de mânuțe în timpul probelor sau în care o candidată cu experiența rezolvată din pix ia nota maximă, ori la gargara cu intrarea gratuită obișnuită pentru copii prezentată drept cadou de 1 Iunie, orice este posibil în instituția condusă de fostul lider de sindicat Filip Petcu”.

Managerul care a conservat o junglă amazoniană în curtea Palatului Baroc și a interzis participarea MNArT la Noaptea Muzeelor a ținut neapărat să confirme că nu exagerasem cu nimic când spuneam că “orice este posibil” la așezământul cultural din Piața Unirii. Să alertezi poliția, ca în cazul unui atentat terorist, pentru că ai găsit pe o măsuță de pe un hol obscur un cuțit de bucătărie folosit de către angajați de ani întregi, pentru a felia salamul sau pentru a tăia vreo roșie în pauza de masa, e un demers aflat la limita dintre ridicol și tratament medical.

Evident, sesizați în mod oficial despre descoperirea epocală pe care a făcut-o Sherlock Holmes din Piața Unirii, polițiștii Secției 1 au fost obligați să se prezinte de îndată la locul faptei. Ei au vizionat înregistrările de pe camerele video amplasate în muzeu și au alcătuit “cercul suspecților”, compus dintr-o… singură persoană, o angajată care avusese ghinionul să ia ultima micul dejun în dimineața zilei de miercuri.

Deși polițiștii s-au prins din prima de absurdul situației, ei n-au avut de ales și au convocat-o pe respectiva angajată, C.D., la sediul Secției 1, unde doamna a dat o declarație în care a povestit cum acel cuțit e folosit în mod curent de către dumneaei și colegii săi în pauza de masa și asta a fost tot. Până și “corpul delict” i-a fost înapoiat doamnei C.D., “1 (una) bucată cuțit din inox, de culoare argintie, cu lungimea de 25 cm și lama de 13 cm”, pe care se văd cu ochiul liber urmele alimentelor tăiate cu el.

Spre disperarea managerului Filip Petcu, subalternii săi vor avea voie și în continuare să-și taie salamul în pauza de masă, așa că dumnealui va trebui să improvizeze alte numere de circ, pentru că, nu-i așa, Capitala Europeană a Culturii bate la ușă…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Cu șefu’ la psihiatru: directorul unei instituții publice din Timișoara caută un criminal feroce care și-a tăiat salamul la locul de muncă

  1. Poate dacă mi-ar fi povestit cineva, în particular, acest episod, ii spuneam sa consulte un psihiatru. E de noaptea mintii…pe bune?! Am citit de doua ori articolul, crezând ca nu înțeleg eu bine. Domnule Brindescu, e cel mai tare caz despre care ați scris pana în momentul de fata. Cu siguranță, acest director nu va fi uitat de către angajați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *