Consilierii dintr-o localitate timişeană aprobă pe bandă rulantă inițiativele primarului, iar edilul-șef se revanșează cu vârf și îndesat

La fel ca secretarii de partid de pe vremuri, majoritatea primarilor – în special cei ai comunelor și orășelelor – au un statut sacrosanct în ochii cetățenilor de rând.

Dacă i se pune pata lui dom’ primar pe tine, ai sfeclit-o… O deosebire între politrucii de altădată și edilii-șefi de astăzi este că, măcar din punct de vedere teoretic, inițiativele ultimilor trebuie să primească și aprobarea majorității consilierilor locali.

De regulă, însă, primarii zilelor noastre își rezolvă încă din startul mandatului această problemă, astfel încât colaborarea ulterioară cu consiliul local se desfășoară fără sincope și tot ce-i trece prin cap edilului-șef este aprobat prompt de consilieri. Se întâmplă, însă, să apară și defecțiuni pe traseu, iar anumite dorințe ale primarului să nu mai fie acceptate fără comentarii de vreun consilier cu principii.

Este momentul în care șeful își încordează mușchii și, cu concursul consiliului local, care ia instantaneu poziția ghiocelului, îl execută în doi timpi și trei mișcări pe indezirabilul care a îndrăznit să miște în front.

Cine nu-i cu noi e împotriva noastră

Este exact ceea ce pare să i se fi întâmplat fostului consilier local din Recaș Gheorghe Bumbuc, coleg de partid (PSD) cu primarul Teodor Pavel, intrat în dizgrația acestuia și mazilit luna trecută.

Gheorghe Bumbuc
Gheorghe Bumbuc

Domnul Bumbuc susține că primarul a orchestrat excluderea sa din partid și, automat, eliminarea din consiliul local pentru că a cutezat să își exprime, în câteva rânduri, opinii contrare celor ale edilului-șef. Mai precis, Gheorghe Bumbuc n-a fost de acord cu trei inițiative ale lui Teodor Pavel și anume: un schimb de teren între un cetățean din satul aparținător Nadăș și Primăria Recaș, aceasta urmând să cedeze o suprafață de teren intravilan din satul respectiv și să primească o altă suprafață din extravilan; mutarea exponatelor din muzeul de istorie al orașului într-o altă locație; demiterea viceprimarului Gabriel Băcescu în luna februarie a acestui an.

Convins că în primele două chestiuni nu era în interesul comunității locale ca acele proiecte de hotărâre să fie aprobate, Gheorghe Bumbuc spune că a votat așa cum i-a dictat conștiința, nu liderul local de partid. La fel și în cazul demiterii fostului viceprimar, acțiune considerată de domnul Bumbuc ca fiind nestatutară. Abaterea de la linia trasată de Teodor Pavel i-a fost, cum spuneam mai sus, fatală, primarul făcând tot ce i-a stat în putință pentru a convinge și conducerea județeană că Gheorghe Bumbuc trebuie mazilit, la pachet cu ex-viceprimarul Băcescu. Domnul Bumbuc susține că şi excluderea sa din partid este nestatutară, motiv pentru care va uza de toate pârghiile posibile pentru a o contesta.

Ești om cu mine, sunt om cu tine

Dincolo de aceste aspecte pur politice, care țin de bucătăria internă a PSD Timiș, altceva ni se pare demn de dezvăluit din ceea ce ne-a prezentat Gheorghe Bumbuc și anume încrengătura de interese existentă în Consiliul Local Recaș: aproape fiecare consilier PSD are sau a avut nevoie la un moment dat de sprijinul primarului Pavel, astfel încât atunci când o inițiativă a acestuia este supusă la vot, mâinile aleșilor cu pricina se ridică automat în aer…

Suflu nou în consiliul local: fiul primarului și un fost deținut

Elocvente sunt, de exemplu, alegerile făcute de primarul Recașului pentru ocuparea locurilor rămase libere în consiliul local după excluderile lui Gheorghe Bumbuc și Gabriel Băcescu: numele propuse de primar din lista PSD ca înlocuitori ai celor doi au fost Adrian Aurel Pavel, nimeni altul decât… fiul edilului-șef, și Radu Amăriuței, un fost “locatar” al Penitenciarului Timișoara (condamnat și închis în 2003 pentru furt calificat, iar în 2011 pentru conducerea mașinii fără permis).

Ambii candidați la statutul de consilier local au fost votați în unanimitate în ședința din 31 mai. Astfel, după ce tânărul Adrian Pavel se procopsise în urmă cu ceva vreme cu o slujbă plătită binișor la regia publică locală Ocolul Silvic Stejarul, la care primăria condusă de tatăl său este acționară, acum el a devenit și consilier local, unde, suntem siguri, nu-și va dezămăgi niciodată tatăl.

La rândul său, cu un trecut personal departe de a fi impecabil, Radu Amăriuței pare să fi intrat de-a binelea în grațiile primarului Teodor Pavel. Conform dezvăluirilor făcute de fostul consilier Gheorghe Bumbuc, noul ales local era deja beneficiar al unui spațiu ce aparține Primăriei Recaș, destinat serviciilor publice cu specific social, în care Radu Amăriuței desfășoară o activitate privată, fără a se cunoaște forma prin care i s-a atribuit spațiul respectiv. N-a fost suficient, se pare, acum i s-a oferit un loc și la masa unde se iau deciziile…

Cin’ să se pună rău cu dom’ primar?

Dom’ primar Pavel și-a asigurat, astfel, încă două voturi la următoarele inițiative pe care le va înainta spre aprobare consiliului local. Acestea se adaugă celor pe care s-a bazat până acum, ale altor consilieri PSD, care aveau suficiente motive să nu se pună rău cu primarul.

Teodor Pavel
Teodor Pavel

Primaria Recas, Astfel, consilierul local Mircea Cosmin Antonescu este, în același timp, angajat al SC Primrec SRL, firmă înființată de Consiliul Local Recaș și care funcționează sub tutela primăriei.

Ioan Ciobanu este un consilier local care – susține domnul Bumbuc – beneficiază de mai mulți ani – gratuit! – de o suprafață din incinta stadionului din Recaș, pe care a transformat-o într-un fel de secție de mecanizare a agriculturii. Aflați în vizită la fața locului, n-am scăpat ocazia să tragem în poză utilajele cu pricina…

O paranteză pe acest subiect e necesară: pentru a-și muta utilajele din incinta stadionului, domnul Ciobanu a solicitat colegilor săi consilieri acceptarea unui schimb de terenuri, astfel încât pe acest teren primit de la primărie să-și amenajeze stația de mecanizare. Zis și făcut: s-a efectuat schimbul de terenuri, dar pe terenul primit, în locul utilajelor, a apărut o casă, ridicată de fiica domnului consilier Ciobanu! Iar utilajele au rămas, evident, la locul lor, în incinta stadionului…

De asemenea, fiul consilierului, Ioan Ciobanu junior, este administrator la firma primăriei, SC Primrec SRL, și angajat cu jumătate de normă la Liceul Teoretic Recaș, instituție de învățământ administrată tot de primărie…

Un alt consilier local PSD devotat lui Teodor Pavel este Augustin Rus: conform domnului Bumbuc, una dintre fiicele sale îl are ca naș de cununie pe domnul primar, iar cealaltă fiică are o firmă de contabilitate care prestează servicii și către SC Primrec SRL. Totodată, părinții unuia dintre cei doi gineri ai lui Augustin Rus sunt nașii de cununie ai lui Teodor Pavel. Cum te învârtești prin Consiliul Local Recaș, tot de primar dai…

Următorul pe lista intereselor este Ciprian Cosmin Tomuș, consilier local PSD și fiu al tatălui său: Aurel Tomuș este angajat pe postul de șofer la Primăria Recaș.

Staţia de mecanizare din incinta stadionului
Staţia de mecanizare din incinta stadionului

Nu în ultimul rând, doamna consilier PSD Codruța Ramona Fekete-Mațedolean, rudă prin alianță cu actualul viceprimar Constantin Carcea, este beneficiară a spațiului cu destinația de cabinet medic de familie, spațiu închiriat de la Primăria Recaș. De asemenea, părinții doamnei Fekete-Mațedolean au beneficiat de bunăvoința edilului-șef Pavel, care a propus, de-a lungul timpului, consiliului local efectuarea unui schimb de terenuri între primărie și familia Fekete-Mațedolean, precum și a unei vânzări de teren aparținând Unității Administrativ Teritoriale (UAT) Recaș către aceiași solicitanți.

Proaspăt instalat în funcția de viceprimar, Constantin Carcea a beneficiat și dumnealui de sprijinul primarului, care a înaintat în consiliul local un proiect de hotărâre privind vânzarea unei suprafețe de teren aparținând UAT Recaș către domnul consilier.

Evident, toți cei enumerați mai sus se abțin, pe rând, de la vot în momentul în care au interes în vreo chestiune discutată în consiliul local, însă asta nu schimbă cu nimic situația: fiecare consilier își rezolvă, pe rând, problema, cu sprijinul primarului care vine cu inițiativa și al colegilor care votează cu conștiinciozitate.
Toată lumea-i lămurită?

Putem continua cu exemplificările, dar ne oprim aici, însă vrem ca totul să fie limpede: nimeni nu face nici o acuzație, nu susține nimeni că vreuna din situațiile prezentate mai sus ar încălca legea, ci doar prezentăm o stare de lucruri pe care locuitorii micuței urbe timișene n-o vor regăsi niciodată expusă în paginile ziarului primăriei, “Jurnal de Recaș”. Cine și-a pus până acum întrebarea cum de toate inițiativele primarului Teodor Pavel sunt votate fără probleme în Consiliul Local Recaș are acum și răspunsul…

Primarul spune că totul e OK

Contactat telefonic, primarului Recașului, Teodor Pavel, nu i se pare nimic în neregulă. Astfel, despre apariția în consiliul local a fostului deținut Radu Amăriuței, edilul-șef ne-a declarat: „Păi n-are voie omul să se reabiliteze?! În ultimul timp are o conduită ireproșabilă. Pot să-i dau nu doar a doua șansă, ci și a treia, dacă-i nevoie…”.

În ce privește ascensiunea politică a fiului său, Adrian Pavel, domnul primar precizează: „La fiul meu s-a respectat lista consilierilor și ordinea. Dacă voiam neapărat să ajungă consilier, puteam să-l trec de la început pe locul doi, că eu am făcut lista”.

Nici cu privire la rețeaua de interese personale țesută pe traseul consiliul local – primărie – Primrec primarul Pavel nu are nici o problemă: „Am făcut adresă la Agenția Națională de Integritate, am primit răspunsul, totul e în regulă. Când are un interes într-o anumită chestiune, acel consilier se abține, care e problema?!”.

80 Comments
Ionel 18/08/2017
Asa e si la Sacalaz si la Dumbravita si la Giroc , povesti cu tarlale , metrese , tiitoare , nepotisme , consilii locale aservite primarului si intereselor lui si ale acolitilor . Cel mai reprezentativ este Girocul , fieful constructorilor si a imparatiei pe viata dupa bunul lui plac al celui ce si scutura trandafirul cu petale otravite pesediste în comunitate Bineînteles cu efecte benefice asupra cresterii nivelului de trai a ei si a familiei ei sereiste , petalele fiind nenumarate
Victoria 10/08/2017
Veti pleca din fruntea comunitatii la fel de aplecati cum va prezentati in actualul mandat, pentru ca nu ati stiut sa va indreptati coloana atunci cand ati avut ocazia si astfel veti ramane niste nevertebrati
Costica 10/08/2017
O turma de berbeci ratacita pazita de flamandul lup Pavel
Elvira 26/07/2017
Ocupă locul ce ți se cuvine, ca să nu fii nevoit să îl eliberezi...
Alin 22/07/2017
Păi , cum ne-a fost vorba, bree??? Este sau nu este încrengătură? Hai să vedem, dacă tot am învățat să ne informăm de pe saitul primăriei, constat că încrengătura se extinde si în rândul angajaților din primărie Priviti vă rog, Hotarare consiliu local scutire taxa impozit pe niste terenuri, Cernescu Simion si Cernescu Cosmin, publica pe saitul primariei.Oare să existe vreo legătură sau vreun interes al unui functionar din primarie care culmea este ca e si secretara primarului, adica mana dreapta? Si, din ce am inteles este secretara primarului dar de fapt primeste un salar pentru o functie de conducere. Si increngatura se extinde si in familia secretarei primarului , mama fiind si ea angajata primariei, la caminul cultural din Bazos , camin ce nu se deschide de trei ori pe an,sunt din Bazos si vorbesc in cunostinta de cauza... ce face nu stim, dar e destul ca intreaga familie a secretarei are beneficii si multe alte facilitati.Nimic de spus, doar ma intreb daca familia Cernescu pe care nu o cunoaste doar Bazosul si intreg Recasul, reprezinta vreun caz social?? VAAII, VAAII!! Faorte bine , atunci sa ma scutiti si pe mine ca am si eu un teren, adica nu am niste terenuri, am doar un teren intabulat dupa legea veche, scutirea este valabila pentru toti cetatenii Recasului sau doar pentru unii??? Voi primi raspuns cand ma voi adresa primariei cu aceasta problema si cu siguranta va voi informa. Si daca este asa nu trebuia sa stim si noi, noi umilii cetateni de prin satele apartinatoare. Este sau nu este încrengătură? Ajutati-mă să deslușesc acest mister
Elvira 19/07/2017
Haita strigă-n gura mare Trezind morţii-n cimitir: Hai la Recas de vînzare! Un loc ieftin, un chilipir!Se cumpără, ca la piaţă Voturi pentru decident Avem un tandem-paiaţă: Un primar și-un corigent.Dar, paradoxal, e bine! Mai sunt şi locali eroi Nu dau cinstea pe ruşine Şi vor sparge-acest buboi.Jos consilliu! Luptă, frate! Pune-i pe bandiţi la zid! Pentru Cinste şi Dreptate Pe primar și pe partid!Ne ţin predici democrate Ca la plozi ai nimănui Cine nu cade pe spate Va fi vai de capul lui!Jaf pe faţă, fără jenă Ne-au pus pielea la proţap Ne ia şleahta paveleană Pînă şi ochii din cap.Mai avem oameni politici? Sau doar un talcioc și-un cor Țoape, gloabe și slugarnici Si o javră vorbitor!
Oli 17/07/2017
sunteti o turma de obedienti care il veti vinde pe voievod pe doi arginti, asa cum bine spunea distinsa doamna Elvira. El se bucura cu voi pana va fi vandut, iar mai apoi va cauta altii ca voi si tot asa sunteti usor de inlocuit. O turma de slugarnici fara valori
Paul 17/07/2017
Si, daca, tot sunteti atat de lipsiti de interese si fara beneficii, donati-va lefurile pe nemunca ce valoreaza cat salariul unui muncitor la privat, pentru care sunteti in slujba comunitatii doar 2-3 ore pe luna si atunci doar sa fiti la numar la initiativele doar ale edilului sef. Cui sa le donati? copiilor flamanzi din Recas care nu sunt putini la numar. Sau astfel de acte filantropice va sunt straine? Pai, da, ca voi nu stiti ce inseamna sa te culci si sa te trezesti flamand. Sunt multi care asa traiesc iar voi nu va mai saturati de beneficii. Atunci cand cel putin unul din voi renunta la leafa sau beneficii se poate numi MORAL sua CORECT alaturi de semenii aflati in siferinta. Altfel sunteti doar o increngatura doar pentru interese. Asa sa stiti Doar asta sunteti!
Mirela 17/07/2017
Doamna Matedolean, daca tot aveti reactii, ne spuneti cam de cand sunteti consilier? cred ca tot de atatia ani, de cand vi s-a atribuit si cabinetul. Intrebarea mea este: Eu de ce nu am AVUT ACCES LA UN ASTFEL DE SPATIU? RASPUNS: CA NU ERAM CONSILIER MATEDOLEAN. Si atunci va revolta acuzatiile si increngatura din care faceti parte. Dar , daca tot ne-ati sugerat , vom verifica mai indeaproape sa vedem daca chiar sunteti o oropsita a mandatului prezent si celor trecute, Cautam si noi ca si presa sa vedem in ce calitate va plangeti, de victima sau de beneficiar direct.
Mirela 17/07/2017
Doamna Matedolean, daca tot aveti reactii, ne spuneti cam de cand sunteti consilier? cred ca tot de atatia ani, de cand vi s-a atribuit si cabinetul. Intrebarea mea este: Eu de ce nu am AVUT ACCES LA UN ASTFEL DE SPATIU? RASPUNS: CA NU ERAM CONSILIER MATEDOLEAN. Si atunci va revolta acuzatiile si increngatura din care faceti parte. Dar , daca tot ne-ati sugerat vom verifica mai indeaproape sa vedem daca chiar sunteti o oropsita a mandatului prezent si cele trecute, Cautam si noi ca si presa
Gabor 17/07/2017
Acesti oameni sunt deranjati ca sunt dezvaluiti. Cu siguranta in spatele fiecarui comentator pro Pavel, exista un consilier ,din cei 15, cred, ca toti sunt PSD-isti, Aceleasi lepre pesediste de la cel mai mic nivel pana la cel mai ridicat, tot niste LEPRE sunt. Doar ca astia mai cresc si sa vezi ce vor deveni
Ana 17/07/2017
Aveti toata pretuirea noastra domnule Brindescu... cetateni timiseni si nu numai. Aveti curajul pe care altii nu il au. Dezvaluiri obiective, reale si de succes! Va indragesc pentru activitatea ireprosabila pe care o desfasurati! Nu cedati la nemultumirile unora, aceea sunt cei care au ascuns ceea ce dumneavoastra dezvaluiti. Sa o tineti tot asa! Sinteti unul din putinii profesionisti de succes si cu mult curaj de a face dezvaluiri Ana Musatescu
Tudor 17/07/2017
Stimati recaseni, Daca acest articol dezinformeaza, este simplu, procedati ca si mine si va veti convinge - accesati saitul primariei si veti gasi hotararile consiliului local aproibate(unele doar) - cu stupoare veti constata ca tot ce inseamna hotarare este initiata de primar - nu stiu cine este Matedolean Letitia, dar in luna mai 2017 i se atribuie direct un teren in suprafata de 7700 mp http://www.primariarecas.ro/consiliul-local/hotarari-ale-consiliului-local/%C8%99edin%C8%9Ba-ordinar%C4%83-31-05-2017/250-hcl-166-vanzare-finala-teren-extravilan-7700-mp-matedolean-letitia-cf-413748-recas/file.html - si tot asa rasfoiti fiecare hotarare facuta publica si veti constata ca aproape fiecare consilier are cel putin un interes, beneficiu, avantaj, etc. Este simplu sa intelegeti ca aceasta este o increngatura Deci, nu se face vinovata presa de realitatea increngaturii existenta in consiliul local Despre aceste aspecte scrie presa, chiar va faceti ca nu inbtelegeti? Aici votrbim de IMORALITATE Si cu siguranta poate fi vorba si de ilegalitate, doar ca trebuie investigat Cu siguranta acolo unde exista imoralitate crasa exista si ilegalitate Voi cei care comentati in sustinerea increngaturii, cu siguranta aveti interes, beneficiii si capitolul altele Singuri va evidentiati interesul
Augustin 15/07/2017
articolul contine niste dezinformari crase Matedolean Fekete Ramona Codruta are cabinetul medical de 15 ani !!!! Nu de acuma cum insinuati voi Il are in aceleeasi conditi ca si ceilanti medici din Recas Pavel Teodor a câstigat cu 92 % alegerile Toate atacurile au inceput când Nacescu a fost schimbat din postul de vice si a Pavel nu la pus pe Bumbuc vice Vei 2 n-ar fi ajuns in veci consilieri daca nu era Pavel Teodor Ce a facut omul asta ca primar nu a facut nici un primar in 30 de ani ! Comunitatea il sustine pe primar neconditionat Veo 2 consilieri Bacescu si Bumbuc si-au dorit cu ardoare functii daca nu li sa dat au inceput atacul la primar Niste caractere de mahala !!
MARCEL 14/07/2017
"Dani"si mai cum,sincer ești foarte penibil,mai ales că se observa foarte clar CĂCI ești sluga edilului și a partidului pe care il reprezinta voivodul.Te deranjează poeziile doamnei Elvira,pentru că și tu TE regăsești în ele.Uite ca pe mine nu ma deranjează și încep să cred că tot mai mulți votanți va vor întoarce spatele.
Elvira 13/07/2017
„Aveţi, maestre, peste 90% ? Un milion de euro primim! Juma-juma, dar nici nu se discută! Ce facem, batem palma sau glumim?!”Mă uit la ei cu scârbă şi ruşine Mafia-şi vîră coada şi aici Şi mă întreb: Cum au ajuns la mine? Cât mă cunosc aceşti rechini pitici?Şi cînd s-a dezvoltat reţeaua asta Ce unelteşte azi în subteran? Ei scot profituri din orice – şi basta! Ei ştampilează fiecare ban!Abia acum nu mai contează votul Abia acum e blat şi e trucaj Păzea, că intră-n scenă plodul El spală bani, cu ochii la sondaj.Este primar, din asta chiar trăieşte Profesie riscantă, sunt puţini E şi normal ca-n consiliu lu’ peşte Şi „dealerii” să prindă rădăcini.Problema nu-i a lor – le este foame În stare-s de orice pentru mangoţi Dar la aceste sforării infame Vor pune botul candidaţii toţi?Mor de plăcere să le văd figura Cum plescăie din buze, fericiţi Transpiră brusc, li se usucă gura Fac calcule pe banii nemunciţi.Cui vor da votul? Chiar că nu contează! Cui a promis că pune banii jos… El e în cărţi acum, negociază Ce minunat! Ce schimb avantajos!Aşa e tras în piept Recașul Deşi e plin de lipsuri şi nevoi Mai nou îl vinde însuşi candidatul Pe 30 de arginţi în turul doi.Trăiesc sătenii vremea de pe urmă E totul de vânzare. S-a sfîrşit. Atunci cînd te comporţi precum o turmă Să nu te mire că vei fi strivit.Eu nu mă vând. Eu nu sunt o perdantă De-aceea pot să-i judec azi pe toţi: Cui voi da votul? Treaba e tranşantă: Lui Dumnezeu, stimaţi compatrioţi.
Barbu 12/07/2017
doar in momentul in care va haituiti intre voi, ies mizeriile morale la suprafata, astfel mai aflam si noi cat de imorali sunteti
Elvira 11/07/2017
La treburile serioase Noi nu ne concentrăm destul Avem o somnolenţă-n oase Şi-o zeflemea de prost fudul. Doar la reluări de faze, Parcă ne mai trezim nițel N-avem profil de kamikaze Tiparul nostru-i Slan-pavel Apocalipsa furtunoasă Îi sperie pe paveleni Pe ei nu i-o găsi acasă Vor fi la mese sau pomeni. Aceasta, poate, ne e soarta S-o tragem şi pe asta-n piept N-aveţi decât să-nchideţi poarta La cei ce vor urma din el.
MARCEL 10/07/2017
Penibila"domnisoara ești îngustă la minte ca si voievodul și cele două slugi de la secretariatul primariei.Va dau un sfat la toti cei fara caracter si minte-nu veti ajunge in viața prea departe.Vremea voasta apune, sunteti niste ratați.Esti prea îngustă la minte sa înțelegi.
Vergi 10/07/2017
Domnisoara Tosa Lidia Taci ca esti praf si la propriu si la figurat Esti greu de tolerat si pe retelele de socializare Ne indispui
MARCEL 10/07/2017
Stimata"domnisoara"se pare ca la capitolul gîndire,scriere și exprimare ti-a rămas creierul blocat de pe la 14 anișori.Diferenta intre tine si Elvira este ca tu mai ai puțin și vei fi o pensionara care ai trecut prin viața fără a lasa ceva in urma ta,pe cînd Elvira este o DOAMNA deșteaptă,inteligenta,cu caracter și o bună poetă.Sper ca in Recaș să nu fie multe exemplare ca si tine,CĂCI sunt suficiente in primărie adunate în jurul marelui voievod.
Elvira 09/07/2017
Oda pentru Pavel TeodorE un munte de slănină Şi-are-o faţă ca de sodă Tot Recasul se închină: Iată-l pe Teodor Vodă! Îl votară integratii Risipiţi în patru zări Ne-au cam dat cu flit, hoinarii: Votul marii răzbunări! Straşnică mobilizare Pe Facebook şi Internet! Hai la Recas de vînzare Are banner şi-n closet! N-am crezut că ne va bate Dumnezeu aşa de rău: Ne-a arătat că se poate După Pasca si mai rau Iese Cristi la bătaie Trei piftii-s la guşa lui Sar în curul gol, din baie Adi şi cu alţi lachei. La fasole cu Paveles Stau la coadă interlopi – La Putere tot golanii-s Aţi votat de-aţi dat în gropi. Hai, veniţi acum la Recas Luaţi-vă satu-napoi! Ah, ce farsă dureroasă Şi ce baie de noroi! Plîngi pînă îţi crapă buza Tu, nefericit norod: Pe tronul lui Vodă Cuza Stă Teodor Voevod!
Elvira 09/07/2017
iar noi, tarani din tata-n fiu, care hraneam candva popoareprivim la luna uneori, neputinciosi, cum tara moare…Iar voi ?…tot voi veniti la sate, din patru-n patru ani smeritisi ne priviti cu mila mare, dar pentru voturi ne mintitisi ne promiteti mangaiere si viata plina de huzurdar dupa ce luati puterea, de-ai nosti tarani, va doare-n curDecat al tarii grau curat sa-l plamadim in paine caldamai bine adunati arginti, iar tara poate sa si arda…iar hrana ne-o aduc streinii in vase bine ambalateşi din avutul nostru dacic, acestia si-au facut palate…Iar noi rabdam si ne hranim, cu guma lor de mestecatca se topeau de ciuda toti, cand noi mancam doar grau curat…si ne-ntolesc cu haine scumpe ce stau pe noi ca pe strigoimai bine am muri-n tarana, cum am venit pe lume…goi !…Ca umiliti suntem acuma de parca noi suntem streiniiar tara asta-I raiul vostru, alesi nemernici si haini…Iar voi copii din mame reci si tati ce nu v-au alintatvoi nu vedeti cum arde tara, ca nu mai e nici de furat ?…Ca ne-ati furat tot ce-am avut si ce-am muncit de generatiisi din tarani si oameni demni, suntem mai rau decat argatii…Acum ca ne-a ajuns cutitul, din rarunchi si pan la gatEu, taran si fiu din tarini, va voi spune doar atat :Dati-ne ”napoi argintul, aurul si ce-ti furatsi ne-om face noi ”palatul” pe un varf de deal curatdati-ne ”napoi trecutul si tarani ce-ati ingropatsi ne-om face iarasi viata, chiar de n-om avea ”palat”dati-ne iar demnitatea de-a fi cei ce-am fost candvasi plecati in lumea larga … ca noi nu v-om cauta…” TAGS: bontida judetul cluj sandu catinean ARATA COMENTARIILE
Gabriela Mantea 09/07/2017
Sinteti o dezamagire pentru noi toti/asta sinteti/veniti pe rand la os pana roadeti si osul
Andra 08/07/2017
Rusine sa va fie! Ati depus un juramant de credinta ca veti fi in slujba comunitatii, nu in slujba voastra. Asa sa va ajute Dumnezeu precum faceti! Iar de munca voastra necinstita praful sa se aleaga! Ca tot politicieni sinteti, de la mic la mare, semanati leit cu cei de sus
Armand 08/07/2017
Sunteti doar un grup de interese si niste tinte pretilecte ale executantului PAVEL TEODOR 1. Ciobanu -mosier pe o investitie din bani europei de care s-a ales praful cu fiul angajat la firma lui tata 2. Radu frizerul -un infractor si atat 3. Costica brutarul - cam tacut ce-i drept, dar nu stim de ce tace ca nu are ce spune sau ca spune multe doar cand tace. 4. Cosmin taximetristul - cu un loc caldut la firma unde el hotareste si inca un loc in fruntea comunitatii 5. Cosmin Motu - rezolvat si el si tata, tot la aceeasi ,,firma,, a lu~ Pavel 6. Ramona doctorita - mosier pe mai tot terenul agricol si medic cand nu munceste pamantul 7. Nasa Ana - cu putina scoala dar primar in sat 8. Adi Pavel junior - ocupant al unui scaun caldut asigurat de tata Pavel si mai nou mostenitorul tronului 9. Stefan ceferistul - el e cu trenurile si in timpul liber si cand este in slujba comunitatii, ca nu stie cand pleaca trenul si s-ar putea sa il piarda 10. Buga - faima lui Pavel, mort de mult, cum bine spunea un comentator 11. Rus instructorul - el este cu instructajul, chiar si in timpul liber, ne da lectii de ,,condus,, comunitatea si cu fiica asigurata tot la,, firma,, lui Pavel Iar despre restul vorbim cand le-o fi randul Pai, ce, nu va mandriti cu astfel de consilieri? Sunt reprezentanti de seama ai nostri chiar daca ne este rusine cu ei, acestia sunt, nu avem altii. Sunt toti precum Radu frizerul.....
Marinică 08/07/2017
Măh oamenilor,eu dacă aș fi primar tot așa aș face! Aș strînge oameni de ai mei pe îngă mine nu străini,dușmani sau care sint contra mea și da și de care să mă folosesc! Aș încerca să îmi fac viața ușoară si nu să îmi primesc cuțite în spate indiferent de situație că de asta sînt primar și nu căprar... Și la sfîrșit ...totuși...cine e primar ăla taie si spînzură tocmai de aia, că e primar!!!? Nu dmnule Pavel? Noroc și Sănătate că e mai importantă ca toate.
dinu 08/07/2017
Dar cu domnul Bacescu, ce ati avut domn primar? Care a fost interesul lui? sa-si pastreze singura camasa pe care o avea ? si aia imprumutata? deci chiar nu ne puteti spune ca a avut interese as putea spune ca e singurul care nu a dobandit nimic despre el nu se poate spune mai nimic este un specialist, un fost primar, omul de teren pe care l-ati folosit secretarul muncii de partid l-ati inlocuit cu un infractor, cam asta ati reusit sa faceti reusita schimbare sper sa va opriti la a schimba ca nu va pricepeti la oameni chiar deloc
Briggite 07/07/2017
In cele din urma, se confirma zvonurile potrivit carora, cladirea muzeului de istorie este obiectul unei intelegeri intre primar si tiganii din proximitatea cladirii. Si daca este asa, noi cetatenii va vom sanctiona dur, domnule primar, pentru ca d-stra nu stiti cu cate eforturi si lacrimi s-au adunat toate exponatele si tot ce se afla in actualul muzeu. A mai avut de suferit o data, tot din vina unor oameni care nu au inteles ce reprezinta acest edificiu; cineva nu a lasat sa se prabuseasca si sa se distruga. A intrat in casele noastre cu lacrimi in ochi sa ne implore sa oferim cate ceva din istoricul Recasului, ca sa poata fi reconditionat ca si valoare. Dar asta doar un om de cultura poate intelege. Nu am pretentia sa intelegeti nici dumneavoastra si nici ai d-stra supusi. Pentru gestul onorabil de a va opune, domnule consilier Bumbuc Gheorghe, aveti tot respectul sitoata consideratia mea, dar si a multor recaseni care tin la cultura acestui mic orasel. Nu stiu, in continuare, daca va mai exista un consilier in actualul consiliu, care va lua vreodata pozitie la o astfel de initiativa atat de bolnavicioasa, ca cea de a distruge ce altii cu truda au construit. PASTRATI VIE ISTORIA RECASULUI SI NEINTINATA MEMORIA PERSONALITATILOR ACESTUI ORAS. Altfel vom fi o comunitate fara trecut si fara viitor.
Ana-Maria 07/07/2017
Un articol de exceptie, domn reporter si bine construit. O adevarata increngatura in marea familie a lui Pavel. Nici ei nu mai stiu cum s-au incurcat. Se simt jigniti pentru ca se cred de neatins. Doar presa ce ii mai atinge ca in rest se cred intangibili. Se revolta, se exprima dar nu isi arata nevinovatia, pentru ca sunt mult prea patati, majoritatea dintre ei. Si, sa nu uitam ca ei reprezinta Consiliul Vocal Recas sau mai bine zis Consiliul IMORAL Recaș. Cu ei defilam pana vor fi inlocuiti cu alții de acelasi profil. Succes domn reporter , pentru ca faceti bine ce faceti !
Vana 07/07/2017
Chiar asa, sa nu amintiti de singurul viu dintre cei morti. Poarta un singur nume ,,BUGA,, Unde l-ai gasit, domn primar? TI-A trebuit mult sa il gasesti. I-ati facut cunoscut ca e consilier? sau mai asteptati sa se trezeasca?
Alin 07/07/2017
Gest onorant, domnule Bumbuc! doar ca sunteti doar unul, unul din putinii care prefera sa fie om in loc de sluga, iar slugile vor ramane tot slugi si simplu vor fi inlocuiti cu alte slugi marca PSD Recaș ca e plin de ele si abia asteapta sa le ia locul actualilor slugi. Cati dintre voi stiu sa citeasca cursiv un text? Cred ca intai de toate trebuia sa treceti pe la scoala si mai apoi in fruntea Recasului. Eu refuz sa fiu reprezentat de voi, sunteti un grup de interese si doar atat. Nimic mai mult. Pavele, cu ei impreuna te vei ingropa Groapa este aproape, dar sunteti prea orbi ca sa vedeti si prea surzi ca sa auziti. Sa traiti bine atunci cand va veti afla in groapa!
Costica 07/07/2017
Acesta este unul din sustinatorii actualului consiliu local? asa zisul vio? un comportament suburban care se exprima public in mod josnic. Pai , dati-mi voie sa il identific cu actualul consiliu local, daca acestia sunt sustinatorii liderilor ,,marcanti,, ai comunitatii, atunci mie imi este rusine de atitudinea lor, ca si cetatean nascut, crescut si ajuns la varsta senuctutii in aceasta comunitate. Imi pun intrebarea: de ce sunt astfel de comportamente aproape de alesii locali??? raspunsul este simplu: se identifica cu ei si cu EL. Exprimare suburbana.Cat despre domnul cu reabilitarea, cinste lui ca se reabiliteaza, dar nu era necesar sa se reabiliteze in fruntea comunitatii, ca noi mai avem oameni onesti in aceasta comunitate. Nu s-a terminat numarul oamenilor onesti, cu respect, inzestrati cu calitati, etc. Atat ne-au mai ramas? cei doi domni care nu se remarca prin nimic, mai mult se remarca in mod negativ. Cel mai slab consiliu local . Sau poate acesta era scopul: sa fie cat mai slabi sa poata fi condusi de un singur om. Termenul de ghiocel nu suporta comparatie, sunteti doar niste maracini ce faceti rau acestei comunitati. Spini ai comunitatii!!
vio 06/07/2017
Asa...și pana acum plua asta nu cunoștea amănuntele astea? !? Cat timp e OK și te bați pe burta cu primarul totul e în regula. Ia mai da-te-n plua mea de milog, bai Ghiță!