Concurs de directori și directori adjuncți în școli. Mai mult de jumătate dintre dosarele candidaților din Timiș au fost respinse

Concurs de directori și directori adjuncți în școli. Mai mult de jumătate dintre dosarele candidaților din Timiș au fost respinse

Concurs de directori și directori adjuncți în școli. Mai mult de jumătate dintre dosarele candidaților din Timiș au fost respinse.

La nivelul județului Timiș există 197 de funcții de director și 92 de director adjunct, adică 289 de posturi de conducere pentru unitățile de învățământ. Au fost ocupate prin concurs, la sfârșitul anului trecut, 133 de posturi (91 de directori și 42 de directori adjuncți).

Concurs 2022: 154 de posturi vacante

Pentru concursul din acest an, au rămas vacante 154 de posturi (102 de directori și 52 de directori adjuncți). Până în 25 ianuarie, a fost termenul de depunere a dosarelor.

Doar 88 de persoane și-au depus dosarele pentru cel de-al doilea concurs, din acest an, iar dintre acestea, 53 au fost respinse.

Candidații declarați ”respinși” au posibilitatea ca până marți, 1 februarie ora 15, să transmită către inspectorat o solicitare în vederea reanalizării dosarelor și remedierea eventualelor erori, arătând motivele care consideră că au generat neconformitatea documentelor.

CITEȘTE ȘI: Testare și la centrele de permanență din Timiș

Posibilitatea de a participa la un concurs pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o unitate de învățământ din județul Timiș nu pare să reprezinte o perspectivă atrăgătoare pentru candidații eligibili.

O demonstrează numărul mic al celor înscriși, mai ales în zona rurală, unde au fost înregistrate cele mai puține solicitări. ”Ca de obicei, în zona rurală avem o problemă.

„Nu vor să vină la concurs mizând pe faptul că nu vine nimeni”

Sunt colegi care nu vor să vină la concurs mizând pe faptul că nu vine nimeni, nici nu avem pe cine să numim și ca atare vom apela tot la dânșii”, a remarcat inspectorul școlar general al ISJ Timiș, Marin Popescu.

Proba scrisă va avea loc pe 18 februarie, iar proba de interviu este stabilită în intervalul 16-25 martie.

Inspectorul școlar general Marin Popescu speră ca noii manageri de școli să fie inovativi atât în ceea ce privește procesul didactic, cât și în privința gestionării resursei umane, dar și a colaborării cu comunitatea educațională: ”Managementul dă tonul a ceea ce înseamnă perspectiva inovării în învățământ la nivel managerial.

De exemplu, legat de resursa umană, de îmbunătățirea resursei umane – să aducă profesori buni. A inova înseamnă a găsi mecanisme, metode de îmbunătățire a calității resursei umane.

Managerul trebuie să știe să inoveze și în zona procesului didactic. Avem structuri la nivelul unităților de învățământ care se ocupă de evaluarea procesului didactic și care pot să dea directorului instrumente care să ajute profesorii. De asemenea, este important să inoveze la nivelul relației cu părinții și cu elevii”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *