„Să avem un an cu sănătate și împliniri sufletești!” Dialog cu Marius Bodea, interpret de muzică populară

„Să avem un an cu sănătate și împliniri sufletești!” Dialog cu Marius Bodea, interpret de muzică populară

– Cum au fost sărbătorile de iarnă aici, la Recaș, așezarea ce își duce rostul între sat și oraș. În ce măsură se perpetuează obiceiurile?

– Sigur faceți referire, în principal, la colinde. Și în Recaș, ca în mai toate așezările care au devenit orașe, tradiția nu se mai respectă precum în vremurile de demult. Este drept, mulți copii merg cu colindul, dar nu se mai cântă colindele tradiționale.

– Știu că de câțiva ani conduci o ceată de colindători. Cine sunt, fac referire la vârstă, profesii. Anul acesta ați mai pornit prin urbe?

– Au trecut câțiva ani buni de când, cu o reală plăcere, organizez și conduc o ceată de colindători, tineri în principal, care provin din rândul elevilor și studenților, între ei fiind și componenți ai Formației de dansuri Recășana. Sunt tineri care, ca și mine, îndrăgesc obiceiurile, direct spus țin la zestrea noastră ce stă sub semnul timpului și al tradiției.

– Porțile vi s-au deschis?

– Dacă discutăm despre ospitalitatea recășanului, aș putea spune că nu toate gazdele deschid porțile… Dar sunt și gazde cu dare de inimă, care ne primesc cu drag, ne servesc cu ce au și chiar ne mulțumesc pentru originalitatea colindelor noastre, pentru că ducem mai departe tradiția sărbătorilor de iarnă.

– Cum ai vrea să fie, în ce te privește, anul ce abia a început?

– Îmi doresc sănătate, să imprim melodii noi la radio și televiziune și să particip la spectacole. În egală măsură, să fiu mulțumit sufletește. Prin muncă, însă și cu un pic de șansă, sper să izbutesc.

– Uite, dacă vrei să mulțumești, să trimiți un gând bun cuiva, început de an fiind, te îndemn să o faci.

– Îi sunt recunoscător doamnei Daniela Băcilă, de la Radio Timișoara, pentru încrederea pe care mi-o arată, invitându-mă în emisiunile de folclor, și doamnei Maria Petchescu, mentorul și susținătorul meu statornic. Iubitorilor de folclor, dar nu doar dumnealor, le doresc un an cu sănătate și împliniri sufletești.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns