Amenzi mari pentru șoferii agresivi și noi limite de viteză. Se sancționează flash-urile și drift-urile

Amenzi mari pentru șoferii agresivi și noi limite de viteză. Se sancționează flash-urile și drift-urile

Legislația rutieră se modifică, de marți. Codul Rutier prevede amenzi mai mari pentru șoferii agresivi și noi limite de viteză. Sunt interzise flash-urile, iar pentru prima dată se sancționează drift-urile.

Noul act normativ, publicat vineri în Monitorul Oficial, intră în vigoare marți și definește comportamentul agresiv în conducerea pe drumurile publice. Ordonanța Guvernului impune amenzi cuprinse între 580 de lei de 725 de lei, plus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Documentul înăsprește pedepsele pentru încălcarea regulilor pe autostradă. Astfel, circulația nejustificată pe banda de urgență se pedepsește cu amendă cuprinsă între 1.305 de lei și 2.900 lei. În plus, se reține permisul de conducere pentru 90 zile sau chiar 120 de zile dacă șoferul întoarce sau merge înapoi pe autostradă.

De asemenea, se majorează de la 30 de zile la 60 de zile pedeapsa pentru cei care fac depășiri ilegale și nu acordă prioritate, și de la 90 de zile la 120 de zile pedeapsa pentru șoferii cate nu respectă regulile impuse la trecerea peste calea ferată.

CITEȘTE ȘI: Danemarca revine la viaţa de dinainte de pandemie. Toate restricţiile au fost ridicate. Valul de Omicron este considerat inofensiv

Ordonanța de urgență impune și un nou prag de viteză. Este vorba despre depășirea vitezei maxime admise cu peste 70 kilometri la oră care se pedepsește cu reținerea permisului de conducere pentru 120 de zile. Totodată apare o nouă contravenție pentru șoferii care circulă cu mașini cu luneta și farurile murdare.

CITEȘTE ȘI: Primăria Timișoara, eliminată de la masa credală în insolvența Colterm. „O decizie absurdă și inexplicabilă”, acuză edilii

Actul aprobat de Guvern mai impune interdicția de a conduce pe drumurile publice în urma condamnării definitive de autorități din alte state și stabilește normele privind transmiterea datelor de identificare a șoferului mașinii.

Ordonanța a intrat marți în vigoare, dar dispozițiile privind contravențiile intră în vigoare la 30 de zile de la publicare, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *