Danemarca revine la viaţa de dinainte de pandemie. Toate restricţiile au fost ridicate. Valul de Omicron este considerat inofensiv

Danemarca revine la viaţa de dinainte de pandemie. Toate restricţiile au fost ridicate. Valul de Omicron este considerat inofensiv

Danemarca devine de marţi prima ţară din Uniunea Europeană care va ridica toate restricţiile anti-Covid. În ciuda numărului record de cazuri, autorităţile se bazează pe ratele mari de vaccinare. Valul de Omicron este considerat inofensiv.

Danemarca devine de marţi prima ţară din Uniunea Europeană care va ridica toate restricţiile anti-Covid. Decizia autorităţilor se bazează pe ratele mari de vaccinare, în ciuda numărului record de cazuri.

Ţara scandinavă renunţă la măşti, certificate verzi şi limitarea orelor pentru industria ospitalităţii. Cluburile de noapte se vor redeschide fără limită de persoane.

Totuşi, rămân în vigoare restricţiile la graniţă pentru călătorii nevaccinaţi care sosesc din ţări non-Schengen.

Peste 60% dintre danezi au făcut a treia doză, fiind peste media europeana care se află undeva la sub 45%.

CITEȘTE ȘI: Peste 12.000 de elevi și preșcolari din Timișoara învață online din cauza frigului din clase. Școlile și grădinițele care și-au suspendat cursurile față în față

„Întrucât Omicron nu este o boală gravă pentru cei vaccinaţi, credem că este rezonabil să ridicăm restricţiile”, a declarat epidemiologul Lone Simonsen.

Într-un sondaj publicat luni de cotidianul Politiken, 64% dintre danezii chestionaţi au răspuns că au încredere în politica guvernului privind gestionarea pandemiei, conform Mediafax.

Foto: New Straits Times


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *