Cel mai ”harnic” medic timișorean câștigă cât un sfert dintre doctorii bucureșteni

Medicul de familie timișorean devenit faimos după ce a reușit să lucreze în luna mai, non-stop, timp de 41 de zile (!) și-a înjumătățit câștigul în iunie, conform situației deconturilor efectuate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș.

CITEȘTE ȘI: Misterul mașinii abandonate dintr-o intersecție, la ieșirea din Timișoara

Venitul său, obținut ca urmare a activității prestate la mai multe centre de permanență timișene (în localitățile Giarmata, Satchinez, Timișoara, Gelu, Orțișoara), a scăzut de la 47.742 de lei la 25.548 de lei.

CITEȘTE ȘI: Belele fără sfârșit pe autostrada Lugoj – Deva

Cum tariful orar este de 40 de lei, rezultă că respectiva persoană a lucrat non-stop doar 27 de zile (deși, programul de gărzi la centrele de permanență este de 12 ore în zilele lucrătoare și de 24 în weekend și sărbători legale).

CITEȘTE ȘI: Timișoreanca Brigitte s-a „cuplat” cu un artist de talie internațională, după ce Ilie Năstase a fost surprins cu noua iubită

În luna iunie au fost zece zile de gardă de 24 de ore (sărbătoarea de 1 iunie, cinci zile de sâmbătă și patru duminici) și 20, a câte 12 ore, un total de 480 de ore, depășit de ”harnicul” doctor cu aproape 160 de ore.

Persoana în cauză nu este titulară la vreunul dintre cabinetele unde funcționează centrele de permanență, deci a fost plătită strict pentru munca depusă.

CITEȘTE ȘI. Canadian stabilit în țara noastră, bătut crunt de ciobani băuți. Stephen Izreal a încercat să gonească agresorii cu o suliță

Cu toate că a slăbit ritmul și a lucrat mai puțin decât în mai, medicul a reușit să aibă un venit similar cu cel realizat de un întreg centru de permanență (la care au lucrat mai mulți medici și unde în suma totală intră și cei 50 la sută în plus pentru medicul de familie titular de cabinet care asigură cheltuielile cu întreținerea).

CITEȘTE ȘI: Ce avere au de împărțit Connect-R și Misha la divorț!

Ca o comparație, pentru centrul din Giarmata, Casa de Sănătate a decontat 26.544 de lei (din care titularului de cabinet i-au revenit circa o optime), adică cu 570 de lei mai mult față de cât a luat ”harnicul” medic în iunie.

CITEȘTE ȘI: Fata de 13 ani din care și-a înjunghiat bunica a fost găsită de polițiști! Cum au descoperit-o oamenii legii?

Câștigul de 25.548 de lei realizat în iunie de doctorul timișean reprezintă peste un sfert din suma totală decontată de Casa de Sănătate, în aceeași lună, centrelor de permanență din București (94.720 de lei).

Ministerul Sănătăţii va face o evaluare a centrelor de permanenţă din ţară până la sfârşitul lunii septembrie, după care vor fi luate măsurile care se impun, în unele cazuri chiar de desfiinţare, dacă existența lor nu e justificată.

Ministrul Sorina Pintea a precizat că, în Timiș, există situaţii de raportări şi decontări eronate. „Primul raport al corpului de control care s-a făcut în judeţul Timiş este finalizat.

În Timiş sunt 48 de centre de permanenţă, din care 17 în Timişoara. Un medic lucra în șapte centre de permanenţă.

Există decontări eronate, există raportări eronate. Da, putem greşi, dar aceste raportări înseamnă mulţi bani”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Tariful pe ora de gardă în centrul de permanenţă a crescut anul acesta, pentru medici, de la 12 lei pe oră la 40.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Cel mai ”harnic” medic timișorean câștigă cât un sfert dintre doctorii bucureșteni

 1. Sugestie: corectați titlul! Aveam impresia că e vorba despre un amărât care câștigă un sfert față de un omolog din București.

  Poate sună mai bine:

  Baftă și salutări!

 2. Sugestie: corectați titlul! Aveam impresia că e vorba despre un amărât care câștigă un sfert față de un omolog din București.

  Poate sună mai bine:

  Cel mai ”harnic” medic timișorean câștigă echivalentul unui sfert din bugetul alocat plății tuturor doctorilor din București!

  Baftă și salutări!

  (revin pentru că am încadrat propunerea anterioară între simboluri care au făcut-o invizibilă pe site)

Lasă un răspuns