Bani nerambursabili pentru procesarea produselor agricole

Peste 200 de milioane de euro sunt la dispoziţia celor care doresc să investească pentru procesarea produselor agricole.

Facilitatea este oferită prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală, iar sesiunea de primire a solicitărilor a fost deschisă recent de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) şi va fi la dispoziţia solicitanţilor, în principiu, până la sfârşitul anului viitor.

CITEȘTE ȘI: Misterul mașinii abandonate dintr-o intersecție, la ieșirea din Timișoara

Fondurile nerambursabile disponibile în această sesiune, prin submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiţii în procesarea şi/sau marketingul produselor agricole” din cadrul PNDR, totalizează 203 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Timișoreanca Brigitte s-a „cuplat” cu un artist de talie internațională, după ce Ilie Năstase a fost surprins cu noua iubită

Mai exact, pentru dezvoltarea şi modernizarea capacităţilor de procesare şi de comercializare sunt alocate 81,2 milioane de euro, iar 121,8 milioane de euro au ca destinaţie crearea de noi unităţi de procesare.

Cererile de finanțare se depun online, pe pagina de internet a AFIR, având adresa www.afir.info.

CITEȘTE ȘI: Canadian stabilit în țara noastră, bătut crunt de ciobani băuți. Stephen Izreal a încercat să gonească agresorii cu o suliță

E de reţinut că sesiunea se poate închide înainte de termenul-limită dacă valoarea publică totală a proiectelor depuse – având un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate – atinge plafonul de 200 la sută din alocarea sesiunii.

Prin intermediul submăsurii 4.2, solicitanții pot obține un sprijin financiar nerambursabil de 50 la sută din totalul cheltuielilor eligibile, în cazul IMM-urilor și formelor asociative și de 40 la sută pentru alte întreprinderi.

Sprijinul acordat poate ajunge la un milion de euro/proiect pentru IMM, 1,5 milioane de euro/proiect pentru alte întreprinderi şi la 2,5 milioane de euro/proiect pentru cooperative și grupuri de producători.

În cazul investițiilor care conduc la un lanț alimentar integrat, indiferent de tipul de solicitant, finanțarea poate ajunge până la 2,5 milioane de euro/proiect.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns