Cartea care face furori în şcolile din Timişoara. Ion Creangă este doar un puşti

copil citind

E nebunie în şcolile din Timişoara. Elevii de la clasele mici au fost cuprinşi de un adevărat fenomen, de neimaginat până acum.

CITEȘTE ȘI. Viol în curtea şcolii! Şocant: un elev de liceu şi-a forţat un coleg să îl abuzeze sexual pe un altul

Asistăm la o frenezie care îi şochează pe toţi cei care credeau că se pricep la psihologia copilului, îndeoesbi a micuţilor din vremurile actuale, deprinşi cu ultimele noutăţi în materie de tehnologie.

Tocmai de aceea, nimeni nu s-ar fi aşteptat ca elevi de clase primare să lase la o iPad-urile şi iPhone-urile, ca să… citească o carte!

CITEȘTE ȘI: Avertisment de ultimă oră de la meteorologi! Cod portocaliu și galben de vânt, în Banat

În maşină, pe drumul de la şcoală, în faţa blocului, în baie, singuri sau cu prietenii, tot mai mulţi copii citesc o carte ce pare să-i fascineze la nesfârşit.

Cartea are 12 volume şi mulţi dintre cei mici, deşi au doar opt-nouă ani, lecturează un volum de câteva sute de pagini chiar şi în două zile!

Mulţi nici nu mai vorbesc despre jocuri on-line sau despre gadget-uri, ci se întreabă dacă au făcut rost de volumul următor, lucru neverosimil pentru o generaţie dependentă de realitatea virtuală.

Despre ce carte e vorba?

CITEȘTE ȘI: Elevii timișeni nu au voie să părăsească unitatea de învățământ în timpul programului școlar

Cine a putut realiza o asemenea creaţie care să dea peste cap un trend ce părea de neoprit? Cartea se numeşte „Jurnalul unui puşti” şi este scrisă de un autor american, Jeff Kinney, care, iată, a reuşit să creeze o adevărată revoluţie, cel puţin în şcolile din Timişoara.

Ce ne spune acest fenomen? Concluzia e simplă şi limpede: copiii nu au abandonat lectura pentru că au apărut gadget-urile, ci şi din cauză că nu li s-a mai oferit ceea ce era interesant pentru ei.

CITEȘTE ȘI: Șoc la Dumbrăvița: cel mai nou bloc din comună este la un pas de a fi demolat!

Lecturi plictisitoare, aceeaşi scriitori prăfuiţi, întâmplări petrecute în timpuri pe care copiii nu le înţeleg, sunt cauzele care i-au făcut să lase cărţile şi să aleagă tabletele şi telefoanele.

Desigur, Ion Creangă, de exemplu, are valoarea lui literară, însă copiii din ziua de azi nu mai merg la scăldat în râu şi nici la furat de cireşe, ca să mai fie atraşi de scrierile autorului „Amintirilor din copilărie”.

În comparaţie cu americanul de care am amintit, Ion Creangă chiar este un puşti, unul care, din păcate, îi face pe cei mici să aleagă iPad-urile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *