Șoc la Dumbrăvița: cel mai nou bloc din comună este la un pas de a fi demolat!

bloc dumbravita 2

Sub ochii procurorilor timișoreni, care, când aud de hoțiile din Dumbrăvița, își închid pleoapele sau își mută privirea, echipa de șoc instalată la butoanele primăriei din comuna vecină Timișoarei servește – absolut dezinteresat, suntem convinși – interesele investitorilor imobiliari, în detrimentul cetățenilor.

CITEȘTE ȘI: Crăciunul vine mai devreme. Măsură şoc pentru întreaga economie: salariul minim creşte cu 20% pentru 1 milion de angajaţi, pentru cei cu studii superioare şi cei care au minim 15 ani vechime

Singura speranță a localnicilor rămâne, astfel, instanța de judecată.

Hotărâri de consiliu local, anulate de judecători

În articolul intitulat “O sută de familii dintr-o comună de lângă Timișoara își caută dreptatea în instanță”, publicat în ediția din 8 mai 2018, v-am povestit despre o victorie a normalității și legalității împotriva abuzurilor: anularea de către Tribunalul Timiș, ca instanță de fond, a celor două hotărâri emise de Consiliul Local Dumbrăvița (nr. 65/20 aprilie 2017 și nr. 66/18 mai 2017) care au permis apariția pe strada principală, Petofi Sandor, a unui bloc cu trei etaje și magazine la parter, prin încălcarea mai multor prevederi ale legii.

 

Vă mai informam atunci că sentința Tribunalului Timiș nu era definitivă. A devenit între timp, Curtea de Apel Timișoara confirmând justețea deciziei instanței de fond.

bloc dumbravita1 1

Sentință devastatoare pentru primărie și investitorul imobiliar

Și vă mai relatam în articolul din primăvară despre faptul că, în paralel cu acțiunea în justiție care viza anularea respectivelor HCL-uri, familiile direct afectate de ridicarea blocului cu trei etaje pe strada principală au intentat o altă acțiune în contencios administrativ, solicitând anularea autorizației de construire nr. 802/3.10.2017, eliberată de Primăria Dumbrăvița pe numele Letiției Laba, unul dintre membrii familiei care deține firma de mezeluri AGIL.

CITEȘTE ȘI: Timişul, pe locul trei în topul salariilor

În urmă cu câteva zile, pe portalul instanțelor, a fost publicată soluția pe scurt dată de instanța de fond, Tribunalul Timiș, în acest proces.

Ea este una devastatoare, atât pentru Primăria Dumbrăvița – ale cărei ilegalități nu pot continua la infinit! -, cât mai ales pentru investitorul imobiliar, care, convins că nu i se poate întâmpla nimic, a băgat o grămadă de bani în blocul respectiv și riscă acum să îi piardă pe toți! Iată conținutul soluției, cu precizarea că vom reveni cu un alt articol în momentul în care va fi redactată și motivarea instanței: “Soluția pe scurt: Admite acţiunea precizată. Dispune anularea autorizaţiei de construire nr. 802/03.10.2017 eliberată de Primarul comunei Dumbrăviţa.

Dispune desfiinţarea lucrărilor de construire realizate în temeiul autorizaţiei de construire nr. 802/03.10.2017.

Constată nelegalitatea certificatului de urbanism nr. 746/24.05.2017.

Dispune suspendarea executării autorizaţiei de construire nr. 802/03.10.2017 până la soluţionarea definitivă a cererii având ca obiect anularea autorizaţiei de construire.

Obligă fiecare pârât la plata către reclamanţi a sumei de 2.250 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare”.

Avocatul cetățenilor are cuvântul

L-am contactat pe avocatul persoanelor care l-au dat în judecată pe primarul Victor Malac și pe investitorul imobiliar, pentru a afla detalii cu privire la soluția instanței și la urmările ei.

Ca un detaliu de culoare, avocatul Adrian Sperneac este dumbrăvițean prin naștere și a fost chiar… consilier local din iunie 2012 până în 24 septembrie 2015, dată la care a demisionat din această funcție, în semn de protest față de abuzurile și neregulile care se petreceau – și se petrec – uzual în Primăria Dumbrăvița.

Avocatul Adrian Sperneac
Avocatul Adrian Sperneac

– Dacă sentința Tribunalului Timiș rămâne în picioare și la recurs, ce se va întâmpla cu blocul de locuințe care este deja construit?

– Așa cum scrie în hotărârea primei instanțe, trebuie să se desființeze construcțiile ridicate pe terenul respectiv, care va reveni la situația anterioară.

Cu alte cuvinte, blocul se va demola. Ca urmare a anulării actului care a stat la baza construirii blocului, următorul pas este demolarea imobilului.

– Aveți știință despre vreun precedent în acest sens în Dumbrăvița, adică un imobil gata construit să fie demolat, în urma unei hotărâri judecătorești?

– Eu, personal, nu cunosc să existe un alt caz identic în Dumbrăvița.

– Am observat că pe blocul în discuție sunt arborate bannere cu apartamente de vânzare în acel imobil…

– Procesul este notat și în cartea funciară, deci dacă vreo persoană vrea să cumpere un apartament în acel bloc, își asumă riscurile…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

10 thoughts on “Șoc la Dumbrăvița: cel mai nou bloc din comună este la un pas de a fi demolat!

 1. Bravo ,ptr initiativa civica luata de cei in cauza,o invatare de minte ptr Primarul Malac ,sper sa fie demolata cladirea ,asa nu vor mai fi ei deasupra legii.Inca o data Bravo la toti cei care va-ti implicat.

 2. Bravo ! Poate se ocupa maestrul Sperneac si de Aqua Dumbravita . Lipsa presiunii , calitatea apei ( Calcar, mangan etc ) , dar vanduta ca apa potabila ! Lipsa indicatoarelor rutiere in comuna. Fiecare construieste cum vrea. Malac si adjunctul doi analfabeti !

 3. Oameni simplii inregimentati politic si pusi sa candideze,dupa care raspund la comenzille sefilor politici !

  Dispune anularea autorizaţiei de construire nr. 802/03.10.2017 eliberată de Primarul comunei Dumbrăviţa.

  Dispune desfiinţarea lucrărilor de construire realizate în temeiul autorizaţiei de construire nr. 802/03.10.2017.

  Constată nelegalitatea certificatului de urbanism nr. 746/24.05.2017.

  Dispune suspendarea executării autorizaţiei de construire nr. 802/03.10.2017 până la soluţionarea definitivă a cererii având ca obiect anularea autorizaţiei de construire.

  Obligă fiecare pârât la plata către reclamanţi a sumei de 2.250 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare”.

 4. Domnilor dar pe REMO CONSTRUCT nu ii vede nimeni ce dezastru de constructii au facut? Blocuri sociale in zone de case si strazi linistite. Au distrus intimitatea si linistea populatiei din comuna noastra. Case insiruite de prost gust aruncate pe oriunde .fara o noima si au vandut la preturi atractive sa se scape de ele,sa deschida alte santiere. Si asta ptr ca la primarie ca la ei acasa…….

 5. se demoleaza pe dracu, ce sunteti nebuni? O frumusete de cladire?? Sa demoleze pe ala care a ijventat o porcarie ca articolul asta de rahat. MINCIUNI PESTE MINCIUNI. Jurnalist de … cacao

 6. Foarte buna initiativa cetateneasca si actiunea in Instanta a primariei Dumbravita condusa de un PSD-ist pe nume Malac… Incompetenta si conruptia a mers prea departe la Dumbravita…Vinovatii sa raspunda penal si pecuniar.. Atentie investitori unde bagati banii si la cine dati spaga…

Lasă un răspuns