Elevii timișeni nu au voie să părăsească unitatea de învățământ în timpul programului școlar

Aura Danielescu

Inspectoratul Școlar Timiș a reacționat în mod oficial după ce mai mulți elevi înscriși la Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara au protestat, săptămâna trecută, nemulțumiți fiindcă nu au voie să părăsească incinta unității de învățământ în timpul pauzelor.

CITEȘTE ȘI: Șoc la Dumbrăvița: cel mai nou bloc din comună este la un pas de a fi demolat!

Aura Danielescu (foto), inspectorul școlar general al județului Timiș, a declarat că școala are obligația de a-i “proteja” pe copii, fiind invocate mai multe prevederi legislative care arată că elevii pot protesta, dar fără a perturba orele de curs.

“Pentru că e posibil ca după elevii de la Pedagogic să urmeze și alții, vă trimit câteva aspecte legislative ce ar putea lămuri de ce ne vedem obligați să-i protejăm pe copii și care le sunt drepturile și obligațiile acestora.

CITEȘTE ȘI: Crăciunul vine mai devreme. Măsură şoc pentru întreaga economie: salariul minim creşte cu 20% pentru 1 milion de angajaţi, pentru cei cu studii superioare şi cei care au minim 15 ani vechime

Potrivit Statutului elevului, elevii beneficiază și de dreptul la protest, în condițiile prevăzute de legislația în vigoare, fără perturbarea orelor de curs. De asemenea, liceenii au îndatorirea să respecte regulamentele și deciziile unității de învățământ preuniversitar”.

CITEȘTE ȘI: Premieră în România! Teodorovici, veste-șoc pentru șoferi – Prețul carburanților ar putea fi plafonat

De asemenea, reprezentanții instituției au mai arătat că, potrivit legislației, elevilor le este interzis “să părăsească perimetrul unității de învățământ în timpul programului școlar, cu excepția elevilor majori și a situațiilor prevăzute de regulamentul de organizare și funcționare al unității de învățământ”.

Totodată, IȘJ Timiș a mai precizat că elevii ”au obligația de a nu părăsi incinta școlii în timpul pauzelor sau după începerea cursurilor, fără avizul profesorului de serviciu, al învățătorului/institutorului/profesorului pentru învățământul primar sau alprofesorului diriginte”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

9 thoughts on “Elevii timișeni nu au voie să părăsească unitatea de învățământ în timpul programului școlar

  1. Ha, ha, haaaa !!! Mergeți, în pauze, la Loga ; stau înșirați, pe gard, ca ciorile pe firele de curent !!! Ați ghicit : absolut toți, fumează !!!

    1. Si la pedagogic este la fel, pe un trotuar profesoarele (unde este hotelul lui Tender) pe altul elevii, dimineata la prima ora… zi de zi… RUSINE!!! Modele? Rujate si cu fuste pana sub dos… sub nasul celor din gimnaziu, al parintilor – nu au pic de demnitate si respect! Sfideaza!

  2. Este cunoscut faptul că în RO, elevii nici nu absentează de la ore , prezenta este 100 % , este disciplina si la bacalaureat este tot asa , promovabilitate 100 % , da , asa ar trebui sa fie , este cazul ideal , în realitatea cea cruda , cu foarte mici exceptii , învățămîntul în tara noastra , este o gaură neagră unde dispar sume enorme de bani , cu rezultatele binecunoscute , cît despre disciplina școlară , avem zilnic în media tot felul de exemple semnificative , învățămîntul ar trebui privatizat , școlile si ar atrage elevi după programele si specializările oferite , iar statul ar economisi bani pe care i ar investi în alte sectoare , bineînțeles că optica angajaților s ar schimba , ar trebui sa faca ceva in sensul bun , pentru a atrage cît mai mulți elevi , etc , o singură scoala finanțată de stat pe județ, de la a 5 a la clasa a 12 a , unde sa intre pe baza de examen riguros , si unde sa aiba toate condițiile , internat , cantina , sali de sport , transport , baza materială , laboratoare si unde scoala sa fie școală, în adevăratul sens al cuvîntului.

    1. este principalul vinovat de dezastrul din judet, de desfiintari comasari dosariade, a creat atata presiune inutila, atata haos incat nimeni nu mai poate repara.

    1. Da,Maria are dreptate tinerele mamici ar trebui sa fie acomodate in caz,ca ar fi nevoie sa duca,copii la cresa.Ele,ar trebui ajutate .

  3. În urma întâlnirii dintre conducerea Colegiului Național Pedagogic „Carmen Sylva” și părinți s-a hotărât ca Regulamentul, ce urmează a fi discutat și aprobat în Ședința Consiliului de Administrație, să fie afișat și postat pe pagina școlii. Discuțiile au fost destul de animate. Pornind de la acțiunea de protest, au fost abordate și probleme de administrație. Părinții s-au împărțit, ca de obicei, în trei tabere: cei pro, cei contra și cei care au fost doar spectatori.

    În mare, concluziile au fost:
    1. elevii peste 18 ani pot ieși din școală în pauze pentru a fuma, deși conducerea școlii și-a arătat rezerva, considerând că rămâne responsabilă pentru ceea ce s-ar putea întâmpla într-o situație nefericită;
    2. cei care nu au împlinit 18 ani pot ieși pe bază de bilet de ieșire semnat de diriginte, învățător, director cu condiția să fie acceptul părinților (în scris sau la telefon);
    3. se caută soluții pentru a fi aduse și montate automate cu apă și mâncare;
    4. se va monitoriza cantina;
    5. se va căuta o persoană care să ajute suplimentar în bucătărie;
    6. se va face o nouă dezinsecție în școală;
    7. s-a stabilit modalitatea și locurile pe unde se poate intra/ieși din școală;
    8. regulamentul va fi afișat la intrarea în școală și pe pagina colegiului;
    S-a subliniat că dacă ar fi fost transparență și comunicare înainte de a se recurge la protest, lucrurile s-ar fi rezolvat. Elevii nu au făcut absolut niciun demers oficial la conducere înainte de acțiune. S-a mai subliniat faptul că presa a fost invitată (s-a dat și un comunicat de presă) la o acțiune de protest considerată spontană, dar despre care se știau detaliile… cu o zi înainte…

  4. DEZASTRU si HAOS in scolile romanesti, iar in cele din Timisoara s-a atins absolutul. Nu exista decat raportari idioate si hartii inutile, ordine contradictorii, asalt continuu asupra profesorilor, care sunt deja covarsiti.
    Regulamente scolare care contravin legii, ordine de ministru ilegale.

    De ce nu reclamati la procuratura sechestrarea si privarea de libertate, in cazul elevilor majori?
    Urmariti modul in care se atribuie autorizatiile pentru chioscurile din incinta scolii, urmariti cum si de unde si la ce pret se fac achizitiile in scoli, urmariti-le si pe cele facute cu firme din zone rurale, sa zicem Masloc.

    Toata ziua numara absentele elevilor. O fac de ani de zile. Si? Care e concluzia, care e rezolvarea? Numaram absente ca tampitii si ne facem ca nu vedem cauza reala, anume colapsul total in care sefii din invatamant au adus educatia, de la minister, la insp scolare, de la aracip la aracis, odioasele institutii platite regeste ca sa linga hartii tembele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *