Avertisment de ultimă oră de la meteorologi! Cod portocaliu și galben de vânt, în Banat

vant 4

Avertisment de ultimă oră de la meteorologi! Se strică vremea, iar miercuri va fi în vigoare un cod portocaliu pentru mai multe judeţe, precum și unul galben, valabil pentru restul țării.

În aceste zone, rafelele vor atinge chiar 90 de kilometri la oră. Vremea extremă la lovi însă şi celelalte zone ale ţării, de marți noapte, fiind în vigoare o avertizare cod galben.

CITEȘTE ȘI: Elevii timișeni nu au voie să părăsească unitatea de învățământ în timpul programului școlar

„Vorbim de o atenționare meteorologică ce vizează toată țara. Codul galben va intra în vigoare în această seară la ora 22.00 și vizează ontensificări ale vântului.

Vântul va sufla cu rafale de 55-70 de km/oră. codul portocaliu este valabil pentru ziua de miercuri, în intervalul 12.00 – 19.00 și vizează județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu”, a spus Alina Şerban, de la Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Viol în curtea şcolii! Şocant: un elev de liceu şi-a forţat un coleg să îl abuzeze sexual pe un altul

cod galben

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 23 octombrie, ora 22 – 24 octombrie, ora 22

CITEȘTE ȘI: Șoc la Dumbrăvița: cel mai nou bloc din comună este la un pas de a fi demolat!

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori viscolite;

Zone afectate: zonele montane

La munte, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea. La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

Astfel de fenomene se vor semnala în noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie) mai ales în Carpații Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului

Zone afectate: zonele mai joase de relief

În noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie), în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h. În aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitățile de apă vor atinge local 15 l/mp și izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/mp.

În cursul zilei de miercuri (24 octombrie), vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 24 octombrie, orele 12 – 19;

Fenomene vizate: rafale puternice ale vântului;
Zone afectate: în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu;

În intervalul menționat, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns