Beni, pericol public: agentul provocator de la Secția 4 Timişoara, prins la volan cu 48 km/h peste viteza legală, a fost făcut praf în instanță!

Beni, pericol public: agentul provocator de la Secția 4 Timişoara, prins la volan cu 48 de kilometri peste viteza legală, a fost făcut praf în instanță!

Așa cum pofta vine mâncând, așa și noi am continuat să investigăm faptele de arme ale polițistului timișorean devenit vedetă peste noapte. Agentul de la Secția 4 Poliție Timișoara care a provocat, în week-end-ul trecut, un scandal artificial – e adevărat, cu ajutorul prețios dat de sindicaliștii de la Europol și de jurnaliștii copy-paste – nu se află la prima mistificare a realității.

Beniamin “Andrei” Ioja este un mincinos cu acte-n regulă, iar un asemenea personaj nu are ce căuta în Poliția Română. Este halucinant ca un individ care-și atribuie prenume false și care inventează povești vânătorești chiar și în instanța de judecată să aibă dreptul de a purta armă, să aibă dreptul de a întocmi procese-verbale de contravenție și de a da amenzi!

Dacă tot vine Corpul de Control al ministrului afacerilor interne la Timișoara, să nu plece cu mâna goală și să-l ia și pe tânărul Beniamin cu el ca studiu de caz în ședințele de la București!

Detaliile cu scandalul artificial și cu prenumele fals le-ați aflat deja din articolele <<Torționarul>> de la Secția 4 Timișoara, către subalternii săi: <<Vă rog să vă echipați gros, să evitați să vă îmbolnăviți>> și Un polițist care s-a prezentat la angajare cu un prenume fals împarte amenzi în Timișoara, în articolul de față vă vom prezenta tupeul ieșit din comun al agentului de poliție Beniamin Petru Ioja, autodeclarat “Andrei”, care și-a permis să inventeze un scenariu de film în instanța de judecată.

 Prins de radar la Șag

Anul trecut, în 25 mai, agentul de poliție Beniamin Ioja, aflat la volanul mașinii personale, a fost prins de radar cu viteza de 98 km/h în comuna Șag, adică cu 48 de kilometri peste viteza legală! Colegii săi de la Poliția Rutieră l-au sancționat cu avertisment, aplicându-i și șase puncte de penalizare ca pedeapsă complementară. La acel moment, Beniamin nu a avut nimic de comentat, la rubrica din procesul-verbal de contravenție destinată obiecțiunilor apărând mențiunea “nu sunt” și semnătura contravenientului.

Povestea părea că se termină acolo, dar n-a fost așa. “Hoții strigă <<Hoții!>>” pare proverbul preferat al tânărului Beniamin, el descoperind, cu ocazia evenimentului respectiv, încă un prilej de a-și exersa rolul de victimă. Ca atare, în 5 iunie 2020, domnul Ioja a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, solicitând Judecătoriei Timișoara anularea procesului verbal de contravenție.

Omul bun și pomul copt

Cităm din motivarea hotărârii Judecătoriei Timișoara nr. 9392, pronunțate în 16 septembrie 2020, fragmentul în care este redată pledoaria lui Beniamin “Apreciază petentul că în mod greșit a fost sancționat, întrucât, deși a fost surprins cu viteza de 98 km/h, se afla în acel moment în depășire. Pe tot parcursul deplasării sale, petentul a respectat viteza legală, inclusiv pe tronsonul de drum DN59 Șag, însă în momentul în care a fost surprins de echipajul de poliție care l-a sancționat, acesta depășea autovehiculul ce s-a aflat în fața coloanei, întrucât acesta încetinise foarte mult fără a avea vreun motiv întemeiat.

Mai mult, inclusiv celelalte mașini care s-au aflat în fața mașinii conduse de petent au depășit autoturismul ce încetinise, însă echipajul de poliție doar pe petent a crezut că este adecvat să-l tragă pe dreapta și să-l sancționeze. Totodată, petentul a precizat că însăși manevra de depășire a unui autovehicul presupune în anumite situații depășirea limitei legale de viteză, dacă această manevră se realizează în deplină siguranță pentru toți participanții la trafic.

Atâta timp cât autovehiculul care a încetinit în mod total nejustificat a periclitat bunul mers al traficului, nu poate fi pusă în sarcina petentului vreo contravenție în acest sens. Petentul a specificat și faptul că a fost de bună-credință, întrucât, pentru a nu bloca traficul în respectiva zonă destul de intens circulată, a realizat această manevră de depășire, excedând limitei legale de viteză pe durata realizării manevrei.

CITEŞTE ŞI: Vaccinul se joacă periculos cu nervii timișorenilor

Depășirea s-a realizat în mod legal, peste marcajul discontinuu, ce permite astfel de manevre. După acest eveniment, petentul a redus iarăși viteza până la limita legală de 50 km/h, însă organul de poliție l-a tras pe partea dreaptă și l-a sancționat în mod nejustificat, având în vedere că nu a fost pusă în nici un fel în pericol siguranța participanților la trafic”.

Ați reținut ideile principale, da? Șoferul Beni – om bun, nevinovat, polițiștii rutieri – oameni răi, abuzivi.

Născut mincinos

Bun, acum haideți să vedem ce a decis instanța după ce a analizat probatoriul din dosar. Astfel, după ce a observat că “abaterea săvârșită de petent a fost constatată cu ajutorul unui mijloc tehnic omologat și verificat metrologic potrivit art. 109 din OUG 195/2002, respectiv aparatul radar marca (…)”, a consemnat următoarele:

“Afirmațiile petentului legate de depășirea unui autoturism nu corespund realității, din înregistrarea radar depusă la dosar rezultând faptul că acesta circula pe un drum cu 2 benzi pe sens, aflându-se pe banda 1 (n.r. – !!!). Prin urmare, petentul nu se afla în mijlocul unei manevre de depășire, iar în fața sa nu se afla nici un autoturism care să fi încetinit în mod nejustificat, contrar celor susținute în cuprinsul plângerii (n.r. – !!!).

Mai mult, chiar dacă afirmațiile sale ar fi fost reale, instanța subliniază faptul că nu există o derogare de la regula respectării limitei de viteză instituite pe un anumit sector de drum în cazul efectuării unei manevre de depășire, susținerile petentului nefiind bazate pe dispozițiile legale în vigoare, dispoziții pe care se presupune că le-a studiat la momentul obținerii permisului de conducere (n.r. – Upsss… asta a durut! Adică agentul de poliție Beniamin Ioja, care, la rândul lui, aplică amenzi rutiere, habar n-are ce scrie în legea în baza căreia amendează? Interesant…).

CITEŞTE ŞI: Odaia de lângă cer! Satul timişean care nu a plecat de-acasă (galerie foto)

Din înregistrarea depusă la dosar nu reiese intenția petentului de a reduce viteza cu care circula până la limita legală de 50 km/h (…) În temeiul art. 187, alin. 1., ind. 1, lit. a din Codul de procedură civilă, față de împrejurarea că din probele administrate în cauză rezultă că plângerea formulată de petent este vădit netemeinică și a fost introdusă cu rea credință, acesta susținând o situație de fapt contrară realității, astfel cum aceasta a fost reținută în procesul-verbal, în legătură cu modul în care s-au desfășurat evenimentele, în ciuda probelor depuse la dosarul cauzei și a comunicării înregistrării radar, instanța va aplica acestuia o amendă judiciară în cuantum de 250 de lei (n.r. – adică atât de halucinante au fost minciunile înșirate de Beniamin “Andrei” Ioja în fața judecătorului, încât acesta nu doar că i-a respins plângerea, dar l-a și amendat!).

ioja beniamin 1

Hotărârea Judecătoriei Timișoara a rămas definitivă, tânărul contravenient Beniamin “Andrei” Ioja neatacând-o cu apel. Probabil că, după ce a fost făcut praf în instanța de fond și a încasat și 250 de lei amendă, omul și-o fi făcut calculele și și-o fi dat seama că va ieși mai ieftin dacă o va lăsa baltă…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

31 thoughts on “Beni, pericol public: agentul provocator de la Secția 4 Timişoara, prins la volan cu 48 km/h peste viteza legală, a fost făcut praf în instanță!

  1. Domnule ziarist, Beni a sesizat doar sindicatul in care este membru, iar sindicatul la rândul sau a decis sa facă publice acele mesaje, tot pe aceasta cale te asigur ca dacă Beni ia contact cu presa și spune toate hartuirile la care a fost supus…vei rămâne sigur fără cuvinte.
   Si da, a contestat acea amenda, in care nu a mințit, fiind hartuit zi de zi la locul de munca, el asa a văzut lucrurile fiindca nu a fost oprit în locul în care a depășit viteza, respectiv in loc Sag, fiind oprit și sanctionat în dreptul Metro de pe calea Sagului din Timișoara. A depus contestatia fiindcă a fost convins ca nu a circulat cu acea viteza, iar datorita hartuirilor la care a fost expus
   a crezut ca totul e o inscenare. După ce a vizualizat imaginile radar nici nu s a mai prezentat la instanta și nici nu a făcut apel la soluție fiind convins ca intradevar a gresit.
   Domnule ziarist vad ca fraternizezi foarte mult cu comportamentul acesta inuman iar drept consecinta iti doresc sa ai parte de un asemenea manager.

   1. Sa-mi bag p**a in ma-ta, “Andrei”! Jeg de om ce ești! Ești hărțuit, a? Toți sunt nebuni numai tu ești bun?! Marș la Tulcea… la împins de broaște in balta. O sa te scuipe lumea pe strada, jegule, ești o mizerie!

   2. Eu inteleg ca, fiindu-i prieten, doriti sa il aparati. Totusi, ce credibilitate are un „aparator al legii” care ruleaza in localitate cu 98 km/h? Iar sa pretinzi ca nu sti cu ce viteza ai rulat, daca e adevarat, arata ca nici nu te intereseaza limitarile de viteza, ca sunt pentru altii, nu pentru tine. Eu zic ca are viitor in politica.

    1. Radarul era la ieșirea din Loc. SAG, NICI NU A STIUT ca acolo mai este localitate, radarul era la 100 metri după stația peco înspre Timisoara.
     A fost neatent, a platit…la fel asteptam sa plateasca acum Beni sau cei care se vor face vinovati in urma controlului.
     Dar nu cred ca va răspunde Dl. Popa Alin, cum nici Dl.Draguta si nici Dl. Iacobescu nu au raspuns pentru faptul ca au fost filmati in locuinta unor interlopi in timp ce petreceau, se pupau, se îmbrățișau si le cantau LA MULTI ANI

     1. Sfinxul e ,,andrei,, vajnicul militian pensat cu glezne goale si cu BeeMWe luat ,,de la o baba din Germania,,.
      De fapt un cocalar ajuns in Politia Romana.
      Imi este rusine cu asa politisti. Exponentii subculturii,,,culturii,, manelistice, a cocalarismului si a grobianismului,au ajuns dupa ce au jucat mult Counter Strike,sa poarte pistol la brau si sa asigure ,,lege si ordine,, in tara asta…
      Vai noua…

      Astept urmatorul articol cu masurile luate de IPJ impotriva acestui cocalar cu atitudine de cocalar si cu comportament de cocalar ,care, vremelnic se imbraca in hainele de politist.

      Nu mai exista ,,ofensa adusa insemnelor statului roman,,?

      Dar comportamentul abuziv si traficul de influenta? Cand conduci la limita suspendarii permisului ,dar tu iti permiti ca deh, esti militian,ar trebui sa fi iertat de colegi ,nu?Si daca colegii,nu au putut sa te ierte pentru ca radarul nu poate fi mintit si nici sterse imaginile,tu cocalar fiind, si pe premisa ca ,,prostul nu e prost destul daca nu e si fudul,, contesti in instanta …

      Ce vrajeala ieftina…nu ai stiut unde e radarul? Conteaza unde era ?Nu,nu conteaza.Pentru ca tu ai incalcat legea,legea aia pe care ar trebui sa o stii bai sfinxule ca ai autorizatie de politist rutier si dupa care se presupune ca dai amenzi,adica o aplici!

      Dar tu,un mitoman complet,minti si cand respiri.Ai mintit si in instanta ,dar ti-a dat judecatorul peste bot,si minti si aici.

      Ia scrie bai sfinxule articolul care iti da voie sa depasesti viteza legala cu aproape dublu cand depasesti.

      Nu esti decat un mincinos ordinar,un mitoman.
      Sa vezi acum reactiile cetatenilor pe care ii vei opri si carora le vei spune numele tau ala minunat IOJA ANDREI sau BENIAMIN sau cum iti place tie sa ti se spuna…

     2. La felul cum reactionezi pot spune ca ești Dn. BRÎN. Mihala ofticata ca nu îți respecta nimeni gradele primite înainte de termen. Respectul se castiga, nu se impune!

     3. Ultima data cand am verificat,imi atarna un organ intre picioare.Daca nu ma crezi,da-mi un indiciu cum ne putem intalni si iti arat ce.Adica,desi in noua lume a pensatilor si epilatilor cu accente gay este ceva cusher asta,eu nu sunt decat mascul de cand m-am nascut si pana mor.
      Vad ca stii cadre din sectie,deci nu m-am inselat cand am spus ca esti ,,andrei,, sub acoperire.
      Asa ca,vezi bai sfinxu pacii ca ziaritul asta tocmai a inceput sa ia la tocat colegii tai care au fost colegi si ti-au dat avertisment.
      Iar asta se intampla din cauza ta.
      Daca eu eram in locul lor,acum primeai cate o amenda zilnic de la mine sau colegii mei.Pentru anatema pe care ai aruncat-o asupra tuturor politisti rutieristi.
      Asa ca,ori vei fi cel mai regulamentar sofer din Romania,ori o sa te termine colegii celor pe care i-ai bagat in gura presei si ai cetatenilor pe facebook.
      Felicitari pensatule!

   3. Domnule Sfinx 🙂 chiar asa: de ce nu ia Beni contact cu presa? L-am sunat de doua ori, i-am dat sms, i-am scris pe WhatsApp, toate eforturile au fost degeaba 🙁
    Domnule Sfinx, poate nu ati citit cu atentie articolul, reluati-l. Tanarul contravenient nu a contestat viteza cu care a circulat, ci a inventat o depasire care nu a existat si o coloana de masini care nu a existat 🙂 N-a mai contestat hotararea ca sa nu mai incaseze inca o amenda din partea jnstantei de apel, in cazul in care venea cu alte minciuni 🙂
    M-ati innebunit cu comportamentul inuman 🙂 Dar veniti, oameni buni, cu dovezi concrete, nu cu postari trunchiate de pe WhatsApp! Voi habar n-aveti ce inseamna tratament inuman, dar va place cum suna si il repetati ca pe o mantra 🙂

    1. Stai linistit ca nu sunt multi.E andrei si cu mai doi cocalari din anturajul lui care scriu pe aici.
     Sunt la cosmetica toti trei si asteptand la rand,isi fac de lucru si scriu aici.
     Stai sa vezi comenturi furibunde daca ii greseste cosmeticiana vreunuia o spranceana…
     Sau daca il doare tare epilarea…atunci sa te tii!

 1. Unde sunt aia care-i plangeau de mila pe aici?Gleznutele goale din sleahta lui ?Pensatii?
  E liniste?
  Incredibil de mizerie de om a ajuns in Politia Romana …
  Felicitari ziaristule! Asta inseamna presa! Ancheta jurnalistica! Nu can can!
  Mai asteptam din ,,ispravile lui andrei,,

 2. Linșaj mediatic veritabil, grupul mafiot din poliție se răzbună prin portavocea rabufnirea bănățeana, odinioară drapelul roșu. Limbaj insalubru, grosolănie mârlanească, “Civilizația holtenească” aciuată prin Banat. Impresionanți, microcrospterigienii.

 3. Nu ai înțeles nimic sau ești părtinitor si nu vrei sa înțelegi, el a contestat acea amenda fiindcă nu a știut unde a fost înregistrat de aparatul radar deoarece a fost oprit pe calea sagului din Timișoara și sanctionat pentru o fapta săvârșită in localitatea Sag, iar contestatia a făcut o si la indemnul polițiștilor care i-au spus ca înregistrarea video o poate vedea doar în Instanta
  Oricun constat ca asistam in continuare la hartuirea prin toate felurile a unui tânăr….tu nu observi? sau nu vrei sa observi ce sef avea? Il certa inclusiv pentru locul sau felul în care își parchează masina? Nu vezi ca acelui sef putin îi pasa de munca? E doar pe can can… tot pe acasa a stat, a si recunoscut în interviu ca el a mers în timpul programului de minin 3 ori in Dumbrăvița unde locuiește, cum justifica prezenta în localitatea Dumbravita când el trebuia sa fie la Birou…. dar RAU e tot Beni care își făcea datoria in filtru la sub zero grade afara.
  Noroc in tineretul asta care i-a atitudine și mai avem o speranța că se va schimba ceva, îmi aduc aminte ca Silviu Brucan după revoluție a afirmat ca ne trebuie 20 ani ca sa ajungem la democrație… s-a înșelat, priveste ca suntem în anul 2021 si mai exista sefi cu mentalități comuniste.
  Stai liniștit fiindcă după ce se termina ancheta de la control intern, o sa vorbească și cu presa și vor constata toti cititorii tai faptul ca toate aceste articole impotriva lui Beni nu corespund realității.

  1. Gata, am obosit sa traduc din romana in romana 🙂 Sfinxule, esti mai tare ca Beni, modelezi realitatea cum vrea muschiul tau 🙂 Sanatate!

   1. Din lipsa de argumente ai început sa ma ataci, fapt pentru care pun capăt discuției fiindcă nu am cu cine sa port o discuției deoarece ești foarte părtinitor si consideri ca doar ce spui tu e corect.
    Dacă ți se pare corect comportamentul unui asemenea manager iti doresc sa ai parte de un manager precum Popa Alin.
    P.s. nu uita ca exista riscul ca la un test scris pe orice tema intrea Beni si Popa Alin exista riscul ca Popa Alin sa nu treacă testul…vocabularul folosit izvorăște din neputința si necunoastere, doar pe vremea lui Ceaușescu auzeai asemenea vocabular de la oameni puși în funcții doar pe criterii neortodoxe, ….

    1. Lipsa de argumente?! :)) Omule, eu am prezentat o hotarare definitiva a instantei de judecata, tu vii cu povestile lui Benamin Ioja! De cand ceea ce spune „Andrei” e adevarul absolut, iar orice alt document oficial nu reprezinta nimic? Iar despre duelul scris pe orice tema intre Beni si Alin Popa, te rog sa ma chemi cand va avea loc, n-as rata pentru nimic in lume asa ceva! :))

 4. Eu il cunosc pe benjamin de mic, e vecin cu mine, cand am aflat ca a ajuns in politie credeam ca e o gluma, daca asa persoane pot ajunge in politie e jalnic nu inteleg cum a reusit sa treaca probleme oare se poate cotiza si acolo sau cum, e incredibil din punctul meu. Nivelul de cunostiinte generale sunt foarte reduse, nu prea stie sa lege 2 vorbe, tot timpul face pe victima cu toate ca te calca in picioare, nu ma mir ca face abuz daca are puterea legii in mana, nu m-ar surprinde sa se supere pe cineva amic sau familie si sa apara gen „autoaparare” si sa rezulte cu victime, nu are toate tiglele pe casa baiatu asta de mic vorbind la modul serios ar trebui o examinare psihica eu tind sa cred ca are un handicap mental

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *