Comisia Europeană: vaccinarea împotriva noului coronavirus rămâne voluntară şi nu vor exista drepturi diferite

vaccin 17

Comisia Europeană a dat asigurări că vaccinarea împotriva noului coronavirus nu va fi obligatorie, subliniind că nu vor exista drepturi diferite în funcţie de opţiune.

“Vaccinarea este voluntară”, a declarat Maroš Šefčovič, vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru Relaţii Interinstituţionale şi Prognoză, argumentând că unele persoane pur şi simplu nu vor vrea să se vaccineze, iar altele nu vor putea fi vaccinate din raţiuni medicale.

CITEŞTE ŞI: Beni, pericol public: agentul provocator de la Secția 4 Timişoara, prins la volan cu 48 km/h peste viteza legală, a fost făcut praf în instanță!

“Luăm toate măsurile de precauţie astfel încât să nu creăm baze pentru tratarea diferită a acestor persoane sau vreo limitare a drepturilor”, a subliniat Maroš Šefčovič, citat de agenţia Associated Press.

CITEŞTE ŞI: Procesul de vaccinare din Timiş, pe harta ruşinii naţionale?

Anterior, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că certificatele de vaccinare sunt o “necesitate medicală”, dar a avertizat că va fi foarte dificil să se stabilească la nivel politic ce privilegii ar conferi un astfel de document.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *