Inaugurat cu fast, în plină campanie electorală, în prezenţa lui Nicolae Robu, primarul Timişoarei, bazinul de înot de la Şcoala Gimnazială nr.30 nu este nici acum funcţional, după mai bine de un an şi jumătate.
La nici o zi de la deschidere, nivelul apei a început să scadă. În mare grabă – pentru ca primarul să participe la eveniment – a fost adusă o vindanjă pentru umplerea bazinului. Iniţial, termenul pentru darea în folosinţă a acestuia a fost de 5 decembrie 2016.
La trei luni de la inaugurare, tot ceea ce s-a construit a fost distrus, din cauză că lucrarea a fost prost efectuată. Gresia, straturile de ciment, polistirenul şi hidroizolaţia au fost scoase, pentru că în cuva acoperită deja cu gresie au apărut fisuri.
După ce s-au efectuat mai multe analize şi s-a discutat despre cauzele care au determinat apariţia fisurilor, toate firmele care au participat la lucrările de la bazin, chiar şi proiectantul, şi-au asumat greşelile, aşa că s-au reapucat de lucru.
Asemenea meşterului Manole, au dat jos tot ce au pus, rămânând, din nou, cu o cuvă goală. Pentru refacerea lucrărilor, firma nu va mai fi plătită cu nici un leu. Ba mai mult, ultima tranşă nu a fost încă virată în contul societăţii, aceasta urmând să beneficieze de bani doar la final.
„Acum bazinul de înot este aproape gata să-i primească pe micuţi. Începând de luni se va proceda la umplerea lui cu apă, iar din 20 ianuarie va deveni funcţional”, a declarat Mihaela Şora, directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 30.
„Pentru elevii şcolii cursurile de înot vor începe de-abia în cel de-al doilea semetru”, a precizat Mihaela Şora.
Până când a intrat în renovare, bazinul era frecventat săptămânal de 1.000-1.100 de elevi, iar orele de înot erau gratuite. Totodată, această activitate constituia o sursă de venit pentru şcoală, deoarece după ora 16 şi în weekend culoarele erau închiriate.
Bazinul de înot de la această unitate de învăţământ a fost dat în folosinţă în 2002, iar în urmă cu patru ani piscina ajunsese într-o stare avansată de deterioare. De asemenea, existau probleme la instalaţia de clorinare, muncitorii fiind obligaţi să controleze zilnic substanţele introduse în apă.
Conducerea şcolii s-a adresat primăriei, expunând situaţia existentă şi solicitând ajutor pentru reparaţii. În cele din urmă, s-a aprobat modernizarea bazinului, iar lucrările au început în anul 2015.