Automobilele Retro au umplut Piața Unirii din Timișoara | Galerie foto

Automobilele Retro au umplut Piața Unirii din Timișoara | Galerie foto

În jur de 100 de mașini, modele retro și doar câteva exemplare de epocă, au fost prezentate timișorenilor la Retroparada Primăverii, sâmbătă, 22 aprilie. Evenimentul care s-a consacrat ca o tradiție în Timișoara, a ajuns la ediția cu numărul 25 și a adunat zeci de pasionați de mașini și sute de vizitatori.

Retromobil Club România, cea mai importantă asociație de profil din țară, a adus laolaltă aproximativ o sută de mașini din diverse perioade istorice, care au putut fi admirate în întreaga lor splendoare.

Majoritatea mașinilor expuse aparțin colecționarilor din Timiș, dar au fost prezenți și colecționari din Hunedoara, Caraș-Severin sau chiar din Serbia.

Grupate pe mărci, automobilele au fost expuse în toate colțurile Pieței Unirii. Vedeta veterană a fost un Buick Master Six, din anii ’20 ai secolului trecut.

Automobilele Retro au umplut Piața Unirii din Timișoara | Galerie foto

Pe lângă acestea, o gamă largă de “vest europene” din anii ’50 până în anii ’80, de la BMW și Mercedes, VW, celebrele Citroen DS din anii 1970, Alfa Romeo, Volvo, Fiat sau Jaguar. Nu au lipsit nici japonezele, reprezentate prin câteva exemplare de Mitsubishi și Nissan.

Din SUA, au fost limuzinele mari și luxoase, tipice anilor ’60, de la Cadillac și Oldsmobile – piesă rară a unei mărci care a dispărut din industria auto americană.

Un loc aparte l-au avut “bătrânele din Est”, mașini nostalgie din țările fost comuniste precum Trabant sau Skoda. Între ele, s-au remarcat și cele două modele consacrate ale producătorului român Dacia, prin modelele 1100 și 1300.

Retromobil Club România a fost înființat în urmă cu 25 de ani de către 21 de pasionați de vehicule istorice, iar în prezent a ajuns să numere peste 3.700 de membri. Misiunea clubului este de a cultiva pasiunea pentru fenomenul automobilistic, prin restaurarea și întreținerea vehiculelor istorice.

De asemenea, clubul oferă sprijin tuturor celor care doresc să inițieze un proiect de prezervare a unui autovehicul istoric. Pe lângă aceasta, prin fiecare eveniment organizat, Retromobil Club România realizează un demers cultural educativ, prin care încurajează păstrarea în stare optimă a vehiculelor istorice.

CITEȘTE ȘI: Redeschiderea Domului din Piaţa Unirii, ”darul lui Dumnezeu pentru bucuria noastră” | Foto

„Construit după principiile grupărilor similare din țările cu tradiție în domeniu, Retromobil Club România a devenit o prezență obișnuită pe scena automobilismului românesc fiind, păstrătorul unei tradiții naționale automobilistice care a început în urmă cu peste 120 de ani, când România s-a înscris în topul primelor 10 țări din Europa ce au introdus automobilul, fiind, totodată, cea a șasea țară din lume în care s-au organizat primele curse de automobile (1904)”, au transmis cei de la Retromobil Club România.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *