Atenție dacă staţi în chirie sau v-aţi închiriat apartamentul. Anunțul făcut de ANAF

Prețurile apartamentelor continuă să crească în Timişoara şi în alte mari centre regionale, dar scad în orașele mici și medii

ANAF spune dezbaterii publice proiectul de ordin al preşedintelui ANAF privind procedura de înregistrare a contractelor de locaţiune la organul fiscal central competent.

CITEȘTE ȘI: Gest extrem făcut de patronul unei firme! Bărbatul şi-a tăiat gâtul, la serviciu

Conform prevederilor Codului civil, contractele de locaţiune încheiate prin înscris sub semnătură privată, care au fost înregistrate la organele fiscale, constituie titluri executorii pentru plata chiriei la termenele şi în modalităţile stabilite în contract sau, în lipsa acestora, prin lege.

CITEȘTE ȘI: Gardian de la penitenciar atacat de un deținut violent

Pentru aplicarea acestor prevederi a fost emis Ordinul preşedintelui ANAF nr.1985/2012, prin care a fost aprobată procedura de înregistrare a contractelor de locaţiune la organul fiscal central.

Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.18/2018 a fost eliminată din Codul fiscal obligaţia persoanei fizice care obţine venituri din cedarea folosinţei bunurilor de a înregistra contractele la organulfiscal central competent.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Un șef din primărie primește cadouri de zeci de mii de euro de la o firmă de apartament

Ca urmare, este necesară actualizarea procedurii de înregistrare a contractelor de locaţiune la organul fiscal central competent, potrivit zf.ro.
Persoanele fizice care aveau calitatea de locator, procedura avea în vedere și prevederile Codului fiscal care până la data de 23.03.2018, instituia obligaţia persoanelor fizice, care obţineau venituri din cedarea folosinţei bunurilor, de a înregistra contractul încheiat între părţi la organul fiscal central, potrivit zf.ro.

Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.18/2018 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, a fost eliminată din Codul fiscal obligaţia persoanei fizice care obţine venituri din cedarea folosinţei bunurilor de a înregistra contractele la organulfiscal central competent.

În concluzie, este necesară actualizarea procedurii de înregistrare a contractelor de locaţiune la organul fiscal central competent.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *