Se pregătește un nou apel de proiecte pentru IMM-uri

IMM

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) informează că se află în consultare publică, până la 23 noiembrie, Ghidul solicitantului, pentru apelul de proiecte Prioritatea de investiții 2.2 – „Sprijinirea creării și extinderii capacităților avansate de producție și a dezvoltării serviciilor”, din cadrul Programului Operațional Regional (POR). Conform acestuia, apelul se adresează unor domenii diverse.

CITEȘTE ȘI: Atenție dacă staţi în chirie sau v-aţi închiriat apartamentul. Anunțul făcut de ANAF

Prin această linie de finanțare europeană IMM-urile vor putea obține ajutoare regionale de la minimun un milion de euro la maximum cinci milioane de euro de proiect.

Se pot depune proiecte în mai multe regiuni de dezvoltare, inclusiv în Regiunea Vest.

Firmele solicitante trebuie să respecte următoarele cerințe minime: să aibă activitate pe o perioadă de cel puţin un an fiscal integral, având profit din exploatare, numărul salariaților înregistrați să fie de minimum trei.

Vor fi sprijinite activități de construire, modernizare și extindere a spaţiilor de producţie sau de prestări de servicii, achiziţionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică și de instalaţii specifice în scopul obţinerii unei economii de energie.

De asemenea, se poate investi în active necorporale ca brevete, licențe, mărci comerciale și programe informatice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *