Ancuţa Morariu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, poliţista aflată mereu la faţa locului

ancuta morariu

În faţa camerelor de filmat trebuie să-şi stăpânească emoţiile, fie că relatează un caz de omor fie că anunţă o acţiune specială a poliţiştior care le oferă flori doamnelor aflate la volanul maşinii. Este vorba despre agent-principal de poliţie Ancuţa Morariu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş are 29 de ani, a urmat Facultatea de Drept şi a absolvit, în 2010, cursurile Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina. Până în 2013, a desfăşurat activităţi în cadrul Secţiei 1 Poliţie – Compartimentul siguranţă publică şi patrulare, iar din 2013 este liantul dintre poliţişti şi timişeni, în cadrul Compartimentului relaţii publice al Poliţiei Timiş.

ancuta morariu– Ce te-a determinat să urmezi cariera de poliţistă?
– Pot spune că, de mică, am fost atrasă de uniformă și, probabil în subconștient, mi-am dorit ca la un moment dat să port o astfel de ținută. În familia mea nu există o tradiție în acest sens, eu fiind prima care a intrat în sistem.

– Prin ce împrejurări ai ajuns să reprezinţi imaginea Poliţiei Timiş?
– Propunerea a venit în anul 2013 (pe atunci desfășuram activități în cadrul Secției 1 Timișoara – Compartimentul siguranță publică și patrulare) de la cea care, la scurt timp, mi-a și devenit colegă de birou, Mirela Drăghicioiu. Bineînțeles, o bună perioadă de timp, am fost detașată la Compartimentul relații publice, iar ulterior conducerea inspectoratului a analizat situația și a decis mutarea mea pe funcție.

– Ce „arme” foloseşti în crearea imaginii instituţiei pe care o reprezinţi?
– Încerc să transmit reprezentanților mass-media informațiile de interes public într-un mod clar, coerent și cât mai rapid. Consider că sunt un om sincer, ce nu se lasă condus de orgolii personale și care, până acum, a făcut față provocărilor apărute, reușind astfel să am o relație bună cu jurnaliștii.

– Se întâmplă, uneori, ca poliţiştii să nu fie la înălţimea aşteptărilor cetăţenilor. Cum reuşeşte purtătorul de cuvânt să schimbe această percepţie?
– Să nu uităm totuși că și polițiștii sunt oameni. Datoria purtătorului de cuvânt este să contribuie, cât se poate de bine, la creșterea sentimentului de încredere a cetățenilor în instituția pe care o reprezintă, iar acest lucru este ușor când marea majoritate a polițiștilor sunt bine pregătiți și își fac meseria cu dăruire și profesionalism.

– Cu siguranță, în carieră ai avut parte de multe momente atipice. Care a fost cel mai emoţionant sau cel mai amuzant dintre acestea?
– Dacă ar fi să mă gândesc la un moment emoționant, primul care îmi vine în minte acum este acela în care sora mea, proaspăt intrată în sistem, a depus jurământul de credință. Consider cumva că drumul meu a inspirat-o în această alegere.

– Pentru o femeie, într-o profesie croită pentru bărbaţi, drumul afirmării este mai greu, uneori cu multe ocolişuri. Cum a decurs, până acum, acest drum, în cazul tău?
– Nu cred că este relevantă apartenența de gen. În cazul meu, acest drum a mers doar înainte, deoarece întotdeauna m-am respectat pe mine, mi-am respectat colegii și mi-am îndeplinit sarcinile profesionale cu conștiinciozitate.

– Cum afectează relaţiile tale personale munca de purtător de cuvânt al acestei instituţii?
– Nu consider că relațiile personale îmi afectează munca, reușesc foarte bine să separ viața personală de cea profesională.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *