
Tradiția ieșirii la iarbă verde de 1 Mai nu s-a pierdut la români. În acest an, dorința de a petrece câteva ore în aer liber, cu grătare pe care să sfârâie carnea sau mititeii, cu bere rece și mai ales cu bună-dispoziție a fost și mai puternică, pentru că adevărata primăvară s-a lăsat îndelung așteptată.
Marile magazine s-au aprovizionat din timp cu carne de mici, cârnăciori și felii de carne numai bune de prăjit, dar și cu apă, sucuri și bere, astfel că, de dimineață, oamenii încă mai căutau diverse produse, iar tinerii deciși să iasă la distracție umpleau coșurile cu caserole de carne și baxuri de bere.
Locurile tradiționale pentru ieșirile de 1 Mai erau destul de aglomerate încă de dimineață. Dacă la Șag sau Albina nu s-au strâns chiar foarte mulți amatori, la Pădurea Verde, platoul din fața Muzeului Satului era deja neîncăpător la orele prânzului, iar fumul grătarelor se înălța spre cer, gâdilând nările pofticioșilor.
Câteva sute de cetăţeni ai urbei, de toate vârstele, au asistat la spectacolul aviatic de la aeroportul utilitar Cioca.