O fetiță de nouă ani s-a stins la Spitalul de Boli Infecțioase din Timişoara

infectioase

O fetiță s-a stins în weekend la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara, răpusă de rujeolă. Copila care nu împlinise încă zece ani a fost diagnosticată la naștere cu sindromul Down, dar și cu anomalii congenitale. Numărul victimelor se ridică astfel la opt, dintre care jumătate au survenit în cursul lunii aprilie.

”A fost internată la noi de circa două săptămâni. A făcut bronhopneumonie și a fost tratată pe secția de Terapie Intensivă. Pe fondul unei malformații a făcut insuficiență cardiacă și nu a rezistat”, a declarat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al unității sanitare.

Județul Timiș se clasează pe primul loc în țară la numărul de decese cauzate de rujeolă (o treime din total) și pe locul doi în ceea ce privește incidența bolii (950 de cazuri). Numai în ultima săptămână, pentru aproape 50 de persoane diagnosticul a fost confirmat prin analize de laborator.

”În spital sunt internate 26 de cazuri de rujeolă. Din fericire, până acum niciunul nu ridică probleme”, a precizat medicul timișorean.

Rujeola sau pojarul este o infecție virală foarte contagioasă care apare ca o erupție cutanată și care are simptome asemănătoare cu răceala. Potrivit specialiștilor, virusul rujeolic poate trăi până la două ore pe diferite suprafețe sau în aer și poate infecta 90 la sută din persoanele sensibile.

Înainte de crearea vaccinului, boala afecta aproape fiecare persoană în timpul copilăriei. Deși imunizarea a redus incidența rujeolei în Europa, afecțiunea continuă să provoace focare frecvente în comunitățile de copii nevaccinați. La nivel global, maladia rămâne o cauză principală de deces în rândul copiilor, estimându-se că aproximativ 160.000 de copii mor în fiecare an ca urmare a complicațiilor.

Foto: arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *