Aglomerație în vămi. La mai multe puncte de trecerea a frontierei din România traficul este intens, din cauza numărului mare de camioane prezente la verificările de frontieră pe ambele sensuri.
La vama Galați, timpul de așteptare pentru ieșire este de 360 de minute, iar pentru intrarea, la Negru Vodă se așteaptă 8 ore.
Prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 168.940 de persoane, cetățeni români și străini și peste 49.700 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.
Pe sensul de intrare în România, au fost 85.631 de persoane, dintre care 8.101 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 31 martie, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.880.158 cetăţeni ucraineni.
La punctele de frontieră deschise traficului internaţional este aglomerație, sâmbătă dimineața.
Potrivit aplicaţiei Trafic on-line, camioanele așteaptă până la 6 ore pentru a ieși din țară. Astfel, pe la Nădlac II (jud. Arad), șoferii de automarfare așteaptă până al 90 de minute, iar la Petea (jud. Satu Mare) se așteaptă 60 de minute pentru trecerea în Ungaria.
La Albița, pentru trecerea în Republica Moldova, timpul de așteptare este de 100 de minute. La Vama Galați, traficul este intens, fiind un număr foarte mare de mijloace de transport marfa prezentate la control pe sensul de ieșire din țară și timp ridicat de control în Rep. Moldova și Ucraina, timpul de așteptare fiind de 360 de minute. La Vama Isaccea timpul de așteptare este de 340 de minute, iar la Calafat – 100 de minute.
CITEȘTE ȘI: Mii de lei cheltuiți lunar, degeaba, la Spitalul Municipal din Timișoara
La intrarea în România, traficul de camioane este intens la vămile Siret (timp de așteptare 120 de minute), Albița (timp de așteptare 80 de minute), Galați (timp de așteptare 60 de minute), Isaccea (timp de așteptare 60 de minute), Vama Veche (timp de așteptare 300 de minute), Negru Vodă (timp de așteptare 500 de minute), Calafat (timp de așteptare 250 de minute), Nădlac II (90 de minute), conform Mediafax.