Timișoara. Traficul de persoane, un pericol real

Timișoara. Traficul de persoane, un pericol real

Sala de formare profesională a Fundației Filantropia Timișoara a găzduit recent un curs de prevenire a traficului de persoane, intitulat „Identificarea și prevenirea traficului de persoane din cadrul proiectului Asistență umanitară pentru persoanele din România afectate de criza ucraineană”.

La acest eveniment au participat preotul consilier Cristian Pavel, președintele Fundației Filantropia Timișoara, Alexandra Mararu, reprezentantă a Organizației Internaționale pentru Caritate Creștin-Ortodoxă, Ana Maria Cordun, de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, dar şi preoți, asistenți sociali și voluntari implicați în acest proiect.

În cadrul cursului au fost prezentate activitățile de prevenire pentru persoanele vulnerabile, indicatorii de detectare a persoanelor traficate și direcționarea lor către serviciile de specialitate, în funcție de fiecare caz în parte. Cu această ocazie a avut loc și prezentarea generală a drepturilor refugiaților și facilitățile existente în zona la care se poate apela.

De asemenea, a fost prezentat și îndrumarul privind modalitățile de lucru cu victimele traficului de persoane umane, prezentându-se starea de dependență, integritatea fizică și mentală, circumstanțele exploatării acestora și câștigurile realizate de traficanți. Persoanele specializate invitate au făcut recomandări pe tema aceasta actuală a traficului de persoane umane, unde esențială este înțelegerea efectelor traumelor, aspect întâlnit cel mai des când se lucrează cu victimele.

IOCC România are ca scop sprijinirea bisericilor ortodoxe la nivel internațional. Din 2001, această organizație lucrează în proiecte umanitare cu Patriarhia Ortodoxă Română, iar din 2008 și cu Federația Filantropia.

Unul din aceste proiecte cuprinde două activități de bază: acordarea de ajutor financiar către refugiații ucraineni și asigurarea de training-uri de prevenire a traficului de persoane, pentru preoți, asistenți sociali, profesori de religie și pentru orice voluntar, care intră în contact cu posibile persoane vulnerabile.

CITEȘTE ȘI: Mii de lei cheltuiți lunar, degeaba, la Spitalul Municipal din Timișoara

IOCC România a fost prezentă la Timişoara ca partener și finanțator pentru proiectul umanitar „Sprijin pentru refugiații ucraineni din România”. Acest proiect este realizat în cadrul unui grant finanțat de UMCOO, Global Ministries. Cursul a fost organizat de Federația Filantropia, IOCC România, ANITP, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane în colaborare cu Fundația Filantropia Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *