Acesta este SATUL-FANTOMĂ al Banatului. Ultimul locuitor a murit într-un accident de maşină!

Lindenfeld

Lindenfeld, sau Câmpul cu tei, este un sat-fantomă al Banatului. Nu e de mirare. Ascuns în judeţul Caraş-Severin, în apropiere de Buchin-Poiana, Caransebeş, satul odată colonizat de pemii din Boemia, este părăsit din anul 1998, când ultimul său locuitor a murit într-un accident de maşină.

Satul a fost înfiinţat în anul 1828 de colonişti nemţi din Boemia, numiţi pemi de localnici. Aceştia au populat mai multe sate în această regiune montană, însă Lindenfeld este localitatea care, cu toate că există încă oficial, nu mai are niciun locuitor.

De la o colonie prolifică de nemţi, Lindenfeld s-a depopulat încet. Lipsa locurilor de muncă, accesul dificil spre Caransebeş şi spre alte localităţi au dus la dispariţia acestei comunităţi. La începutul anilor ’90, majoritatea locuitorilor au emigrat în Germania, lăsând în urmă case vechi şi o biserică.

Ultimul locuitor al satului, Paul Schwirzenbeck, a murit la vârsta de 83 ani într-un accident în Caransebeş.

Au mai rămas în picioare câteva ziduri, case părăsite, biserica şi cimitirul. Una dintre case este închisă cu lacăt, semn că cineva mai ajunge aici, altele însă sunt pur şi simplu date uitării. Astăzi Lindenfled este o atracţie pentru turiştii români şi străini.

Sursa: ghiduri-turistice.info


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Acesta este SATUL-FANTOMĂ al Banatului. Ultimul locuitor a murit într-un accident de maşină!

  1. .
    La 20Km de Sânnicolaul Mare se găsește încă un sat fantomă: Colonia Bulgară. După cum îi și spune numele, a fost populat de niște bulgari care s-au risipit prin lume lăsând în urma lor o frumosă biserică și multe case temeinice care și astăzi stau în picioare. Deși satul este gol, Uniunea Bulgară din Banat ”reușește” să atragă numeroase fonduri pentru acțiuni ”culturale” iar primăria ”îngroapă” sume uriașe în repararea drumurilor! Poate ar trebui investigat un pic ce se petrece pe acolo…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *