Ilegalitățile dezvăluite de ”Renașterea bănățeană” s-au confirmat! Hardughia de lemn deghizată în terasă ridicată în Parcul Alpinet va fi demolată

* Parteneriatul dintre timișoreni și ziarul nostru a mai bifat o reușită în apărarea legalității și a interesului public, al comunității

* Ancheta pornită de la sesizarea unui cititor a adus dovezi incontestabile în fața consilierilor locali și a angajaților municipalității

 * Puși în fața evidenței, aceștia au dispus luarea măsurilor care se impun pentru nerespectarea legilor în vigoare

* Desigur, în urma acestei noi acțiuni în slujba timișorenilor, nu așteptăm mulțumiri din partea conducerii primăriei ci, eventual, o nouă lovitură sub centură

În maximum trei săptămâni, construcția de lemn ridicată de bucătarul italian Antonio Passarelli pe malul Begăi, în Parcul Alpinet, va trebui să dispară! Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii Primăriei Timișoara, care, mai de voie, mai de nevoie, n-au avut ce face în fața evidentei ilegalități semnalate de „Renașterea bănățeană”.

Vă reamintim că, la sesizarea unui cititor al ziarului nostru care, spre sfârșitul verii, s-a trezit „vecin” cu o măgăoaie de lemn trântită în mijlocul parcului, am fost, în cursul lunii trecute, la fața locului și am constatat că omul avea dreptate. Drept urmare, am prezentat, chiar în serial, neregulile comise în cazul acelei așa-zise terase sezoniere, care camufla, de fapt, un restaurant în toată regula, stabiliment deloc potrivit în spațiul respectiv.

Încercarea bucătarului italian și a amicului său, fostul viceprimar și actualul consilier local Adrian Orza, de a aburi consiliul local, prin prezentarea unei variante cosmetizate a situației, a eșuat în ședința din 22 septembrie a acestui for, astfel că, volens-nolens, responsabilii din aparatul tehnic al primăriei au fost nevoiți să aplice legea. Ca atare, cititorul care ne-a semnalat cazul și care, până la mediatizarea acestuia, a fost ignorat de autoritățile locale, a primit, de curând, următorul răspuns din partea primăriei:

„Ca urmare a verificărilor efectuate de către angajați ai Compartimentului Control – Direcția Urbanism, Direcția de Mediu, Serviciul Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal – Direcția Poliția Locală și Biroul Autorizare Activități Comerciale și Publicitare – Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse, la locația din Parcul Alpinet care face obiectul sesizării dumneavoastră, s-a întocmit procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr. 175 seria (…) din 06.10.2015 pentru încălcarea art. 26, alin. (1), lit. a din Legea 50 din 29 iulie 1991 (este vorba de executarea fără autorizație a lucrărilor – n.r.), republicată și actualizată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Măsura dispusă în procesul-verbal amintit prevede <desființarea lucrărilor realizate ilegal pe domeniul public> până la data de 06.11.2015”.

Impresionantă desfășurarea de forțe a aparatului primăriei, nu mai puțin de patru direcții fiind implicate în acțiunea de constatare a unor nereguli evidente cu ochiul liber… Așteptăm cu interes și deznodământul acestei povești, adică demolarea efectivă, nu doar pe hârtie a hardughiei de lemn, indiferent cine o va face: bucătarul italian, până în 6 noiembrie, sau însăși primăria, pe banii lui Antonio Passarelli, după acea dată.

Nu ne împăunăm cu rezultatele acestei anchete, e doar una dintr-un lung șir care a dezvăluit ilegalități comise împotriva interesului comunității. În mod normal, cei plătiți anume ca să lucreze în slujba comunității locale (ne referim aici la angajații din primărie, în frunte cu primarul, pus acolo de timișoreni ca să le slujească interesele, și nu ca să lase orașul fără presă) ar trebui să aprecieze faptul că un ziar i-a ajutat să oprească o ilegalitate.

În mod normal, un primar care se declară liberal și care susține sus și tare că vrea să lucreze pentru timișoreni și să le apere interesele ar trebui să respecte presa, mai ales atunci când aceasta semnalează grave ilegalități care, odată săvârșite, i-ar leza nu numai pe locuitorii orașului, ci și imaginea celui pe care aceștia l-au ales având încrederea că astfel de ilegalități nu vor mai fi tolerate.

În mod normal, un primar care se declară liberal n-ar privi presa ca pe un dușman, înțelegând că, răspunzând sesizărilor venite de la locuitorii orașului și făcându-le publice, un ziar nu îi face un deserviciu ci, din contră, îl ajută să apere – așa cum declară ritos – interesele celor care l-au ales.

La cum se manifestă însă unele persoane din conducerea municipalității, nu numai că nu așteptăm mulțumiri, ci ne așteptăm la o nouă lovitură, care să demonstreze, dacă mai e cazul, cum se poziționează aceste persoane când e vorba de comiterea unei ilegalități: atacă presa care dezvăluie faptele reprobabile!

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ilegalitățile dezvăluite de ”Renașterea bănățeană” s-au confirmat! Hardughia de lemn deghizată în terasă ridicată în Parcul Alpinet va fi demolată

  1. Culturistul Teodorescu a castigat azi procesul cu primaria ca au vrut sa il scoata de la o terasa care nu mai avea contract, etc. Asa va castiga si Itallianul!

Lasă un răspuns