Ce mai e nou la Iecea Mare şi ce se mai aude despre reabilitarea drumului spre Biled

iecea mare 2

După disputele din mandatul trecut, se pare că în primăria din Iecea Mare a revenit liniștea. Organigrama este aproape completă, doar postul de la urbanism fiind vacant, fiecare funcționar văzându-și de felia sa și, toți împreună, de gospodărirea comunei.

În consiliul local, primarul Liviu Tomulea se bucură însă numai de o majoritate simplă: „Cu toate acestea, ne spune el, unele proiecte sunt aprobate chiar și în unamitate”. În acest nou consiliu, membrii sunt doar în proporție de 30 la sută schimbați față de precedentul organism deliberativ local. Acesta ar fi tabloul idilic al administrației locale de aici.

În realitate, însă, trebuie ținut cont de adevărul că, din taxele de la cetățeni și firme, comuna își asigură doar în proporție de 90 la sută partea de funcționare din buget. Ca urmare, nimic nu se poate fără banii de echilibrare bugetară și fără cei primiți pentru investiții.

La această oră, jumătate din lungimea străzilor este asfaltată, adică nouă kilometri. Pentru realizarea acceselor și podețelor s-a depus un proiect, iar un altul vizează modernizarea și a celeilalte jumătăți. Ambele solicită finanțări guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Ca să se poată reabilita drumul comunal dintre Iecea Mare și Biled, administrațiile celor două unități teritoriale au căzut de acord să depună deodată proiecte separate pentru reabilitarea porțiunilor care le revin în sarcină. Se speră că așa se va putea rezolva tot drumul, care este important, mai ales pentru ieceni, căci scurtează distanța până la drumul național.

Cum se vede, se caută căile cele de potrivite de răspuns la nevoile comunității. Dintre acestea, una va fi finanțată local, printr-o bugetare multianuală. Este vorba de sala de sport a comunei, a cărei investiție ar costa 2,4 milioane de lei.

Pentru acest an ar putea fi alocată suma de un milion de lei, iar diferența necesară, anul următor. Primarul și-ar dori și amenajarea unui parc care să devină emblematic pentru localitate. Toate, însă, la timpul lor și… după buget.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *