Viața modernă ne îmbolnăveşte. Vezi recomandările reputatului medic timişorean Ioan Ometa

alimentatie

# Atât numărul bolilor, cât și cel al bolnavilor cresc vertiginos # Una dintre cele mai noi afecţiuni la nivel mondial este sindromul metabolic – asocierea mai multor afecţiuni care cresc riscul de diabet zaharat și boală cardiovasculară # Renumitul medic timișorean Ioan Ometa recomandă revenirea la alimentația tradițională, moderată și echilibrată

–––––––––––

Viața modernă, cu tot ceea ce presupune ea – clădiri sofisticate, autoturisme personale, abundenţă alimentară, stres și distracție – ne îmbolnăveşte. Una dintre cele mai noi afecţiuni la nivel mondial este sindromul metabolic: asocierea mai multor afecţiuni care cresc riscul de diabet zaharat și boală cardiovasculară (accident vascular cerebral, infarct miocardic).

”Omul se naște cu un anumit bagaj energetic pe care, prin comportament și alimentație, trebuie să-l mențină în echilibru”, afirmă reputatul medic timișorean Ioan Ometa
”Omul se naște cu un anumit bagaj energetic pe care, prin comportament și alimentație, trebuie să-l mențină în echilibru”, afirmă reputatul medic timișorean Ioan Ometa
În plus, medicii avertizează că alergiile şi astmul bronşic sunt tot mai frecvente. Iar durerile apar la vârste din ce în ce mai tinere. ”Omul se naște cu un anumit bagaj energetic pe care, prin comportament și alimentație, trebuie să-l mențină în echilibru. Echilibrul energetic înseamnă o bună funcționalitate a organelor interne, respectiv a sistemului nervos, ceea ce dă în final starea de bine, starea de sănătate.

Or, noi, prin comportamentul nostru dezechilibrat – nopți pierdute, consum excesiv de alcool, tutun, droguri, alimentație necorespunzătoare – influențăm negativ acest echilibru energetic. Și de aici apar cele mai multe probleme de sănătate”, susține renumitul medic timișorean Ioan Ometa. În prezent, atât numărul bolilor, cât și cel al bolnavilor cresc vertiginos, iar curba ascendentă va continua atâta vreme cât cineva va avea ceva de câștigat, deși într-un final toți vom pierde…

Ne-o facem cu mâna noastră și cu ochii la reclame

Multe dintre problemele de sănătate sunt cauzate de hrana pe care o punem pe masă. O alimentație sănătoasă presupune prezența unui echilibru între principiile nutritive – proteine, lipide, glucide, săruri minerale, vitamine și apă. Unde greșim? ”Cel mai frecvent, un dezechilibru în alimentație are loc din cauza unui consum exagerat de glucide. E deosebit de importantă educația copiilor și adulților vizavi de produsele fast-food prezentate în ambalaje care îți iau ochii și care au un conținut uriaș de E-uri.

În acest sens, Asociația Psihologilor Americani precizează că alimentele dăunătoare sănătății sunt prezentate de către sportivi cu notorietate și care își etalează mușchii, transmitând mesajul fals că performanța se datorează acestor gustări. A consuma astfel de produse ocazional și în cantitate mică nu prezintă nici un pericol, însă a aborda zilnic un astfel de regim alimentar este dezastruos. Totodată, trebuie menționate și băuturile carbogazoase, care în general au o cantitate mare de zahăr sau îndulcitori și care perturbă pH-ul organismului și care, consumate zilnic, pot duce la diabet. Cel mai bun lichid rămâne apa plată sau de izvor”, precizează Ioan Ometa.

Legătura dintre prăjeli și afecțiunile aparatului locomotor

Ceea ce mâncăm ne influențează sănătatea în moduri nebănuite. Este cunoscut faptul că alimentele prăjite în ulei sunt extrem de nocive, crescând riscul de diabet, boli cardiovasculare, reflux gastric, obezitate și cancer.

alimentatie1
Pe lângă aceste afecțiuni, prăjelile sunt incriminate că determină dureri la nivelul membrelor. ”Medicina alopată recomandă în multe efecțiuni o anumită dietă specifică, dar nu recunoaște necesitatea unei alimentații fără prăjeli în afecțiunile aparatului locomotor, inclusiv cele reumatice.

Mâncarea prăjită duce la acidifierea mediului intern și la apariția durerii. Am avut și pacienți sceptici, unul dintre aceștia întrebându-mă care este legătura între un șnițel bine prăjit și durerea la nivelul genunchiului. După o săptămână de regim, perioadă în care durerea a dispărut, a introdus din nou prăjelile în alimentație, iar necazurile au reapărut”, a afirmat Ioan Ometa.

La aceeași masă cu bunicii

Renumitul medic timișorean recomandă revenirea la alimentația tradițională, moderată și echilibrată. ”Într-un articol medical care aborda cancerul de colon erau enumerați mai mulți factori favorizanți printre care și carnea de porc în proporție de doi la sută, deci mai nimic.

Consider că o alimentație echilibrată, fără excese, este favorabilă unei stări normale de sănătate. Vegetarienii exclusivi din ziua de astăzi sunt privați de multe principii alimentare.

Mai mult, chimizarea agriculturii a dus la modificări importante în biologia plantelor. Consider că regimul alimentar trebuie să fie diversificat, iar dacă se renunță la consumul de carne, să se adopte o dietă ovo-lacto-vegetariană”, a adăugat Ioan Ometa.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *