Veliko Gradişte îi îmbie pe bănăţenii amatori de turism

Numărul turiştilor români care aleg destinaţii din Serbia, în weekend sau chiar în sejururi, a crescut cu 20 la sută în 2018, comparativ cu anul precedent, dar şi sârbii, la rândul lor, aleg destinaţii româneşti peentru relaxare.

CITEȘTE ȘI: Locuințe ANL pentru tineri

De pildă, apropiatele manifestări timişorene Timfloaralis şi Vinvest vor umple numeroase autocare din ţara vecină cu vizitatori, după cum am putut afla de la Vladan Tadić, consulul Serbiei la Timişoara.

Primarul municipiului Veliko Gradiște, Drăgan Milić, s-a aflat ieri la Timişoara, în fruntea unei delegaţii de hotelieri şi proprietari de restaurante din oraşul respectiv şi din staţiunea turistică foarte apropiată Srebrno Jezero (Lacul de Argint), pentru o prezentare a atracţiilor demne de vizitat în zona respectivă, aflată la doar 137 de kilometri de Timişoara.

CITEȘTE ȘI: Imaginile cu epava de pe autostrada Arad-Timişoara, implicată într-un accident în Ungaria, au devenit virale

Staţiunea Srebrno Jezero este supranumită „Marea Serbiei”, în condiţiile în care ţara vecină nu are litoral. Cadrul natural propice turismului e completat cu proximitatea malului Dunării, unde turiştii au la dispoziţie croaziere.

Turiştii au, la Lacul de Argint, posibilitatea practicării de sporturi – pe terenuri de baschet, golf și tenis, dar şi un cadru excelent pentru surfing şi alte activităţi nautice şi acvatice – alături de oportunităţi de relaxare în resorturi cu tot confortul, hoteluri, pensiuni, restaurante și baruri, ba chiar şi capacităţi de camping și multe alte facilităţi.

La toate acestea se adaugă oferta de vizitare a unor cetăţi, biserici şi alte monumente istorice din zona respectivă a Banatului Sârbesc.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Veliko Gradişte îi îmbie pe bănăţenii amatori de turism

  1. Am fost de multe ori la Veliko Gradiste,locatie super faina cu oameni extraordinari si preturi rezonabile,este si foarte simplu de ajuns din Vrasac se face stanga spre Bella Cvirna si apoi Vracev Gaj unde la iesire se face stanga spre Stara Palanka se trece Dunarea cu bacul si din Ram in 5 min ajungi la Veliko Gradiste care este vis-a-vis de Pojejena noastra,Lacul de argint are 150 ha luciu de apa si este ca o potcoava,este de 10 ori mai frumos ca la bulgari si un lucru extrem de important NU SE FURA !

Lasă un răspuns