Program pentru mărirea eficienţei energetice, deschis firmelor din Timiş

energie verde 1

Un program care vizează creşterea eficienţei energetice, le este de-acum deschis şi firmelor din zona de vest a ţării care doresc să-şi evidenţieze preocupările în acest domeniu.

În calitate de partener oficial în România al programului Climate KIC, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Societatea Maghiară de Inovare și Eficiență Nonprofit Ltd (M16) anunță începerea înscrierilor în Programul Virtual Power Plant, care va fi implementat în România în perioada aprilie-noiembrie a acestui an.

Virtual Power Plant este un program de eficiență energetică, în cadrul căruia a fost construită cea mai mare centrală electrică din Ungaria. Prin acest instrument s-au realizat deja proiecte în valoare de 10 milioane de euro, destinate sprijinirii politicii guvernamentale privind eficiența energetică și energia regenerabilă.

Programul îşi propune inclusiv să le ofere vizibilitate acelor proiecte care au ca rezultat scăderea consumului de energie, pe considerentul că, recunoscând și făcând vizibilă eficiența energetică, consumatorii pot fi motivați să se gândească la modul în care pot face economie de resurse în timpul activitățiilor zilnice.

Din 2011, partenerul MI6 a operat acest sistem de merit al companiilor, numărul firmelor înscrise ajungând la 8.500 în anul 2017. Marile companii partenere – printre care se numără Audi, Opel, Continental, Honeywell, GE sau T-Systems – s-au implicat și au colaborat activ la program, prin îndrumare și schimb de bune practici în domeniul eficienței energetice și a proiectelor de energie regenerabilă.

Prin Programul CLIMATE KIC, cu sprijinul CCIA Timiș, managerii de programe se extind în România, unde colaborează cu profesioniști locali din domeniul eficienței energetice ca auditori externi.

Firmele interesate să se alăture proiectului Virtual Power Plant sunt rugate să completeze chestionarul disponibil la adresa: www.mi6.hu/cciat. Informații suplimentare pot fi obţinute telefonic, la nr. 0721.896.961, e-mail: mailto:[email protected], persoana de contact fiind Cristina Bădulescu, coordonator al programului CLIMATE KIC din partea CCIAT.

Despre CLIMATE KIC ar fi de reţinut că este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituții academice de renume și sectorul public. CLIMATE KIC este, totodată, una dintre Comunitătile Cunoașterii și Inovării (KIC), creată în 2010 de către Institutul European de Inovare și Tehnologie, un organism al Uniunii Europene a cărui misiune este de a crea creștere durabilă. Este vorba despre integrarea educației, antreprenoriatului și inovației, având ca rezultat transformarea creativă a ideilor în produse sau servicii viabile din punct de vedere economic și care să atenueze schimbările climatice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *