Locuințe ANL pentru tineri

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) a finalizat contractarea serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de construcții – montaj pentru 92 de locuinţe pentru tineri destinate închirierii care vor fi construite în mai multe localități din țară.

Dintre acestea, 32 de unităţi locative vor fi ridicate în județul Timiș, respectiv, în orașul Deta. Este vorba de două apartamente cu o cameră și de 30 de apartamente cu două camere.

Acestea vor fi amplasate pe Strada Orhideelor, bloc D, şi vor avea un regim de înălțime de parter și trei etaje.

CITEȘTE ȘI: Imaginile cu epava de pe autostrada Arad-Timişoara, implicată într-un accident în Ungaria, au devenit virale

Valoarea contractului este de aproape 5,2 milioane de lei cu TVA. Până în prezent, la Deta, au fost finalizate în total 102 apartamente în cadrul Programului ANL de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din Strada Pădurii, nr. 13 (38 de unități locative) și Strada Orhideelor, blocurile A și B (64 de unități locative). La nivelul județului Timiș, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 733 de unități locative.

Programul a fost lansat în anul 2001, locuinţele fiind construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, iar beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea primi o astfel de locuinţă.

Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autoritățile publice locale a prețului de vânzare al locuințelor este de 1.578,57 lei/metru pătrat, inclusiv TVA.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Locuințe ANL pentru tineri

  1. Interesați-vă cine primește acele locuințe copii primarilor și cei cu relati,iar mulți din cei ce au locuințe le-au dat in chirie la un preț mai mare

Lasă un răspuns