Cel puțin 29 de turiști străini au murit într-un accident în Madeira (video)

Cel puţin 29 de turişti germani, 11 bărbaţi şi 18 femei, şi-au pierdut viaţa miercuri într-un accident rutier petrecut pe insula portugheză Madeira, informează agenţiile de presă internaţionale, scrie Agerpres.

Armata a fost mobilizată şi a pus la dispoziţie avioane cu care cei grav răniţi ar urma să fie transferaţi pe continent. În acelaşi timp, a fost deschisă o anchetă pentru a stabili în ce împrejurări şoferul a pierdut controlul volanului pe o secţiune dificilă de drum.

Autocarul mergea pe un drum îngust, pe un deal, în momentul în care şoferul a pierdut controlul. Vehiculul s-a rostogolit de mai multe ori şi s-a oprit într-o casă. În autocarul răsturnat erau 55 de turişti din Germania, şoferul şi ghidul local.

Accidentul a avut loc în localitatea de coastă Canico, la ora locală 18:30 (20:30, ora României).

Vehiculul la bordul căruia se aflau aproximativ 50 de persoane a părăsit carosabilul într-o curbă şi s-a răsturnat, oprindu-se într-o casă construită în pantă. Şoferul autobuzului, care se pare că a pierdut controlul asupra vehiculului din motive ce urmează să fie investigate, precum şi ghidul care însoţea grupul de turişti, au fost răniţi, dar au scăpat cu viaţă.

Cel puţin 28 de persoane au fost rănite, inclusive doi cetăţeni portughezi. Persoanele rănite au fost transportate la un spital din oraşul Funchal. Trei dintre răniți au fost operaţi, 23 se află sub observaţie şi doi au fost externaţi, potrivit informaţiile transmise de agenţia de presă Lusa.

Unul din pasagerii internaţi a încetat din viaţă la spital, conform anunţului făcut miercuri seara de un purtător de cuvânt al spitalului, care a menţionat că printre victime nu se numără copii.

Turiştii din autocarul răsturnat aveau vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani.

Guvernul regional din Madeira a decretat trei zile de doliu, scrie digi24.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns