Unde a dispărut omenia? Umilința la care a fost supus un bătrân, într-un supermarket din Timișoara

batran umilit

”Hai, dom’le, ia-ți odată resturile de pâine și lasă-i și pe alții”, striga, zilele trecute, un bărbat în jur de 50 de ani, la un altul, cocârjit parcă de timp și ani. Acesta din urmă, ce părea a avea peste șapte decenii de viață, cu coșul de cumpărături în care se aflau doar două produse, unul dintre ele fiind o pâine (cea mai ieftină de pe raft) și-a feliat produsul de panificație la aparatul special pentru acest lucru.

Când a luat pâinea din recipient, i-au căzut acolo colțul și o felie. Aparatul este dotat cu un capac culisant care se închide după ce pâinea este luată din vas. Temător și neștiind exact cum funcționează, bătrânul a stat lângă următorul client care și-a feliat pâinea, în încercarea de a recupera colțul și felia, după ce acesta își lua produsul. Nu a apucat, deoarece capacul s-a închis rapid.

Următorul la rând, bărbatul de circa 50 de ani, a răbufnit însă, la adresa omului, cerându-i să plece de acolo, pentru că nu toți clienții sunt nevoiți să stea după cele două felii de pâine ale lui. Atitudinea bărbatului i-a atras o serie de priviri dezaprobatoare, însă, cu toate acestea, omul a continuat să vocifereze până când pâinea sa s-a feliat. Desigur, așa cum a… promis, nu l-a lăsat pe bătrân să-și recupereze colțul.

Într-un final, omul, neclintit de lângă resturile sale, a aflat de la un alt client că acel capac culisant nu se închide cât timp are mâinle în recipient, prin urmare nu se poate răni. Iată salvarea de care avea nevoie omul: doar o simplă explicație. Bătrânul și-a recuperat doar colțul și felia de pânie (acolo fiind căzute mai multe resturi de la produsele de panificație) și și-a continuat cumpărăturile.

Probabil pensia sau capacitatea de judecare a lucrurilor, după atâția ani de viață, nu îi permit o asemenea risipă. Motivul gestului său a rămas doar de el știut, însă atitudinea bărbatului care, aflat și el la o maturitate care cere un comportament adecvat față de oameni, nu poate fi scuzabilă sub nici o formă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

14 thoughts on “Unde a dispărut omenia? Umilința la care a fost supus un bătrân, într-un supermarket din Timișoara

 1. Umilit nu a fost „batranul”, ci toti cei care au ascultat strigatele imbecilului fara a-l pune la punct. „Batranul” a dat tuturor celor prezenti o lectie de demnitate, calm si perseverenta. Oameni ca el au facut ca Romania sa mai existe cat de cat. Imbecilii sunt pe cale sa o distruga.

 2. Mortiii lui de jeg penal, daca eram acolo il puneam la punct, asa-s uni ce-s mari domni, pisam-as in ciorba lor sa ma pis…

 3. produs al capitalismului impus… acum 30 de ani oamenii erau mult mai…umani…—chiar daca nu aveau coca-cola si aparate de taiat painea dar, stiau de frica LEGII !!!

 4. Zice o vorba ca cica daca esti prost de mic, cand esti mare numa te joci. Cand eram mici daca vedeai mama prietenei sau prietenului tau venind pe jos de la lucru cu plase in mana, dadeai buna ziua si o ajutai la carat pana acasa. Nu trebuia sa ne zica nimeni, pur si simplu asa simteam ca trebuie facut. Nu o faceam doar eu, o faceam toti din acel anturaj. Am ajuns sa traim vremuri in care nu ne mai intereseaza decat persoana proprie, nu ne mai multumeste nimica, vrem perfectiune in orice. Iar tu grabitule, perfectule, ala care esti asa un om ocupat si nu ai timp tu de toti mosii care tanjesc dupa coltul de paine; data viitoare fi intelept, nu da dovada de prostie si cumpara i o paine in loc sa l certi. Poate ti mai speli din pacate.

 5. ,,Nu este pacat sa te nasti prost,pacat este sa mori prost”Individul de 50 de ani este unul dintre cei care nimic si nimeni nu poate sa-i convinga ca gresesc sau comportamentul lor este gresit!Dar Cel de Sus are grija de fiecare!

 6. Doamne cat de mare e rautatea acestei lumi. Poate bietul batran pierdea painea pentru o zi chiat daca era o feliuta si un colt. Sunt atatea oameni in tara asta obligati de sistem sa se descurce intr-o luna cu atatea bani cu cati cei care ne conduc si ne-au adus in acest hal nu s-ar injosii sa lase bacciș intr- o seara. Dumnezeu sa ne fereasca de rautatea unor parveniti ca nu are limite.

 7. Va rog, postati fotografia imbecilului respectiv.
  Sa-l cunoastem si noi.
  Poate il intilnim….in magazine, pe strada, oriunde….
  A avut noroc mare ca nu au fost niste barbati ADEVARATI in magazin, in acel moment.
  Trebuia unul mai hotarit sa-l faca sa manince aparatul de feliat.
  La propriu !
  Despre cei care au aruncat priviri „reprobatoare”, au toate scuzele din lume doar daca erau femei.
  Dar mai treziti-va o data oameni buni, nu va mai lasati calcati in picioare de asemenea specimene…animale, fiindca nu merita numele de uman.
  Asa e pe strada, in trafic, peste tot.
  Nu sunt un om violent, dar daca eram acolo, era..ori el ori el.
  Si tu, nesimtitule, daca ai un pic de demnitate in tine, invata ceva, macar la …50 ani !

Lasă un răspuns