Salină pentru locuitorii unei comune timişene

salina gottlob

Într-o comună timișeană se fac ultimele lucrări pentru realizarea unei saline destinate, în principal, copiilor din localitate. Ideea i-a venit primarului după o vizită într-o localitate din Germania, unde a văzut o salină artificială, foarte căutată.

L-a contactat pe primarul de acolo și, după ce a aflat detaliile necesare, a decis să vină în sprijinul locuitorilor cu realizarea uneia în comuna pe care o administrează. În momentul de față, la salină se lucrează la sala pentru copii, cea pentru adulți fiind deja finalizată.

Sarea care există în încăperea terminată a fost adusă de la Praid, iar pentru restul salinei urmează să mai fie adusă de la Ocna Mureș și de la Praid. Camera destinată copiilor va fi dotată cu mobilier special, jocuri și un televizor. Salina mai are, de asemenea, și grupuri sanitare.

”În prima lună de funcționare intrarea va fi gratuită, iar apoi vom pune o taxă, însă va fi una modică, pentru că vrem să venim în sprijinul copiilor din localitate. Salina se află lângă grădiniță și este ușor accesibilă”, spune Gheorghe Nastor, primarul comunei Gottlob.

La rândul său, viceprimarul Cristian Cerba afirmă că investiția este una utilă, în condițiile în care cunoaște foarte multe familii cu copii care bat drumul spre salinele din țară pentru cure.

Salina de la Gottlob va fi deschisă, cel mai probabil, în primăvară și va fi, de asemenea, dotată cu un aparat performant de aerosol, precum și cu lămpi bactericide. Investiția este realizată din fonduri proprii și va ajunge la circa 20.000 de euro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Salină pentru locuitorii unei comune timişene

  1. Decat sa se arunce banii pe echipamente, sisteme, studii si alte cele care nu dau nici un rezultat in sistemul de sanatate, ar trebui OBLIGATORIU ca in fiecare localitate cu peste o mie de locuitori sa se faca o investitie similara. In zona noastra foarte multi oameni / cu tot respectul, mai ales in sate / traiesc in vechile care nemtesti care de regula au igrasie cat incape. De aici este doar un pas spre bronsite , astm, alergii. Felicitari primarului si primariei din Gottlob!

Lasă un răspuns